reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala!

Ja też zamówiłam babyono-jeśli będzie potrzebny lepszy wtedy się zdecyduje, narazie nie chcę ryzykować utraty pieniędzy na coś zbędnego, a w razie czego już jakiś będę miała

reklama
Anula ja poza tym, co wymienilas zabieram jeszcze pampersy i kosmetyki dla dzidzi, laktator, biustonosz do karmienia, wkladki laktacyjne, kocyk...reszte wymienie jak sie spakuje w weekend.

no tak pampersy też mam i mydełko, oliwkę i sudocrem. Kocyka nie biorę, bo mi się już nie zmieści :szok: najwyżej mąż mi podrzuci razem z laktatorem jak będzie potrzebny:tak:

Ale to znaczy, że nie tylko ja będę w szpitalu z taaaaaką wieeeelką torbą? ;-)

Ja "załamałam" się wczoraj, jak przeczytałam na kartce na izbie przyjęć w szpitalu, że można mieć tylko miękkie torby, które zmieszczą się w szafce przyłóżkowej :szok: :szok:. I jak ja mam to zrobić, żeby to wszystko, co mam spakowane do 2 toreb (jedna moja, druga dla małej) zmieścić w jednej takiej małej. Oni chyba zwariowali. to co się nie zmieści to śmietnika na izbie przyjęć??

Fantazja, a ten twój laktator babyono to ma taką miękką tą gruszkę czy raczej twardą ??

nie wiem, jak ten fantazji, ale mój ma, powiedziałabym, średnią tą gruchę. nie jest twarda, ani z miękka. taka chyba w sam raz. zobaczymy jak będzie się prawować przy odciąganiu

aha, a z tą torbą to chyba ich trochę pogięło. no chyba że mają wielkie szafki, albo nie trzeba nic brać ze sobą. chyba że trzeba wszystko wypakować i samą torbę się pakuje do szafki. ja swoją wpakuję pod łóżko

To jest serio niedorzeczne, przecież wiadomo że w torbie są same najpotrzebniejsze rzeczy, bo po co ciężarna miałaby pakować do torby jakieś kompletnie niepotrzebne jej rzeczy? :confused: Co za bezsens.

A u mnie w torbie:
-2 małe ręczniki
-1 duży ręcznik
-klapki pod prysznic
-kapcie
-koszula do porodu
-3 koszule do chodzenia
-majtki poporodowe (te Harmanna)
-majtki zwykłe
- staniki do karmienia
-wkładki laktacyjne
-podpaski o porodzie (te Bella)
- podkłady na łózko Seni
-woda mineralna
-woda termalna w sprayu
-husteczki higieniczne
-płyn do hig. int. z korą dębu (kupiłam dziś w markecie)
-Tantum Rosa
- Bepanthen maść
-muszle na brodawki
-laktator
-szlafrok
- kosmetyczka z rzeczmi osobistymi (płyn pod prysznic, szczoteczka i pasta itp).

Ledwo to zmieściłam w wielgachną torbę, więc lepiej iech mi w szpitalu nie mówią, że za duża !! nic nie mogę przecież niej wyjąć :no: :no:

Rzeczy dla niuni mam w osobnej torbie.

reklama
u mnie Luka prawie to samo w torbie. I powiedz mi jak tą torbę zmieścić w małej szafce koło łóżka?? To naprawdę przegięcie. Mam nadzieję, że ta informacja jest wywieszona tylko tak "pro forma" i nikt mnie nie będzie gonił.:no:

Do góry