reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Witam dziewczyny !! Najlepsza dieta to dieta MŻ - mniej żryć i wysiłek fizyczny !!! Uwazam że powinniśmy jeść wszystko ale w małych ilościach bo organizm potrzebuje wszystkich składników i witamin .
Zgadzam się jak najbardziej, co do glutenu u dzieci z adhd i za, to racja. Jako studentka pedagogiki specjalnej potwierdzam, a i sama widzę poprawę u mojego siostrzeńca, który ma zespół aspergera :) odstawienie glutenu, cukru itd dało tak dużo jak terapie ;) ale też uważam, że ludzie, którzy tolerują gluten i laktoze nie powinni eliminować tego ze swojej diety :)
26 powinna przyjść @, w mojej apce pokazuje za to 29,a ovufriend 02.02 :p już się pogubiłam :D i tak będę testować 26 :>
Na obiad u mnie kurczaczek w ziołach i papryce, ziemniaki (ble) i multum surówrczek :) i do pracy na 14 :(

Zgadzam się jak najbardziej, co do glutenu u dzieci z adhd i za, to racja. Jako studentka pedagogiki specjalnej potwierdzam, a i sama widzę poprawę u mojego siostrzeńca, który ma zespół aspergera :) odstawienie glutenu, cukru itd dało tak dużo jak terapie ;) ale też uważam, że ludzie, którzy tolerują gluten i laktoze nie powinni eliminować tego ze swojej diety :)
26 powinna przyjść @, w mojej apce pokazuje za to 29,a ovufriend 02.02 :p już się pogubiłam :D i tak będę testować 26 :>
Na obiad u mnie kurczaczek w ziołach i papryce, ziemniaki (ble) i multum surówrczek :) i do pracy na 14 :(
w niedziele powinny byc krocej czynne sklepy lub zamkniete, choc ja niekiedy musze po cos jechac w niedziele do marketu, sa tez ludzie, ktorzy pracuja duzo i tylko w niedziele moga robic zakupy, ehh wspolczuje Ci

Witam dziewczyny !! Najlepsza dieta to dieta MŻ - mniej żryć i wysiłek fizyczny !!! Uwazam że powinniśmy jeść wszystko ale w małych ilościach bo organizm potrzebuje wszystkich składników i witamin .
Mi nie brakuje zadnych skladnikow i witamin, uwazam ze mam ich teraz w diecie wiecej niz dawniej bo odzywiam sie z glowa i swiadomie wrzucam produkty do koszyka. A niedowiarkom proponuje chiciaz na miesiac przejsc na bezgluten i niech sami sprawdza czy im sluzy.

Niunians w obu ciążach nie miałam wcale mdłości. Wymiotowałam tylko raz. Zresztą śmiałam się że tam na górze wiedzą, co robią, bo gdybym miała wymioty to skończyło by się na jednym dziecku. Panicznie się ich boję. Taki mam uraz z dzieciństwa. Lekarz na pewno cię uspokoi!
Jeśli chodzi o infekcje, to wyleczyłam je dopiero ziołowymi preparatami. Powtarzały mi się przez kilka lat. Polecam np. Olej z oregano. Tylko nie mam pojęcia czy można go zażywać w ciąży. Słodycze to mój nałóg, ale już chyba od dwóch lat mam spokój z infekcjami. Globulki pomagały na krótko. Z medycyną naturalną to dłuższy proces, ale skuteczny.

w niedziele powinny byc krocej czynne sklepy lub zamkniete, choc ja niekiedy musze po cos jechac w niedziele do marketu, sa tez ludzie, ktorzy pracuja duzo i tylko w niedziele moga robic zakupy, ehh wspolczuje Ci
W niedziele powinno być otwarte do 13-14, ja rozumiem, że niektórzy dużo pracują, tylko w niedziele mają wolne itd., aleeeee najwięcej to jest moherowych starych ludzi, a po każdej mszy to taki tłok się robi, że czasem dziewczyny nie dają rady :) Ci sami dziadkowie przychodzą codziennie, nawet po 2 czy 3 razy, a na otwarcie czekają od 6.30 :)

Mi nie brakuje zadnych skladnikow i witamin, uwazam ze mam ich teraz w diecie wiecej niz dawniej bo odzywiam sie z glowa i swiadomie wrzucam produkty do koszyka. A niedowiarkom proponuje chiciaz na miesiac przejsc na bezgluten i niech sami sprawdza czy im sluzy.

Nie chce się z Tobą pokłócić, bo jest dość kłótni na tym forum. Ale skoro ja potrafiłam uszanować Twój tryb życia i wybór tak samo uszanuj moje zdanie i nie namawiaj innych do swojej leczniczej diety. Według mnie ze zdrowiem nie należy eksperymentować, a żyć świadomie. Jeśli ktoś zamierza się zdrowo odżywiać niech przede wszystkim zacznie sam gotować ( nie kupować produktów wysoko przetworzonych) , zamieni produkty z białej mąki na pełnoziarniste, jeść więcej warzy i owoców i ograniczy ilość mięsa i cukru w diecie. Nie trzeba od razu rezygnować z glutenu i nabiału.

reklama
Czarna przeciez ha nikogo nie namawiam do przejscia na stale na diete bezglutenowa, napisalam tylko ze jak ktos niedowierza to niech sam sprobuje i sam oceni czy mu sluzy czy nie. Bo inaczej ciezko to ocenic. Byc moze ze okaze sie ze mu sluzy.
Ja w moich postach pisalam jak to u mnie wyglada bo kazdy zaraz mowi ze mi brakuje przez to roznych witamin i skladnikow odzywczych, a to nie prawda jest.
Ja nikogo na nic nie namawiam tylko zaproponowalam wyprobowanie jej na miesiac czasu. Nikt nie musi probowac jak nie chce, bo on decyduje sam co bedzie jadl a co nie i mi nic do tego.

Do góry