reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

Proszę:

I jeszcze synek w HD hihi.

Mam lody i antybiotyk..połączenie idealne..

Jej..tez poprosiłam mojego o fryty.. Jest z synem na spacerze to kupi te co lubię..cora na koniach a ja w łóżku się opycham..

Załączniki

• 1459354406733.jpg
    1459354406733.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 96
  • 1459354433950.jpg
    1459354433950.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 89
reklama
Marti mój jest starszy ode mnie o 9 lat
a wnioskuje ,ze jestes rocznik 92? moj jest 10 lat,a wlasciwie 10 ,5 rocznikiem 11.
ja jestem z czerwca 95 on z listopada 84. i wlasnie chcial celowac tak,zeby dzidzia byla strzelcem jak on,ale raczej bedzie skorpion ;) poki co mam termin rowne 2 tyg przed jego 32 urodzinami. to nasze pierwsze dziecko,na niego juz czas najwyzszy,hehe ;p

Princeseczka a tam widzisz?

To z prywatnego..fortunę tam zostawiłam przez całą ciążę z synkiem ale to był cud wiec kasa się nie liczyła.. Dużo mam zdjęć i płyt, teraz tez tam chodzę.

Netta no domowe chętniej bym zjadła ale biorąc pod uwagę o której wrócą to wolę takie sklepowe, dobrze przyprawione a mam swoje ulubione hihi.

netta82 - haha no mozna tak powiedziec,zycie jednak czasem zaskakuje. Nigdy w zyciu bym nie pomyslala,ze bedziemy razem . a co dopiero,ze bedziemy razem mieszkac i miec dziecko ;)

reklama
netta łap przepis :) skladniki, bezy na 2 blaty:4 białka,1 szklanka cukru (ok. 240 g),1 łyżeczka soku z cytryny,1 łyżka mąki ziemniaczanej; krem :400 g śmietany kremówki 36%,1,5 łyżki kawy zbożowej lub rozpuszczalnej,5 łyżek cukru,owoce do dekoracji.
wykonanie : ubic bialka, stopniowo dodawac cukier jak bialka sie ubija i dalej ubijac, Na koniec dodac sok z cytryny i make i delikatnie wymieszac lopatka. Na arkuszach papieru do pieczenia odrysowuję koła u mnie 22-23 cm.Piekarnik nagrzewam do 110°C (polecam termoobieg) i wstawiam blaty bezowe. Piekę (czy jak kto woli – suszę) ok. 1,5 godziny do 2 godzin. Po 1,5 godziny sprawdzam czy beza odchodzi od papieru –bardzo ostrożnie. Zostawiam by wystygła. Możesz podpiekać 2 godziny wtedy na pewno nie trzeba sprawdzać. Zostawiam by przestygła.Kremówkę ubijam z cukrem na sztywno, dodaje kawę i miksuję.Blaty zdejmuję z papieru bardzo ostrożnie Układam na paterze pierwszy. Jeśli masz śliską paterę np. szklaną to pod pierwszy blat dać dosłownie kropkę kremu, wtedy niosąc tort nie przesunie się i nie spadnie :) Smaruję kremem, przykrywam drugim, z wierzchu nakładam krem, dekoruję owocami i podaję. Tort bezowy jest najlepszy w dniu przełożenia kremem, bo same bezy mozna upiec dzień-dwa wcześniej. Mama dekorowala borowka amerykanska jak dobrze pamietam :)

Do góry