reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

Trudno dziewczyny nad wami nadążyć ;)
Jeśli chodzi o kleszcza, to krótko po tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży również złapałam jednego. Niestety był w takim miejscu że ciężko było go wyjąć. Mąż próbował i wyrwał bez główki. Potem szpilka wydlubal i głowę, ale bylam spanikowana że zarazil mnie bolerioza. Nigdy wcześniej mimo częstych spacerów po lesie nie lapalam kleszczy. Na szczęście po kilku dniach miałam wizytę u gina. Lekarka powiedziała ze mam odczekać 4-6 tygodni i pójść na badanie krwi na bolerioze, jeśli się okaże że paskudnie zaraził leczy się ją antybiotykowo i nie szkodzi ciąży. Zresztą gdyby się coś działo po kilku dniach od ukąszenia powinien pojawić się rumień. Na szczęście u mnie nie było uffff jeśli ktoś jest zdolniejszy od mojego męża i usunie kleszcza z główką (to ważne) można go przetrzymać w lodówce i do 48h oddać do laboratorium na badania, wtedy jest się pewnym czy był chory czy nie ma sie o co martwić.
To chyba wszystko w temacie kleszczy ;)

Ją przyjmuje luteinke 2x dziennie, kwas foliowy 0,8 mg oraz falvitmama co drugi dzień :)

Jeśli mogę coś dodać w temacie wakacji to bylam na miesiącu miodowym w Hiszpanii i Portugalii i zdecydowanie polecam tą drugą! Zwiedzilismy już wiele miejsc ale algarve pozostawiło niezapomniane wrażenie. Kiedyś jak się uspokoi na świecie to polecam również Cypr, każda plaża inna, niezwykła. Ale mimo wszytko tym którzy mają już troszkę odchowane maleństwa polecam daleka Azję. Ubiegłe wakacje spędziłam w Malezji i na Borneo i nie dość że nie były jakieś bardzo drogie (trzeba umieć szukać okazję i nie latać z biura podróży), to zachwyciły kultura, ludźmi, kuchnia, widokami, wszytko było nowe, niewiarygodne. Myślę że szybko nic tego nie przebije.
Jeszcze do niedawna [emoji41] planowalismy objazdowe po Rumunii, ale bombel się pojawił a lekarz nie polecał długiej podróży samochodem i szlajania się po obcym kraju, zdała od służby zdrowia, więc za tydzień jedziemy w Bieszczady i to będą pierwsze grzeczne, spokojnie wakacje na których będę [emoji6] życie zmusza do zmian ;) dobrej nocy kochane marcowki!

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeżeli farba nie ma amoniaku to nie masz się raczej czym martwić. Moja szwagierka cała ciążę włosy malował a tylko unikala farb z amoniakiem i u fryzjera bo ważne żeby to były miejsca wietrze. Dziecko urodziła zdrowiutkie :-)

Ostatnia edycja:
Mąż próbował i wyrwał bez główki..... Zresztą gdyby się coś działo po kilku dniach od ukąszenia powinien pojawić się rumień.
Podziwiam ja bym raczej pozwoliła go usunąć lekarzowi hehe ale być może za dużo wiem na ten temat czasem po prostu im wiemy mniej tym lepiej się żyje. Co do rumienia to nie zawsze może wystąpić i to największy problem dlatego zawsze warto zrobić badania tym bardziej, że można ją wyleczyć :-) Dodam, że nawet jak wystąpi może to być efekt alergii, a nie boleriozy.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :) ja juz zostałam niestety brutalnie obudzona przez szalejące koty !!!

Ja lakieru używam codziennie, włosy niestety farbowałam jakis czas temu i bez pomyślenia była to farba z amoniakiem. Poprzednią ciąże farbowałam calutką ale nie pamietam juz jakie to były farby :( musze na następne farbowanie nabyć cos nowego, bo niestety nam taka fryzurę ze musze farbować raz w miesiącu .

74709jcg0i411sm0.png

3i49gu1r2xa60x11.png

Podziwiam ja bym raczej pozwoliła go usunąć lekarzowi hehe ale być może za dużo wiem na ten temat czasem po prostu im wiemy mniej tym lepiej się żyje. Co do rumienia to nie zawsze może wystąpić i to największy problem dlatego zawsze warto zrobić badania tym bardziej, że można ją wyleczyć :-) Dodam, że nawet jak wystąpi może to być efekt alergii, a nie boleriozy.
Dlatego zrobię badania :) lepiej dmuchac na zimne ;) a teraz pewnie też bym pojechała do lekarza, ale pod wpływem emocji...stało się ;)

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :) ja juz zostałam niestety brutalnie obudzona przez szalejące koty !!!

Ja lakieru używam codziennie, włosy niestety farbowałam jakis czas temu i bez pomyślenia była to farba z amoniakiem. Poprzednią ciąże farbowałam calutką ale nie pamietam juz jakie to były farby :( musze na następne farbowanie nabyć cos nowego, bo niestety nam taka fryzurę ze musze farbować raz w miesiącu .

74709jcg0i411sm0.png

3i49gu1r2xa60x11.png

farba bez amoniaku rzadko chwyta jeśli chodzi o rozjaśnianie. Z tego co czytałam to farby bez amoniaku maja pochodne, które wcale nie są lepsze.
Generalnie chodzi o to żeby nie wdychać dużo, ja po prostu będę mega wietrzyć i tyle

cześć Dziewczynki
trochę miałam do przeczytania po weekendzie.... mi weekend minął miło i szybko.
jeśli chodzi o farbowanie włosów w ciąży to ja w pierwszej co 1,5 miesiąca farbowałam na jasny blond (pewnie farba i rozjaśniacz z amoniakiem, ale szczerze nie wiem czym bo to fryzjerka robiła) teraz co miesiąc chodzę na odświeżenie koloru, już nie rozjaśniam ale farbuje na jasny zimny blond, odcienie naturalne -ombre i myślę, że to nie szkodzi. jestem tez na wrzesień zapisana na keratynę i zastanawiam się jedynie nad tym czy to można w ciąży zrobić? zapisałam się jeszcze przed ciążą, tzn już w, ale jeszcze nie byłam pewna czy jestem, bo udało mi się zajść przy 1 staraniu ale nie wierzyłam, że po 30stce to będzie tak łatwe jak po 20stce i teraz muszę poczytać o wpływie keratyny na ciążę.....

Dżoł bardzo mi przykro, wierzę, że szybko uda Ci się zajść w ciążę i będziesz szczęśliwą mamusią, wszystko ma swój czas, może Twoje dziecko chce mieć inną datę urodzenia... kiedyś usłyszałam cos takiego od kobiety która poroniła "dzieci nie umierają, one zmieniają datę narodzin" trzymam kciuki.

reklama
Do góry