reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Dziewczyny, a macie ochotę na niemowlęce zakupy? Przyznaję się bez bicia, że kupiłam już małe co nieco. Nie jestem przesądna i nie mogłam się powstrzymać. Wzory i kolory uniwersalne. Marzę o chłopcu bo mam już dwie dziewczynki :-)

pyzolka - ja nie, ale znam dużo dziewczyn, które miały za niski prg i brały tabletki i było wszystko ok. Bierz leki, grunt że nie masz plamień. A jaką dawkę bierzesz? Dowcipnie?
Pyzolka, a który dzien cyklu? Ja w 26dc mialam 24,8 i wg gina to b.dobry poziom. Więc Twój noe wygląda na jakiś dramatycznie niski. Ale duphaston lykam i tak. mam w kazdej ciazy, bo pierwszą poroniłam. No i w terminie @ plamienia byly delikatne.

plamień nie mam, ale czuję delikatny ucisk jak np. zakaszle lub coś.
wg kalkulatora to 5T6d nie wiem jak obliczyc dzien cyklu ;p
a leki mam do ustnie, pod jezykowo :) x3 dziennie

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a macie ochotę na niemowlęce zakupy? Przyznaję się bez bicia, że kupiłam już małe co nieco. Nie jestem przesądna i nie mogłam się powstrzymać. Wzory i kolory uniwersalne. Marzę o chłopcu bo mam już dwie dziewczynki :-)
A co kupilas? Pochwal sie!
Moj M na gwiazdke kupil buciki chociaz jeszcze test byl negatywny ;)
Jeszcze nie planuje zakupow bo wiem ze czesc bedzie z odzysku po rodzinie. Moja bratowa ma termin na maj.
Po pierwszej corci wszystko rozdalam bo nie planowalismy drugiego ale zmienilismy zdanie i teraz bedziemy dopiero gromadzic.
Czekam na wizyte u gin bo jeszcze nie bylam. Zakupy zaczne pewnie dopiero na l4 a pasuje mi pracowac do konca czeewca jak sie uda.

Hej dziewczyny :) Mam nadzieję, że do was dołączę :) Dzisiaj powinnam dostać okres, ale cisza. Robiłam rano test ale był negatywny. Na okres nie mam żadnych objawów, natomiast na ciążę juz tak :) Po pierwsze piersi. Przed okresem zawsze mnie trochę bolały, teraz bolą bardzo. Sutki swędzą, pieką. Boli mnie kręgosłup na dole. I nie mam apetytu, gdzie zawsze przed okresem jadłam na potęgę!! Wczoraj rano w autobusie facet miał kawę w kubku termicznym.. Lubię zapach kawy a wczoraj myślałam, że zwymiotuję :/ Mam już synka 5 lat i mam nadzieję, że jednak zobaczę dwie kreski na teście :)

Pierwsze ubranka do szpitala typu bieliźnianego. Od razu rozmiar 62 bo jak znam życie to będzie powtórka z rozrywki i o rozmiarze 56 mogę zapomnieć ;-)

Moja starsza córka 4640g/60cm, młodsza 4390g/63cm. Ubranka, które kupiłam starszej w rozmiarze 56 już na starcie były za małe. Przy drugiej byłam już mądrzejsza i od razu spakowałam na 62 ;-)

Dzis odebralam wynik bety.
Piatkowa 182
Poniedzialkowa 787
Myslicie ze to dobry przyrost ?

mi się wydaje, że ładny przyrost są kalkulatory na necie. Ja w czwartek miałam 41 a dziś 550 :-) :)

Mój pierwszy i najśmieszniejszy objaw - mruganie powieki. ;-) Chyba mi zaczęło na potęgę magnez wyciągać. Do wczoraj byłam głodna jak wilk. Od wczoraj wieczorem ciężko mi się patrzy na jedzenie.
A poza tym bolą mnie sutki. Za to nareszcie przestał mnie boleć brzuch jak na okres. Dzisiaj znowu powtórzyłam test i praktycznie od razu piękna, nareszcie ciemna krecha, więc fasolka się zadomawia. :laugh2:
oj ja też musiałam łykać magnez przez skurcze nóg ....

U mnie dzis dziewczyny tez zawrotu glowy, mdli mnie, nawet troszke wymiotowalam ...
współczuję :baffled:

Pozwoliłam sobie przejrzeć liste wrześniówek i jestem z was najstarsza, heheheh:errr:
ale za to jaka doświadczona :-D:wink:

cześć ja byłam wczoraj u gina.5 tydz.fasolka ma 6mm.na serduszko za wczesnie, dał mi na badania i za 3 tyg na wizyte.termin wyliczyłna 21 września.a ogólnie dziewczyny jak się czujecie.bo ja jednego dnia ok a drugiego masakra, mdłości, ciagle chodze śpiąca.
ja czekam właśnie na tą fazę senności... pewnie niedługo będę mieć to samo.

Czesc Dziewczyny Chyba jestem tutaj jedynym facetem
Dzisiaj mielismy z zona termin u Gina i po dlugim oczekiwaniu na ten termin i dzisiaj wszystko zostalo potwierdzone.
Zona jest w 7 tygodniu i 6 dzien.
Mam takie pytanie do was, jak macie mdlosci to co jecie albo pijecie zeby wam przeszlo albo troszke przeszlo?
Dzieki za pomoc

gratulacje

Czekam na wizyte u gin bo jeszcze nie bylam. Zakupy zaczne pewnie dopiero na l4 a pasuje mi pracowac do konca czeewca jak sie uda.

też bym chciała tak do końca czerwca pracować. Ostatnio musiałam z dnia na dzień pójść na L4 i bardzo źle się z tym czułam :-( :( oby nie było powtórki. A gdzie pracujesz?

Hej dziewczyny :) Mam nadzieję, że do was dołączę :) Dzisiaj powinnam dostać okres, ale cisza. Robiłam rano test ale był negatywny. Na okres nie mam żadnych objawów, natomiast na ciążę juz tak :) Po pierwsze piersi. Przed okresem zawsze mnie trochę bolały, teraz bolą bardzo. Sutki swędzą, pieką. Boli mnie kręgosłup na dole. I nie mam apetytu, gdzie zawsze przed okresem jadłam na potęgę!! Wczoraj rano w autobusie facet miał kawę w kubku termicznym.. Lubię zapach kawy a wczoraj myślałam, że zwymiotuję :/ Mam już synka 5 lat i mam nadzieję, że jednak zobaczę dwie kreski na teście :)
trzymam kciuki &&&&&&&

Moja starsza córka 4640g/60cm, młodsza 4390g/63cm. Ubranka, które kupiłam starszej w rozmiarze 56 już na starcie były za małe. Przy drugiej byłam już mądrzejsza i od razu spakowałam na 62 ;-)

oj to wielgaśne dziewuszki :-) :)

ja prasowanie ogarnęłam i oglądam mecz

reklama
kochana tu nikt nie jest upierdliwy,po to jest ta grupa żeby sobie nawzajem pomagać i się wspierać.:)

Miłe słowa, jednak nie na każdym wątku są tak fajne dziewczyny jak tutaj :-) pamiętam gdy próbowałam wbić się w hermetycznie zamknięta grupę dziewczyn staraczek 2011 - dramat, jakbym nie istniał zresztą nie tylko ja, kazda nowa dziewczyna która próbowała nawiązać dialog została delikatnie mówiąc olana.

Do góry