reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Moje na srodku siedzi. Wkurza sie jak ja siedzę bo kopie coraz mocniej :D ale brzucho nie jest nigdzie twardszy.

Dzwonilam do gina zeby zaoytac o wyniki wymazu z szyjki i super podobno czysciutko:D

Ja tam mam ochotę na wszystko oprocz śledzi. Jak bylam w ciazy z synem to jadłam codziennie i od tamtej pory jak sie przejadlam to niedobrze mi na samą mysl o nich.

moje mnie nie kopie ani nic :< nic nie czuje ;( albo nie wiem, że TO jest TYM :D

lekarze polecają to herbatę w ciąży i w trakcie karmienia. Wpisz w internet hasło: herbata z pokrzywy/ pokrzywa i zobaczysz co ci wyskoczy.
np. Link do: Herbata z pokrzywy

oki zaraz zobaczę, dzięki :*

zazdroszcze takiego apetytu

oj nie..a dupa rośnie :D niby od początku tylko 4kg przybylo wiec kilo na miesiąc i położna mówi,że to ok..ale ja mam wrażenie jak na siebie patrze,że jestem ogromna ;x

reklama
a ja na....schabowego albo kebaba...albo nie wiem sama na co haha :D najgorzej

Kebaba zeżarłam właśnie :D mniam

kup herbatę z pokrzywy i pij. Bardzo ładnie wyciąga z anemii i podnosi poziom żelaza.

O tak tak, położna mówiła żebym nazbierała pokrzywy i jadła też w sałatkach. Genialna na poziom żelaza.

Ja 2h temu jadłam obiad,kawałek babki piaskowej,truskawki ale mi mięsa mi jakoś brak...chyba zaraz kabanoski podjem :D

o to nie wiedziałam, dzięki :D a jak to jest z tym gadaniem, że w ciąży nie powinno się właśnie żadnych ziół bo powodują skurcze i poronić można? ;x że np ani bazylii,ani oregano,ani ziół prowansalskich,żadnych naparów z liści malin itd?

WTF? No co ty :) jeszcze o liściach malin krążą miejskie legendy ale oregano i bazylia? Gdzie tam.
Co do naparu z liści malin - dr Preeti Agrawal poleca regularne picie takiej herbatki od drugiego trymestru bo to odżywia mięsień macicy i podobno potem poród łatwiejszy. Za to jeśli kobieta generalnie zawsze piła ten napar to można i w I trymestrze. Ja jeszcze zwlekam z piciem, bo w każdej ciąży miałam twardnienia brzucha i muszę zobaczyć czy teraz też będą mnie męczyć. Ale myślę, że najpóźniej od 28tc będę piła.

Nie robiłam bo:
A. Gin mi.nie powiedział bym robiła
B. Po co? Skoro wszystko w sklepach jest z pasteryzowanego mleka.
Ale jakbym mieszkała we Francji to bym się nie wahała [emoji14]

Izula możesz wszystkie sery pleśniowe polskich producentów. Piszę to już trzeci raz ;)
A te prawdziwe z nie pasteryzowanego mleka należy zapiec.

cb7wugpju04jz4q8.png
Powaznie mozna ? Jezu ratujesz mi zycie [emoji23] jutro kupie. Patrz a ja myslalam ze absolutnie nie wolno..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A wczoraj się najadłam mozarelli. Też mam ochotę na pleśniowe, a w lodówce leży wędzony łosoś dla męża. Ja mam ochotę na pomidory i czereśnie, ale po nich to mi brzuch rośnie.
Ja mam czeresnie kolo domu, codziennie jem po troszku i nic mi sie nie dzieje [emoji6]

Oj też bym wypiła, ale nie mam. Ale za to zaraz będzie rybka i kalafior.
Ja teraz zjadlam kanapke z nutella i kotleciki z cukini [emoji23] moze zestawienie do siebie nie pasuje ale co tam, dobre bylo. Popijam herbata z odrobina mleka bo kurde musze przemycac po trochu ten wapn jak nie moge mleka wypic normalnie

moje mnie nie kopie ani nic :< nic nie czuje ;( albo nie wiem, że TO jest TYM :D

oki zaraz zobaczę, dzięki :*

oj nie..a dupa rośnie :D niby od początku tylko 4kg przybylo wiec kilo na miesiąc i położna mówi,że to ok..ale ja mam wrażenie jak na siebie patrze,że jestem ogromna ;x
Ja sie ciesze bo tez w koncu mi waga ruszyła i waze 58 czyli 2 kilo na plusie od poczatku ciazy

Oszaleje. Swędzą mnie nogi i ręce. Najbardziej lydki Oszaleje. Mam jakas wysypkę jakby takie krostki jak sie nie raz ma po goleniu. Boje się ze cos jest nie tak :( swędzi niesamowicie. Naczytałam sie tego gowna na necie o tych groznych chorobach leze i placze :/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oszaleje. Swędzą mnie nogi i ręce. Najbardziej lydki Oszaleje. Mam jakas wysypkę jakby takie krostki jak sie nie raz ma po goleniu. Boje się ze cos jest nie tak :( swędzi niesamowicie. Naczytałam sie tego gowna na necie o tych groznych chorobach leze i placze :/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Pokremuj kremem nawilzajacym. Ja mam od dziecka takie nawrotowe wysypki, podobno uczuleniowe, i mi krem pomaga np nivea soft. Zadne balsamy, zwykly krem.

Do góry