reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Ja mam Firkon Swing Retro, ale trudno dostępny w sklepach. Do tego kupiliśmy też podwozie ze skrętnymi kołami więc mamy w zasadzie 2 wózki na różne warunki bo te retro np. średnio spisują się w sklepie, trudniej je złożyć w samochodzie, pociągu czy samolocie. Ale jedno i drugie ma pompowane koła dlatego w terenie radzą sobie lepiej niż wszystkie typowe spacerówki z malutkimi kołami, a obok nas działki i często chodzimy po nierównościach.

mojeboje: Firkon jest piękny!n Jaka kolorystyka!! Coś takiego właśnie chciałabym mieć.
to Polska firma, prawda?
Czemu trudno dostępny? Zadowolona byłas z niego?
Pozdrowionka!:errr::-) :)

Ja nie wierze ochraniaczon

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam dla Bazylka. Musiałam dokupować, bo jak miał kilka miesięcy tak szalał po łóżeczku, że co chwilę mi się obijał i bałam się, że sobie coś zrobi.

Mam pytanko znow do doswiadczonych mamusiek mialyscie "monitor oddechu"? Czy jakos tak
Nie balyscie sie, ze dziecko przestanie oddychac w nocy ?
Ja już tu kiedyś pisałam na ten temat, ale powtórzę:
Mamy monitor oddechu i uważam go za jeden z najlepszych dziecięcych zakupów jakich dokonałam. Wszyscy mnie straszyli, że ten monitor mnie będzie jeszcze bardziej stresować, ale guzik prawda! dzięki niemu czułam spokój i się wysypiałam. Pamiętam jak kiedyś opiekowałam się w nocy 8 miesięcznym synkiem siostry i co chwilę się budziłam sprawdzając czy oddycha. Mój D i jego była żona mieli to samo ze swoją córką i sam D przyznał, że to niebo a ziemia.
Czasami włącza się kiedy wszystko jest ok, ale to najczęściej kwestia złego ustawienia czułości. A poza tym ja wolę wstać ten jeden raz i zobaczyć, że jest ok, niż nie wiedzieć kiedy moje dziecko przestanie oddychać. Do tego wynalazku przekonałam się jeszcze bardziej kiedy z powodu śmierci łóżeczkowej zmarł synek naszych znajomych. Oni nie byli w grupie ryzyka, a mimo to, przytrafiło im się to co najgorsze. Koleżanka się obudziła, a jej synek leżał nieżywy. Coś strasznego. przy kolejnym maluchu na 100 % dalej będziemy używać monitora.

Nie miałam monitoru oddechu za to miałam bardzo lekki sen i moje dzieci się często budziły ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

Mówisz o Espiro? No ja też jestem bardzo zadowolona, ale fakt, gdyby dało się zmieniać kierunek jazdy przekładając rączkę, to byłoby dużo wygodniejsze niż zdejmowanie z ramy całej górnej części i przekładanie jej w drugą stronę. W domu, to jeszcze pół biedy, ale jak się to próbuje zrobić na spacerze z dzieckiem, które jeszcze nie staje samodzielnie, bo np. małego razi słońce, to jest trochę ekwilibrystyki.

Mówiłam akurat o baby design ;) ja w swoim wózku mam przekładana i to się faktycznie przydaje

Ja bez monitora oddechu ale moje dziecko większość czasu do 4mc spędzalo przy cycu nie w łóżeczku i oddech mogłam odczuwać na sobie ;)

reklama
Do góry