reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

Ja się nie obawiam o tesciowa bo ona akurat jest spoko babka, ale bratowa to mnie strasznie denerwuje. Już teraz wiem że na pewno będziemy się kłócić bo będzie się wtrącać. Z każdym dzieckiem tak ma nawet mojego brata co jest dla niej obcym czlowiekiem. Pewnie będzie mi chciała ciągle małego na rękach nosić. .. najlepiej by było gdyby sobie znalazła faceta i wlasne dziecko zrobiła bo czuję że będzie ciężko. Tym bardziej że mam wrażenie że nie jest zbyt odpowiedzialna osobą i dziecka bym jej nie powierzyła pod opiekę.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dlatego ja ucieklam w cholere od teściowej. Wczoraj jeszcze jej odkurzalam, ta stoi i patrzy i jak się skrzywilam to mówię co zle? A ja na to plecy mnie bolą . A ona bo masz duży brzuch. Ja mówię że większy będzie bo dwa msc jeszcze a ona no dwa miesiące to kupa czasu z taką sugestia, ze na tym etapie to jest ok zapieprzac jak się baba gapi.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

dolnoslaskie:) dzisiaj chlodniej, super;) wczoraj nie bylo czym oddychac.

Hej ja też z dolnośląskiego a skąd dokładnie ????

Witam po długiej przerwie wszystkie sierpnióweczki generalnie jestem na bieżąco tylko jakoś pisać nie bylo czasu bo w sumie od poniedziałku jestem na l4 a wcześniej pracowałam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc Dziewczyny. Bardzo dawno mnie nie bylo, ale ciągle sledze forum. Brak czasu non stop. Wieczorem padam na nos i nawet nie mam sily czegos naskrobać.
Wiec może po kolei:
Według ostatniego USG wiek ciąży to 31+5 a według OM 30+2. Wiec jest szansa, ze porod nie17.08 ale wczesniej:)
W brzuszku rośnie Malwina. Waga obecnie okolo 1740g. I wszystko w porządku.
Z dolegliwości to straszne problemy z naczyniami i żylakami... Biorę Cyclo3Fort, ale pajączki coraz nowsze sie robią, bola i zmieniają się w żylaki. Nogi wyglądają tragicznie. Do tego dokuczaly hemoroidy, ale jest już ok.
Tak jak pisalyscie sa juz problemy żeby się wygodnie ułożyć a przewrocic sie na drugi bok to czasami niezły wyczyn.
Waga na razie chyba calkiem nieźle bo okolo 8kg na plusie. Wiec nie ma tragedii chyba? Nie pamiętam jak to bylo z synkiem.
Rzeczy dla dzieciatka mam juz wszystkie. Od znajomych dostaliśmy 5 wielkich worów ślicznych ubranek. Do roczku chyba nie musimy nic kupować;) z wprawki zostały kosmetyki do kupienia, koszule do karmienia i torba do wózka. Plus jakies gaziki i takie drobnostki.
Ale się rozpisałam... Mam nadzieje ze teraz na bieżąco będę się odzywać.
Gosiek witamy z powrotem [emoji2]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dor1989 dziękuje co bardzo za odpowiedź.
Basia7777 współczuję hemoroidów, mi dokuczały po porodzie :/
Anpio pochwal się na wątku zakupowym łupami dla Maluszka :) Obniżony nastrój to i ja mam ostatnio i często wybucham. Niestety mężowi się obrywa... dziś na synka nakrzyczałam, potem miałam takie wyrzuty, że się popłakałam :( Ciężko mi z tymi emocjami, w ciąży z synem nie miałam takich wahań nastroju.
Mika06 najpierw rozmowa z mężem, ustalenie wspólnego stanowiska, a z teściową najlepiej porozmawiać wprost, powiedzieć to co tu nam opisałaś. Trudna sytuacja, ale nie może ona trwać w nieskończoność. Gdyby była uparta, ja bym W OSTATECZNOŚCI wynajęła inne mieszkanie i już jej ze sobą nie zabierała
kamcia567, ewix124 współczuje rozstań z mężem, ja bym tak nie potrafiła.
Gosiek1105 witam ponownie :)

Ja cierpię na bezsenność ciążową. Kładę się między 22 a 23 spać, zasypiam około 2 w nocy i budzę się co chwilę i kręcę i zgaga mnie męczy i nos mi się zatyka i w ogóle moja córa jest w nocy bardzo aktywna, tak mnie kopie, że nie mogę się ułożyć wygodnie w żadnej pozycji. Twardym snem zasypiam około 6 rano, ale mój syn wstaje już po 6tej albo i przed 6tą :/ I potem chodzę na rzęsach cały dzień, łeb mnie boli i nic mi się nie chce....
W pierwszej ciąży też tak miałam, ale mogłam pospać do 9 i poleżeć w dzień.
Jaspis zdradź sekret jak idpisujesz w jednym poście kilku dziewczynom? Ja to jak kilka stron nadrabiamy to po drodze połowę zapominam więc odpisuje na każdy osobno [emoji58]

Dziewczyny na zgagę podobno migdały pomagają, położna mi mówiła;-) co do teściowej to widzę ze większość ma problem, ja wcale nie mam lepiej, wyobraźcie sobie ze w weekend kupiła łóżeczko, materacyk, pościel (nie tania) i nawet przewijak i szumisia chciała kupic. Z jednej strony potrafię zrozumieć ze chce zeby mała miała wygodnie, ale przecież nikt jej nie mówił ze aż tak często bedzie mała u niej spac. Pozatym trochę zazdrosna jestem, kupuje wszystko najlepsze jakby mi chciała udowodnić ze u niej wszystko najlepsze bedzie:-/ .. Masakra jakas i kobiety w ciazy maja sie nie denerwować!
Dziewczyny dziekujcie że przynajmniej macie teściową bo moja odeszła 3 miesiące temu [emoji37] a niech sobie kupuję jak jej z tym dobrze przynajmniej dzidzia się nie będzie nudzić jak przyjedzie do babci [emoji6]

Z pasem poporodowym potwierdzam, że to zło i jedynie utrudnia naturalną pracę mięśni. Musimy dać sobie czas po porodzie. Ciąża trwa tyle miesięcy, a wszyscy marzą, żeby w dwa wrócić do formy. Dajmy sobie tyle samo czasu na powrót do stanu sprzed :)
Ja nosiłam pas poporodowy tylko jak musiałam gdzieś wyjść z domu, można korzystać jak najbardziej tylko z umiarem żeby nie rozleniwiac mięśni[emoji6]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
karolanka żaden sekret :) Wchodzę na forum i czytam strona po stronie co nowego napisałyście, a w nowym oknie równolegle otwieram sobie ostatnią stronę i w tym nowym oknie odpisuję na bieżąco co mi się nasunie.
Przykro mi z powodu twojej teściowej, ja na moją też czasem narzekam, ale zawsze mężowi powtarzam, że ma dobrych i fajnych rodziców i jeśli byłaby kiedyś taka sytuacja, że się z teściami pokłócę, to on ma ich zawsze szanować, bo to jego rodzice i nie wiadomo jak długo będą jeszcze z nami na tym świecie...

Do góry