reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Wiesz ja przez PCO przytyłam w 4 miesiące 20 kg. Od 65 do 85. Pewnie przytyłabym więcej, ale przerażona zaczęłam się odchudzać Dukanem i schudłam do 73. Potem się zatrzymało i za diabła nie chciała waga zejść niżej. A w ciąży z synkiem przytyłam tylko 8 kg, potem po ciąży poleciały kolejne kilogramy w czasie karmienia i jak synek miał pół roku, to ważyłam 63.

reklama
Dziewczyny... ja wlasnie tak mialam z rowerem. Wariat wyjechal mi z prawej, musiałam szybko hamowac. Upadlam uderzajac glowa w kraweznik. Wstrzas mozgu i szok. Mialam wielkie szczescie. Nie ryzykujcie jesli nie trzeba...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny... ja wlasnie tak mialam z rowerem. Wariat wyjechal mi z prawej, musiałam szybko hamowac. Upadlam uderzajac glowa w kraweznik. Wstrzas mozgu i szok. Mialam wielkie szczescie. Nie ryzykujcie jesli nie trzeba...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
trzeba uwazac, ja rok temu mialam sytuacje, ze idec spacerkiem o malo nie zostalam staranowana przez pewna lekarke, kobieta wystraszyla sie, ze nas nie ominie i zahamowala mocno i przeleciala przez rower (nie ten hamulec wdusila), efekt, polamane zaby, zdarta skora, ja w szoku, ale podbieglam jej pomc, wezwalam pomoc, spotkalam ja potem i zeby zrobione, skora zagojona, biedna...ale rower dostal w kosc

Wiesz ja przez PCO przytyłam w 4 miesiące 20 kg. Od 65 do 85. Pewnie przytyłabym więcej, ale przerażona zaczęłam się odchudzać Dukanem i schudłam do 73. Potem się zatrzymało i za diabła nie chciała waga zejść niżej. A w ciąży z synkiem przytyłam tylko 8 kg, potem po ciąży poleciały kolejne kilogramy w czasie karmienia i jak synek miał pół roku, to ważyłam 63.

O to pocieszyłaś mnie ! Chciałabym tak dobić do max 80 kg... ale czy się uda. Niby nie jem słodyczy, nie obżeram się, ale wiem, że to kropla w morzu ;)

Joshi wszystkiego najlepszego ja ci zycze nudnej i zdrowej ciazy mysle, ze to w tym roku jest najwazniejsze dla ciebie

Wlasnie sobie wcinam zupke z.owocow lesnych tak goraco, ze masakra zaraz zabieram sie za pakowanie zamowien i smigam na poczte nie lubie tego bardzo

Tak was czytam i naprawde jestem przeszczesliwa, ze poki wszystko jest super i nie musze sie ograniczac ja do sportu zawsze bylam bardziej na anty nastawiona a co do roweru mialam plan w styczniu, ze na wiosne kupie sobie rower i zaczne jezdzic ale teraz bym sie bala, ze sie przewroce ktos we mnie wjedzie itp itd bez pytania lekarza od razu mialam takie wizje hihi

dziewczyny, ktorym juz widac brzuszek-czy domagacie sie przepuszczenia w kolejce w markecie jak np jest Wam slabo czy cos? zaczyna mi juz wybijac brzuszek i tak niekiedy naprawde slabo mi sie robi jak stoje dlugo w kolejce i tak mysle, ze czy jak poprosze by mnie przepuscili czy nie bedzie oburzenia...wiadomo jaki mam kraj zasciankowy

dziewczyny, ktorym juz widac brzuszek-czy domagacie sie przepuszczenia w kolejce w markecie jak np jest Wam slabo czy cos? zaczyna mi juz wybijac brzuszek i tak niekiedy naprawde slabo mi sie robi jak stoje dlugo w kolejce i tak mysle, ze czy jak poprosze by mnie przepuscili czy nie bedzie oburzenia...wiadomo jaki mam kraj zasciankowy

Kochana potrafili mi się burzyć jak w 8 m-cu byłam - a lato było więc nikt nie mógł udawać ze nie widzi ;) w pierwszej ciąży byłam zahukana i się nie prosiłam, w drugiej już byłam asertywna. Teraz brzuszek widać, bo ja szczupła, ale się nie wpraszam na razie bo ok się czuję a w sumie to nie jest wysoka ciąża jeszcze. Ale jak Tobie słabo to proś w kasie pierwszeństwa o przepuszczenie. W biedrze i rossmannie też bez żadnego ale kasjerki proszą ciężarne bo mają taką politykę ;)

Dziewczyny naskrobałam wcześniej długaśnego posta ale mnie wywaliło z apki i znikł :( to tylko napiszę krótko, sto lat Joshi, ja bym się przeprowadzała - 3km to nie tragedia. Może zmobilizujesz się do zrobienia prawka ;)

Zaraz się przypomnę admince aniaslu co z naszym wątkiem - miała nam zrobić w zeszłym tygodniu.

Miłego popołudnia :)

No właśnie mój obecny lekarz luzak nic mi nie zabrania, ale rower jest właśnie jedyną rzeczą którą kazał mi przestać. Więc cały tegoroczny sezon bez roweru:( Ale za rok nie daruję, jakąś przyczepkę chyba kupię żeby z 2 móc jeździć. Bo na 2 foteliki będzie za wcześnie.
Mój lekarz też zakazał roweru.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Tu moge zapomniec. Jest taki mix z narodowosci i wiadomo niektóre z nich traktuja kobiety "gorzej" wiec nie mam na co liczyć. Z synem w 36 tyg gdzie sie toczylam nikt mu miejsca w sklepie nie ustąpił. Zresztą ja sie o nic nie proszę. Jakos mi tak nie na reke a do niektórych to strach sie odezwac wiec nie próbuje.

Do góry