reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

ja sie boje, bo nie wiem co mnie czeka, czy sn czy cc, boje sie bolu po porodzie, owniecia pepowina, boje sie, z bede rodzic 30 godzin a oni nie beda chcieli zrobic cc...boje sie po prostu sie boje
Lux to normalne, ze sie boisz. Ja zaczęłam rodzić naturalnie 9 godz. Oksy 4 cm i mimo ze rowarcie szlo juz bardzo szybko zrobili cc . Kazdy porod jest inny. Nie powiem jak bylo by po porodzie sn , ale po cc ja doszlam do siebie.bardzo szybko , na nogach bylam po 8 godzinach i juz moglam isc pod prysznic. Wyszlam w 3 dobie i nastepnego dnia bol byl ledwo odczuwalny bardziej to.szwy ciagly. Poczekaj co Ci powie okulista . Czy wiesz juz cos, konsultowalas ?

reklama
Mnie włosy dużo mniej wypadają. Różnicę szczególnie widać podczas mycia, bo wcześniej musiałam całe kłęby wyciągać z wanny po myciu, a teraz nic. Z Bazylim też tak miałam. Paznokcie chyba też szybciej rosną. Niestety, bo nie nadążam z obcinaniem. Ale za to teraz zaczęło mnie obsyfiac coraz bardziej i to nie tylko na twarzy, ale całym ciele. Z Bazylim tego nie miałam.
A jeśli chodzi o mdłości, to całkowicie minęły, za to wieczorami mam zgagę. Ech, jak nie urok to sraczka. No ale dobrze, że tylko wieczorami, bo z Bazylim miałam praktycznie przez całą ciążę i przez cały dzień.

Ja lubię upały, ale niestety Bazyli nie bardzo, więc pewnie do wieczora będziemy siedzieć w domu i na spacer pójdziemy dopiero przed kolacją.
Ja dopiero za jakies pol godziny wyjde z dziewczynami na polko.. na razie za goraco

Mi wlosy tez pewni po ciazy tez zaczna wypadac a teraz sa ladne nawet [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie włosy dużo mniej wypadają. Różnicę szczególnie widać podczas mycia, bo wcześniej musiałam całe kłęby wyciągać z wanny po myciu, a teraz nic. Z Bazylim też tak miałam. Paznokcie chyba też szybciej rosną. Niestety, bo nie nadążam z obcinaniem. Ale za to teraz zaczęło mnie obsyfiac coraz bardziej i to nie tylko na twarzy, ale całym ciele. Z Bazylim tego nie miałam.
A jeśli chodzi o mdłości, to całkowicie minęły, za to wieczorami mam zgagę. Ech, jak nie urok to sraczka. No ale dobrze, że tylko wieczorami, bo z Bazylim miałam praktycznie przez całą ciążę i przez cały dzień.

Ja lubię upały, ale niestety Bazyli nie bardzo, więc pewnie do wieczora będziemy siedzieć w domu i na spacer pójdziemy dopiero przed kolacją.
I tez mam zgage [emoji20]

Syndrom wicią gniazda- ja zdecydowałam ze czas wymienić deskę i prysznic[emoji14]mój sie tylko puka w czoło :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez wszystko wynosze, przenosze, przynosze, przekladam, sprzatam, poprawiam, ukladam, segreguje, wyrzucam, kupuje, itd [emoji23]

No niestety to nie jest takie oczywiste. W pierwszej ciąży z synkiem nie zemdliło mnie ani razu, a ciąża przebiegała książkowo. W drugiej ciąży miałam potworne mdłości, a okazało się, że pęcherzyk ciążowy jest pusty. Straszne mdłości utrzymywały się do samego zabiegu łyżeczkowania, dopiero następnego dnia po zabiegu przeszły. W tej ciąży miałam mdłości, ale nie tak straszne jak w tej straconej. Więc jak u mnie to się nie zgadza. U wiecie co, jak w drugiej już wiedziałam, że pęcherzyk ciążowy jest pusty, to te mdłości były najtrudniejsze do zniesienia. Bo jak człowiek wie, że te mdłości po coś, to jakoś łatwiej, a jak wie, że to koniec, a mdłości i tak są, to to strasznie działa na psychikę.
Moglas miec mdlosci bo organizm chcial sie oczyscic kochana, a nie te "hormonowe".

Ale nie ma co mowic o stratach, wszystkie dotrwamy do konca i urodzimy zdrowe dzieci [emoji6]

Pierwsza to skurcze i rozwieranie się szyjki macicy.
Druga to parcie i wydanie dziecka na świat
Trzecia to rodzenie łożyska - już lajtowa

cb7wugpju04jz4q8.png
Mi tam sie druga faza porodu podoba bardziej niz 1 [emoji6]

ja moze po prostu sie zawezme i urodze, sprobuje :D najwyzej bede sie drzec na caly szpital...w koncu i tak bede musiala urodzic no nie? w brzuchu rok go nie przetrzymam :D
Lepiej sie nie drzec bo sie traci duzo energii. Lepiej "krzyczeć" dołem i wzmocnic skurcze i szybciej urodzic [emoji6]

Ja np boje sie tylko troche bo mialam ciezki porod. Za to cholernie mocno sie motuwuje. Zadnego zzo bo u mnie dziala do dupy i zadnego lezenia. Nie dam za cholerę sie nieruchomic na tum łóżku. W pierwszej ciąży nie pozwolili mi w wodzie siedziec bo mi wody wczesniej odeszły i nie moglam. Teraz albo w wodzie chce albo na tej porodowej hustawce takiej bo maja w szpitalu. I bede dzwonic do meza jak tylko.sie zacznie a nie jak wtedy dalam sie namowic zeby poczekac do 7 cm. Tak bysmy razem skakali na pilce czy chodzili jal.najdluzej a sama nie mialam siły.

Ja tez chce w wodzie [emoji6]

reklama
Coś mi się chce zjeść ale kurde niewiem co! Niby głodna jestem a nic mi nie podchodzi. Mam smaka na coś, tylko na co? [emoji23][emoji23][emoji23]

h4zpgov3o3h14ll7.png
Ja dzisiaj w fasolkę szparagową uderzyłam i jajeczko sadzone :p mniam

Teraz za wcześnie, żeby stosować, bo może wywołać przedwczesny poród. Tam na ulotce masz wszystko napisane. Zamów go sobie koło 30 tc dopiero

Oki, dzięki ♥

Moja Ola byla bardzo owiniata pepowina wokol szyji, ale cale szczescie nic jej sie nie stało przez to

O matko,to całe szczęście,że nic się nie stało!

Nie wiem jak was,ale mnie już dzisiejszy upał wykańcza ;(

Do góry