reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala!

zostały mi chyba(!) tylko kosmetyki i myślę, że w jedną się spakuję:dry: ale wygląda, jakbym jechała na jakiś urlop 2tygodniowy, a nie na porodówkę:eek:

reklama
No dokładnie torba pokaźnych rozmiarów wychodzi, niestety w środku już mniej turystycznie wygląda. Zwłaszcza te ogromne pielucho-podpaski błeeee...... :zawstydzona/y:

A ja po spacerku dopakowałam do torby jeszcze 2 rzeczy: ten płyn do higieny intymnej z kory dębu (hurra!) i herbatkę pobudzającą laktację.

och, jakoś nie pomyślałam o tej herbatce pobudzającej laktację. Dzięki za podpowiedź Dzagud. Czy przy Weronice piłaś te herbatki? Działały? Bo ja szczerze mówiąc nie zauważyłam różnicy.
A płyn z korą dębu też zakupiłam, z Sorayi :tak:

Kupiłam herbatkę Hippa w Rossmanie, ale są wszędzie - i w marketach i w aptekach. Przy Weronice piłam ją już po porodzie (nie pamiętam tylko czy taką czy innej firmy) i pokarmu miałam sporo, choć mało treściwego. Ale to może dlatego że niezbyt mi smakowała i za dużo jej nie piłam. Później przerzuciłam się na bawarkę, ale to dla mnie był większy koszmar, bo nieznoszę tego napoju.
Teraz uparłam się że będę pić, i chciałam zacząć prawie od dziś, bo to przecież już blisko, tylko że ... zapomniałam, że herbatka ma dużo fruktozy i sacharozy i nie bardzo mogę ze względu na tę cholerną cukrzycę.

A przy okazji herbatek - sprawdziłam te dla dzieci i np. rumiankową i z kopru włoskiego można dawać już tygodniowemu bobaskowi.

reklama
Do góry