reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Widzę ze temat brzucha i ubrań poruszony , właśnie miałam Was pytać czy macie spuszony brzuch, to moja druga ciąża ale już widze ze mnie szybko wydelo ,ostatnio kobieta ustąpiła mi miejsca w trwamaju... wiec chyba już coś widać ;) jak Wasza morfologia? mi wyszło ze mam niedobór żelaza i lekarka przepisała mi jakiś preparat, farmaceutka powiedziała ze to jest suplement diety dziwnego pochodzenia i go nie poleca tym bardziej dla kobiety w ciąży , trochę mnie to wkurzyło jeśli chodzi o lekarke...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie w pierwszej ciazy do 5 miesiaca nic nie bylo widac ...
Teraz juz ciasno mi jak dopinam spodnie :-) a to 9 tydz :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Widzę ze temat brzucha i ubrań poruszony , właśnie miałam Was pytać czy macie spuszony brzuch, to moja druga ciąża ale już widze ze mnie szybko wydelo ,ostatnio kobieta ustąpiła mi miejsca w trwamaju... wiec chyba już coś widać ;) jak Wasza morfologia? mi wyszło ze mam niedobór żelaza i lekarka przepisała mi jakiś preparat, farmaceutka powiedziała ze to jest suplement diety dziwnego pochodzenia i go nie poleca tym bardziej dla kobiety w ciąży , trochę mnie to wkurzyło jeśli chodzi o lekarke...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ogólnie jestem bardzo bardzo szczupla i mam plaski brzuch. teraz szczególnie wieczorami mam wzdety brzuch, taka kulka mi sie robi. tak jakbym sie dobrze najadla :) żegnaj dobra figuro ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Aga163 - sluchaj lekarza, a nie farmaceuty... Mieliśmy kupic synkowi Espumisan z dyspozycji lekarki, a jedna taka odmowila, bo nie pozwoli dac tego dziecku...
Co do przyjmowania zelaza kazdemu polecam najpierw zbadac jego poziom (w morfologii nie widac co jest przyczyną anemii).

Ja na 6 tydz mialam w brzuchu (na poziomie pepka) 87 cm, a dzis 7 tydz - 90 cm :) U mnie raczej nie wzdęcie, a macica...

Wstalam na szybkie siku i nadrobiłam wieczorne wpisy; p dziewczyny, ja tez mam wielki brzuch... I w jedne spodnie to już sie nie mieszczę; p ja to jeszcze poczekam kilka tyg i udam sie na zakupki nowe;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Co do morfo to po mcv widać co jest przyczyną niedokrwistości a mcv w morfo jest.
Co do brzucha to ja nic nie zauważyłam. Ale no pierwsza ciąża to zrozumiałe. Ja do zajścia w ciążę trochę przytyłam (ok 2-3kg) i przyznam że na razie mi to wystarczy i bardzo liczę na to że przez1trymestr już więcej nie przytyje :p daje sobie max 1 kg :p a co z tych życzeń wyjdzie to się okaże. Nie mam ani mdłości ani zachcianek więc pozostaje mi jeść jak jadłam. Jedynie większy problem z zaparciami i to może mi przeszkodzić w trzymaniu wagi.

Ja po wczorajszej wizycie wiem ze przytylam juz pol kg.[emoji14]doktor usyalil limit wagi i mam sie starac nie przytyc wiecej niz 12kg. ;) mdlosci zaczely mi sie wczoraj. Nawet bo zjedzeniu nektarynki bylo mi nie dobrze.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry