reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze przepisy kulinarne

reklama
Ja kiedyś robiłam to ciasto ale jak dla mnie jest już za słodkie, przejadło mi się :-)
 
Ja polecam blog Link do: Qchenne-Inspiracje! Jak schudnąć bez jojo. Jak leczyć się dietą. można znaleźć wiele fajnych przepisów, poza tym uwielbiam Link do: Kwestia Smaku | Wyjątkowo na co dzień!.

Któraś z Was pisała o blogu Moje Wypieki i powiem szczerze że uwielbiałam ten blog, nadal z niego czasami korzystam ale wkurzają mnie przepisy ze składnikami które jedynie można dostać za granicą, poza tym są bardzo drogie. Wiele ciast które robiłam wychodziły bardzoooooo słodkie a wieczny krem z mascarpone już mi się znudził, ale na pewno jeszcze powrócę na ten blog.
 
@neilaaa ja pisalam o mojewypieki.com
Ja robię tak, że jak mi ciasto za pierwszym razem jest za słodkie to zmieniam przepis i daje wg swojego gustu. Składniki w wiekszosci mam lub stosuje zamienniki. Pomyślałam, że jest wsrod nas kilka dziewczyn z uk i może im się przydac taka inspiracja na święta ;)
ps.probowalas od niej jesiennej szarlotki? moja rodzina(7osob) na 1 posiedzenie zjada cale ciasto. :)

zgadzam się z Tobą kwestia smaku to bardzo dobra strona.
 
Patka też lubię to ciasto, ale tylko dwa razy dotąd robiłam. Z krowka to wszystkie słodkie. Ja najczesciej zagladam na kotlet.tv, ale na kwestia smaku również.
 
Po wytrawne dania też sięgam do Kwestii Smaku :) Czasem zaglądam też na przepisy Magdy Gessler.

W kwestii wypieków, już zresztą o tym pisałam kiedyś, mam swoją jedną mistrzynię właśnie Panią Dorotkę z mojewypieki.com

Neilaaa, Marta, dla mnie większość tych przepisów jest przesłodzonych, zawsze w ciemno odejmuję 1/3 cukru, często też czytam wszystkie komentarze pod przepisem, żeby sprawdzić jak ludzie oceniają poziom słodkości. A już zwłaszcza jak są to przepisy inspirowane Nigellą, wtedy to 1/2 słodyczy odejmuję :D Poza kwestią ilości cukru, która jest bardzo indywidualna i na szczęście stopniowalna, nie mam zastrzeżeń do jej przepisów, zawsze wszystko wychodzi i to od najprostszych ciasteczek po wielowarstwowe torty :) Tych niektórych produktów trzeba się czasem naszukać, ale zwykle inwestuję w nie, jak wystarczają na kilka razy.
 
reklama
Do góry