reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala!

Suszarka się przydaje w szpitalu. Podobno dużo lepiej się krocze goi :szok:

A co do mycia piersi przed karmieniem - nasza położna stwierdziła że absolutnie nie. Natomiast KONIECZNIE przed karmieniem należy umyć ręcę - zwłaszcza jak dotykało się podpaski.

reklama
nie wiem czy juz pisalyscie... ja jeszcze spakowalam plyn do higieny intymnej a w domu bede robic plukanki z Tamtum Rosa (nadmanganian potasu). w Polsce jeszcze mialam kore debu ale tutaj nie znalazlam nigdzie sklepow zielarskich a w aptekach tez nie ma ziol....

Niuni WOW!!! ale zaszalałaś na tych zakupkach :tak: super rzeczy :tak:

Asylan też kupiłam Tantum Rosa, a do szpitala też zabieram płyn do higieny intymnej, położna radziła mi jeszcze kupić szare mydło - ale nie wiem w jakim sklepie go znajdę:confused:

Chciałam wstawić link o pielęgnacji krocza ale nie wyszło:-(

W każdym razie tam jest napisane zeby stosować w oresie połogu płyny do hig. intymnej (najlepiej takie z korą dębu lub z nagietkiem - Kora dębu działa antybakteryjnie, a nagietek przeciwzapalnie).

Położna w "Mamo to ja" radziła by do podmywania używać żelu do higieny,który się używało w domu.O Tantum rosa też mówiła (raz na jakiś czas używać do podmywania) podobno działa trochę przeciwbólowo ,więc kupiłam i zabieram do szpitala.Zabieram dodatkowo kubek,sztućce,cukier i sól-bo to jedzienie jest niedoprawione a herbaty nie da się wypić bez dosłodzenia.

Niuni, nieźle kasy wydałaś.:-D Ale grunt że zakupy udane. Super!!!

Co do laktatora, to powiem szczerze, że ja nie polecam tych z gruszką - zraziłam się przy Weronice. Chyba że ten co był załączony ma tą gruszkę miękką, to wtedy będzie łatwiej. Elektryczny na pewno dobry, bo właściwie nic człowiek robić nie musi, tylko trzymać przy piersi, ale ... trochę mi się to z elektryczną dojarką kojarzy.:baffled: Ja kupiłam podobnie jak prawie wszystkie Avent Isis i z tego co widzę chodzi naprawdę bardzo leciutko. Mam nadzieję że będę zadowolona.

Co do tych płynów, to ja nie używam, bo jakoś mnie uczulają - wszystkie prawie oprócz tej kory dębu - przy Weronice położna też mi polecała. Tylko nie wiem gdzie ją kupić.

Niuni zakupki super i dojrzałam tam taką samą pieluszke tetrową w słoniki jaką ja mam. A brzuszek faktycznie chyba góralom sprzedałaś?:-D

Efilo o co chodzi z ta suszarką? Trzeba dmuchać sobie w krocze?:szok:

Co do płynu kory dębowej ja od paru lat używam na zmianę z tym z Avonu i jestem barzo zadowolona. Kupuję firmy Venus i za 500 ml płacę ok. 6 zł a wystarcza na bardzo długo i ładnie pachnie.;-) Kupuję go w drogerii.

reklama
Do góry