reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Witam nowe mamusie

Spokojnie, w pierwszej ciąży w sumie przybyło mi 8 kg i uważam, że idealnie. Młody ważył prawie 4 kg i urodził się w terminie.

Co do wieku, to ja żałuję, że mi się życie tak nie poskładało, żeby wcześniej zostać mamą. Pierwsze dziecko urodziłam mając 32 lata, a teraz drugie będzie jak 35. Moja mama urodziła mnie mając 31, a moja babcia moją mamę mając 30 lat. Z kolei u mojego ojca jeszcze później się te dzieci pojawiały, bo mój tata miał 36 jak się urodziłam, ale mój dziadek, czyli jego tata gdyby żył miałby coś koło 120 lat, a babcia 110 lat (mieli koło 50-tki i 40-tki jak się mój tata urodził). Za to mama mojego D urodziła go mając 20 lat i teraz ma dużo więcej energii niż moja mama, bo ma dopiero 53 lata, a moja mama 66 lat.
Czyli może jest jakaś zależność genetyczna z ciazami w rodzinie ;)
Moja bała się że nigdy babcia nie zostanie u mnie stwierdzili bezpłodność widać nieudolny lekarz był ;)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny i witam nowe mamy :)

Co do wieku to ja urodziłam syna mając 21 lat i ani trochę tego nie żałuję, wręcz przeciwnie, synek ma już 8 lat, duży fajny, chłopak z niego i mamy świetny kontakt :) Teraz przyszła pora na drugie i może trochę za długo czekaliśmy bo w końcu różnica wieku itd. ale kiedyś sobie powiedziałam że drugie do 30-tki i udało mi się to zrealizować także trzeba się cieszyć ;)
Jutro wracamy do domku, koniec zwiedzania i 5 godzin podróży przed nami..
Ale mnie coś brzuch dzisiaj pobolewa na dole dziwnie..
Miłego wieczoru wszystkim :)

padam na pysk, umylam naczynia, powiesze pranie, wezme kapiel i sie klade, bo padne na twarz cos czuje, aha wlaczylismy ogrzewanie, tak zimno u nas
Omg ogrzrwanie? Powaznie?
A my z basenu wrocilismy [emoji23][emoji23][emoji23]
Hej dziewczyny i witam nowe mamy :)

Co do wieku to ja urodziłam syna mając 21 lat i ani trochę tego nie żałuję, wręcz przeciwnie, synek ma już 8 lat, duży fajny, chłopak z niego i mamy świetny kontakt :) Teraz przyszła pora na drugie i może trochę za długo czekaliśmy bo w końcu różnica wieku itd. ale kiedyś sobie powiedziałam że drugie do 30-tki i udało mi się to zrealizować także trzeba się cieszyć ;)
Jutro wracamy do domku, koniec zwiedzania i 5 godzin podróży przed nami..
Ale mnie coś brzuch dzisiaj pobolewa na dole dziwnie..
Miłego wieczoru wszystkim :)
Ja swojego syna urodzilam w wieku 19 lat. Kolejnego za 8 lat. A teraz trzecie po kolejnych 7 latach.
Nie zaluje! Syn starszy ma teraz 15 lat . Opiekuje sie mlodszym. Choc lac tez sie leja [emoji23][emoji41]
Za to to trzecie bedzie mialo mega ochrone [emoji41]
Pierworodny juz teraz mowi ze o ile wyjdzie ta corcia to ona szybko chlopaka nie bedzie miala [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Bo wielki brat bedzie odstraszal amantow [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ale ile mi chlopaki pomoga
Starszy na spacery wozkiem bedzie latal jak matka w garach bedzie stala.
Mowi ze dziewczyny bedzie wyrywal bo tu kolezanka w wózek zagladnie tam Druga zagada [emoji41] LATWIZNA mowi.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Omg ogrzrwanie? Powaznie?
A my z basenu wrocilismy [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja swojego syna urodzilam w wieku 19 lat. Kolejnego za 8 lat. A teraz trzecie po kolejnych 7 latach.
Nie zaluje! Syn starszy ma teraz 15 lat . Opiekuje sie mlodszym. Choc lac tez sie leja [emoji23][emoji41]
Za to to trzecie bedzie mialo mega ochrone [emoji41]
Pierworodny juz teraz mowi ze o ile wyjdzie ta corcia to ona szybko chlopaka nie bedzie miala [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Bo wielki brat bedzie odstraszal amantow [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ale ile mi chlopaki pomoga
Starszy na spacery wozkiem bedzie latal jak matka w garach bedzie stala.
Mowi ze dziewczyny bedzie wyrywal bo tu kolezanka w wózek zagladnie tam Druga zagada [emoji41] LATWIZNA mowi.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
no wiesz jak zimno? typowa jesien u nas teraz

Lux prześlij mi trochę tego chłodku, u mnie upał. Jeszcze 2 dni temu gotowałam po nocach bo w dzień bym w kuchni nie wytrzymała.
Joshi jak syna urodziłam moja siostra miała 10 lat i powiem ci, że bardzo mi pomagała. Zmieniała pieluszki, karmiła, nawet mam zdjęcia. Niby taka mała a jak mąż wyjechał to zaoferowała, że będzie ze mną spać i będziemy na zmianę wstawać. Co prawda wytrwała 2 noce;).
To teraz on będzie miał 11,5 no zobaczę jak to będzie bo też jest bardzo odpowiedzialny i lubi pomagać.

reklama
Do góry