reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

ja tez na pewno pije zbyt malo i niestety klopoty z infekcjami pecherza miewam czesto:( no zmuszam sie jak moge...
eh, ide na shoping bo mi sie biustonosze skonczyly:) zalozylam ze po tym pierwszym skoku teraz do porodu juz nie urosna i akurat sobie 1-2 biustonosze znosze, hihi zobaczymy czy nie wyrosne:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

reklama
Ja po wizycie, opisałam w wizytowym. :happy:
Upłakany spał na rękach opiekunki. Chyba nie jest zle bo nie placze w domu ale i tak musi go lekarz obejrzeć. Tak. Tam w grupie jest masakra. Ale oni mają tu całkiem inne podejscie. Biją się dzieci a one ze to normalne i ich nie rozdzielaja. Ja z mezem bardzo zwracam na wszystko uwagę wiec oni wiedzą ze mają do mnie natychmiast dzwonic i mówić co jest. Mają szczescie ze to ja a nie mąż syna odbieralam bo on jest bardzo wymagajacy i surowy. Byłaby zadyma

Bidulek. Dobrze, że już nie płacze. Mam nadzieję, że badanie nie wykarze niczego groźnego.

Kleo zgłoś się do Bonusowej

już po lekarzu. Mam wirusowe zapalenie gardła. Zwolnienie do pt
Zdrówka.

Mąż pojechał z nim do pani doktor zobaczymy czy do szpitala nie bedziemy musieli jechac na sciaganie paznokcia. Odpoczywaj po pracy :)

Trzymam kciuki

Ja po wizycie, opisałam w wizytowym. :happy:

Bidulek. Dobrze, że już nie płacze. Mam nadzieję, że badanie nie wykarze niczego groźnego.

Zdrówka.

Trzymam kciuki

Mocno obity. Podobno nie zlamany. Obserwujemy a jak będzie puchl dalej albo ropial to wtedy kontrola i zdecydujemy co dalej. Jak zacznie schodzic paznokiec to wtedy na sciaganie :)

Mocno obity. Podobno nie zlamany. Obserwujemy a jak będzie puchl dalej albo ropial to wtedy kontrola i zdecydujemy co dalej. Jak zacznie schodzic paznokiec to wtedy na sciaganie :)

A czy macie tam u siebie możliwość otrzymania odszkodowania z ubezpieczenia za wypadek pod opieką wychowawczyń?

A'propos wypadków z udziałem dzieci. Mam dwójkę, starszą chodziła do przedszkola a teraz do szkoły, młodsza chodzi do przedszkola. Rzeczywiście nic poważnego nigdy im się nie stało (póki co ;) ) i rozumiem, że ból rodziców jest większy jak opiekunka nie dopilnuje niż jak sami nie dopilnują. Tylko trzeba na prawdę spojrzeć tak, że w przedszkolu jest jedna pani na X dzieci a w domu mama zajmuje się jednym, dwójką czy trójką nawet i pomijając opcję wieloraczków będą to dzieci w różnym wieku a to zawsze łatwiej.
Moja starsza przed ułamkiem chwili tuż przede mną przycięła niechcący rączkę młodszej drzwiami. A jakieś 2 miesiące temu podczas zabawy popchnęła młodszą na rozgrzaną szybę kominka i skończyło się oparzeniem 2st ręki. I też na moich i niemęża oczach. Więc tak myślę, że skoro sama nie ogarniam dwójki to opiekunka ma prawo nie ogarnąć 5 czy 10 dzieci mimo najszczerszych chęci.
Co do ubioru, to panie powinny stosować się do wskazówek rodziców. Mnie np drażniło jak rano było w miarę ciepło ale dawałam młodej czapkę i komin w razie pogorszenia pogody a panie i tak bez względu na warunki atmosferyczne jej zakładały. Wystarczyło porozmawiać i teraz też u nas ciepełko, niunia na letniaka chodzi ale na zaś daję sweterek i przypomniałam tylko aby jej go nie zakładać chyba, że sama poprosi. Moje nawet w wieku nieco ponad roku już same umiały pokazać jak im za ciepło albo za zimno a ja im wierzę. Nie lubię przegrzewania.

Aneta_ck zdrówka dla synka.

A czy macie tam u siebie możliwość otrzymania odszkodowania z ubezpieczenia za wypadek pod opieką wychowawczyń?

Nie pytalam. Wiem ze musieli sporzadzic protokół z wypadku u lekarza tez prosili o wszystkie dane itd. Bedziemy w pon to zapytamy. Mlody zostaje jutro w domu a w czwartek i piatek zamkniete mają.

Nie pytalam. Wiem ze musieli sporzadzic protokół z wypadku u lekarza tez prosili o wszystkie dane itd. Bedziemy w pon to zapytamy. Mlody zostaje jutro w domu a w czwartek i piatek zamkniete mają.

Warto wiedzieć o takich rzeczach :) A jeśli jest protokół wypadku, to już w ogóle podeszli do sprawy bardzo profesjonalnie. W szkole to właśnie ten protokół jest podstawą do wypłaty wszelkich świadczeń i u nas często i gęsto rodzice z tego prawa korzystają :)

reklama
A mnie dzisiaj męczy katar. A dzisiaj i jutro mam szkolenia u klienta i trochę głupio, poza tym nie wszystko do mnie trafia bo jestem półprzytomna. Patowa sytuacja bo źle że w takim stanie biorę udział w szkoleniu, ale odwołać w ostatniej chwili i organizować na nowo byłoby jeszcze gorzej. Dobrze, że poza mną jest jeszcze kolega i on aktywnie bierze udział.
A dzisiaj pojadlam młodych ziemniaczkow + jajko sadzone + mizeria i przegryzlam malosolnym. Pyyycha.

Do góry