reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry

Ksad hormony ciążowe po prostu. Ja z siostrą miałam podobnie przy moim pierwszym dziecku, ja miałam termin na październik ona zaraz po mnie na listopad. I trochę smutno mi było że niejako musiałam się dzielić radością rodziny, ale potem mi przeszło, a dzieciaki rówieśnicy super się dogadują. Teraz kolejna siostra ma termin na wrzesień i znów się cieszymy że rówieśnicy będą :)

Lux, Sancia przytulam was, niełatwo jest nie przejmować się tym co się dzieje wokół nas, ale trzeba sie postarać.

Sancia ft4 lepiej mieć w ciąży ciut wyższe niz niższe. ale w normie jest?
Tuiles no i jak jesz tę gorgonzolę ?[emoji14]ja po prostu nie daję się zwariować ale też nie działam bezmyślnie. Skoro odradza się niepasteryzowanych przetworów to ich unikam, wolę nie być jedną na milion w którą trafi ;) a składy wierz mi czytam namiętnie, nie tykam nic co ma np mleko w proszku.

Witam nową mamę.

Miłego dnia
Lek z 50 do 75 zwiekszony. Ogolnie usg wskazuje na hasimoto ale z krwi jest ok. Wiec kazała mi sie nie martwic. Pow ze tak jest w ciazy i tyle. Martwie sie bardziej o te próby watrobowe. Mam nadzieje, ze mam tylko jakies uczulenie... Bo oszaleje chyba. Chyba wogole czas zmienic lekarza :/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lek z 50 do 75 zwiekszony. Ogolnie usg wskazuje na hasimoto ale z krwi jest ok. Wiec kazała mi sie nie martwic. Pow ze tak jest w ciazy i tyle. Martwie sie bardziej o te próby watrobowe. Mam nadzieje, ze mam tylko jakies uczulenie... Bo oszaleje chyba. Chyba wogole czas zmienic lekarza :/

masz endo z ginem czy osbno chodzisz do gina i endo?

U mnie też większość znajomych bezdzietna. Są jakieś dzieci w rodzinie, ale rzadko się widujemy, raz na parę miesięcy. Ale odkąd mamy córkę to zaczęliśmy się częściej spotykać z niektórymi znajomymi/rodziną z dziećmi, z którymi do tej pory za bardzo nie trztymaliśmy. Może u Ciebie też tak będzie.

mam nadzieje :)

u mnie też bratowa urodziła w styczniu , szwagierka w lutym a my mamy termin na środek grudnia. |Obydwie dziewczynki. Bratanica moja już stoi i przy łóżku sama mam 6 miesięcy. Bratanica męża ledwo się rączkami bawi (5 m). One będą ganiać w święta a my będziemy jak Bóg da noworodkiem.

u mnie też bratowa urodziła w styczniu , szwagierka w lutym a my mamy termin na środek grudnia. |Obydwie dziewczynki. Bratanica moja już stoi i przy łóżku sama mam 6 miesięcy. Bratanica męża ledwo się rączkami bawi (5 m). One będą ganiać w święta a my będziemy jak Bóg da noworodkiem.
u nas jak ja urodze to bratanica z kwietnia pewnie bedzie grandzic a miesiac po mnie sie kolejna dzidzia urodzi :D

Za mną tatar tak łazi, że ledwo wytrzymuję.

dziewczyny mają rację, że pokrzywa dobra na anemię.

Ja mam cały brzuch taki sam, ale przy synku tak miałam, tylko, że to nie był raczej mały, bo ruchów nie czułam.

Jest różnica między uważaniem na zioła, bo bo nie wszystkie są obojętne dla ciąży, a rezygnacją z ziół w ogóle.
Z bazylią i oregano to bzdura. Co do liści malin faktycznie wzmacniają macicę, a pod koniec ciąży ponoć mogą przyspieszyć poród.
Natomiast jeśli chodzio zioła, które mają działanie poronne, to np. ruta, piołun, dziurawiec. Nie wiem dokładnie jeszcze jakie. W każdym razie z ziołami jest tak, że zanim się je zastosuje w ciąży trzeba się dokładnie zapoznać z działaniem.

No ja myślałam żeby pić od 35 tc. Na wszelki wypadek nie zaryzykuję wcześniej. W ciąży z synkiem też piłam parę tygodni przed porodem.

A może to jakaś reakcja alergiczna na znieczulenie, które wczoraj dostałaś?

Ja dodawałam świeżego imbiru do herbaty.
ja też się staram nie kupować jedzenia napakowanego chemią, bo Bazyli dostaje po chemii biegunkę.

Ja tak miałam wczoraj

Potem zrzucisz podczas karmienia. Nie przejmuj się.
Tez dodawalam imbir na mdlosci do herbatki, na pewno bylo troszkę ulgi po nim.

Ja tez planuje pic herbatke z lisci malin pod koniec ciazy, wlasnie tak 35/36 tydzien.

A propo lisci malin, to powiedzcie mi, bo my mamy swoje maliny, i czy ja moge te liscie zerwac i ususzyc na zime czy to sa jakies specjalne i takich "domowych" nie mozna ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiłam badania trzymajcie kciuki aby było ok. Zaczynam się zakłamywać powoli. I znów ft4 podwyższone. Na prawdę od jakiegos czasu czuje się tak jaby wszystko mi sie na głowę zarzucało. Zaczynam się bać, że wróci mi depresja i nerwica lękowo- żołądkowa... Juz od nerwow w polowie drogi do szpitala malo nie zwróciłam. Nikt mnie w domu nie rozumie zero.. Kazdy tylko bd dobrze bd dobrze, a ja mam juz na glowie takie glupoty ,ze odechciewa mi sie wszystkiego: (.

Ja tez mam nerwice lekowa i jak zaszlam w ciaze musialam odstawic leki ale sobie radze, przez rok brania tych tabletek duzo sie nauczylam i zauwazylam ze teraz jak juz ich nie biore to postepuje tak jakbym zrobila bedac "pod wplywem" tabletek [emoji6] tak wiec mozna [emoji6] trzeba troche powalczyc ze soba. Owszem, przy odstawianiu mialam takie stany depresyjne ze szok, ale wtedy bralam cwiartke tabletki tylko zeby organizm poczul ze wzielam i znow pare dni przerwy. Teraz juz od przeszlo dwoch tygodni nie bralam i dobrze mi z tym, choc wrocily bolw glowy, mysle ze to te wlasnie stresowe..

reklama
Witam grudniowe mamy :). Od dłuższego czasu obserwuje to forum a teraz postanowiłam się przyłączyć i przywitać. Mam na imię Basia, mam 31 lat, mieszkam w Szczecinie. Aktualnie jestem na etapie 16 tygodni i 3 dni- to nasze pierwsze dzieciątko. Przewidywany termin porodu to 2 grudnia. Jestem już na zwolnieniu ze względu na charakter swojej pracy i mam zdecydowanie za dużo wolnego czasu na myślenie- Wasze wypowiedzi dodają mi otuchy i uspokajają :). Dzięki, że jesteście :).
Witam [emoji6]

Do góry