reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześnióweczki

Martya,ale bierzesz leki tak?
Tsh i ft4 sa ok tylko lekarz rodzinny nadtraszyl mnie,ze tak wysokie ft3 jest czasem przez niedobory jodu a jak czytam o skutkach tego na dziecko to zawalu można dostać. Dlatego chciałabym brać witaminy zeby nie myśleć o brakach,ale zobaczymy co powie gin.

reklama
Acgug ja 2 tyg temu robiłam Tsh i wyszlo 2,7 wiec ciut za duże jak w ciazy,ale gin nie kazal panikować tylko po 2 tyg powtórzyć tsh,ft3 ift4
I wyszlo tak-
Tsh-0,745. 0,2-3,5
Ft3 6,26. 3,5-6,50
Ft4 17,88. 11,5-22,70
Troche sie denerwuje czy te wyniki sa ok. Mam nadzieje,ze tak. To ft3 troche wysokie mi sie wydaje.
Mój endo mówił, że tsh w ciąży nie bierze się pod uwagę bo nasze hormony szaleją i tsh może szaleć. W ciąży najważniejsze jest podobno ft4. Im więcej tygodni ciąży tym ft4 powinno wzrastać. Nie martw się na zapas. Na pewno wszystko jest ok.
Pozdrawiam

To samo uslyszalam od Endo w poprzedniej ciazy. Bylam na jednej wizycie pod koniec ciazy bo miałam tsh 3 i mowil,ze jesli ft4jest ok to na tsh nie patrzą a ft3 w ogóle nie kazał sprawdzać.
Dzieki dziewczyny:) dobrze,ze wizyta w środę

To samo uslyszalam od Endo w poprzedniej ciazy. Bylam na jednej wizycie pod koniec ciazy bo miałam tsh 3 i mowil,ze jesli ft4jest ok to na tsh nie patrzą a ft3 w ogóle nie kazał sprawdzać.
Dzieki dziewczyny:) dobrze,ze wizyta w środę
No coś Ty nie martw się zwłaszcza, ze tez miałaś przeboje z tarczyca w pierwszej ciąży. Ja też mam wizytę w środę.

Kornelia tak biorę Euthyrox

Acgug dokładnie tak samo powiedział mi mój lekarz. Jestem jakoś spokojna.

No w tamtej to jakos w 36 tyg dopiero cos bylo nie tak. Narazie jestem tylko pod opieka gina no i kardiologa bo mam problemy z sercem.

Acgug tutaj odp bo tam chyba watek o zakupach. To teraz przy drugim tez zaleca sie cesarkę? Moja koleżanka po cc kolejny poród tez tak zakończyli.
Ja liczę na tak lekki i przyjemny jak przy pierwszym:)

reklama
Acgug tutaj odp bo tam chyba watek o zakupach. To teraz przy drugim tez zaleca sie cesarkę? Moja koleżanka po cc kolejny poród tez tak zakończyli.
Ja liczę na tak lekki i przyjemny jak przy pierwszym:)
O to zazdroszczę lekkiego porodu.
Mi gin juz zapowiedział, ze będzie cc. A kiedy rodzilas?

Do góry