reklama
Monika77 7 czerwiec
Fanka BB :)
och, jakoś nie pomyślałam o tej herbatce pobudzającej laktację. Dzięki za podpowiedź Dzagud. Czy przy Weronice piłaś te herbatki? Działały? Bo ja szczerze mówiąc nie zauważyłam różnicy.
A płyn z korą dębu też zakupiłam, z Sorayi
A płyn z korą dębu też zakupiłam, z Sorayi

Kotek07
mamy czerwcowe 2007
A ja po spacerku dopakowałam do torby jeszcze 2 rzeczy: ten płyn do higieny intymnej z kory dębu (hurra!) i herbatkę pobudzającą laktację.
Dzagud gdzie zakupiłaś tą herbatkę w aptece? I kiedy zaczęłaś ją pić po porodzie czy już przed?
Kupiłam herbatkę Hippa w Rossmanie, ale są wszędzie - i w marketach i w aptekach. Przy Weronice piłam ją już po porodzie (nie pamiętam tylko czy taką czy innej firmy) i pokarmu miałam sporo, choć mało treściwego. Ale to może dlatego że niezbyt mi smakowała i za dużo jej nie piłam. Później przerzuciłam się na bawarkę, ale to dla mnie był większy koszmar, bo nieznoszę tego napoju.
Teraz uparłam się że będę pić, i chciałam zacząć prawie od dziś, bo to przecież już blisko, tylko że ... zapomniałam, że herbatka ma dużo fruktozy i sacharozy i nie bardzo mogę ze względu na tę cholerną cukrzycę.
A przy okazji herbatek - sprawdziłam te dla dzieci i np. rumiankową i z kopru włoskiego można dawać już tygodniowemu bobaskowi.
Teraz uparłam się że będę pić, i chciałam zacząć prawie od dziś, bo to przecież już blisko, tylko że ... zapomniałam, że herbatka ma dużo fruktozy i sacharozy i nie bardzo mogę ze względu na tę cholerną cukrzycę.
A przy okazji herbatek - sprawdziłam te dla dzieci i np. rumiankową i z kopru włoskiego można dawać już tygodniowemu bobaskowi.
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Dzięki Dzagud to fajnie akurat koperkową i rumiankową Hippa już kupiłam, ale tej na laktację nie widziałam, będę musiała poszukać.
reklama
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
Widziałam tez herbatkę na kolkę, ale przezornie jej nie kupiłam, żeby nie wywołać wilka z lasu :-).