reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Taaa sukienka....namiot chyba. Próbowałam wcisnąć się w cokolwiek z szafy i śmiałam się do mojego M, że chyba musimy do Decathlonu podjechać :)
A co do pasa poporodowego, to na szkole rodzenia nam go odradzano. Że powoduje więcej złego niż dobrego, że nienatualnie ściska tam wnętrzności wszystkie i może być z tego problem. Nie wiem na ile to ma sens. Nie pomyślałam prawdę mówiąc o takim pasie.

Haha :) tylko jak namiot, to pamiętaj, że dwuosobowy :D

Pas miałam w poprzedniej ciąży, ale nie używałam za bardzo bo brzuch mi po prostu zniknął i o pasie zapomniałam. Teraz też zapomnę, zwłaszcza że wydaje mi się logiczne to, że nienaturalnie nas ściska i chyba faktycznie lepiej odpuscic.
czesc babole, no to mam 31 tydzien :D jak szok jak zlecialo :D
:)
Do pozniej mamusie :* zmulilo mnie spanko.. wiec sie zdrzemne z lekka [emoji28] [emoji16] tym bardziej ze wszyscy domownicy nawet nie mysla zeby wstac... między innymi ten maly siersciuszek [emoji190] [emoji7]
1476511459-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Bez szkieł myślałam że to głowa tego śpiącego człowieka, komicznie to wygladalo :)

reklama
Na dobranoc do poczytania. Ja dziś zaczęłam przygotowania.
Link do: Jak przygotować się do porodu – ochrona krocza

cb7wugpju04jz4q8.png

Dzień dobry sobotnio :)
Ooo bardzo fajny artykuł :) położna mi mówiła, że warto dodawać np do olejku migdałowego trochę witaminy E i co jest bardzo ważne, żeby nie dźwigać po porodzie. Tłumaczyła, ze samo dziecko będzie dla nas sporym obciążeniem, żeby na pewno nie dźwigać samemu np dodatkowo fotelika (istnieje ryzyko, że macica opuści się)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Taaa sukienka....namiot chyba. Próbowałam wcisnąć się w cokolwiek z szafy i śmiałam się do mojego M, że chyba musimy do Decathlonu podjechać :)
A co do pasa poporodowego, to na szkole rodzenia nam go odradzano. Że powoduje więcej złego niż dobrego, że nienatualnie ściska tam wnętrzności wszystkie i może być z tego problem. Nie wiem na ile to ma sens. Nie pomyślałam prawdę mówiąc o takim pasie.
Z pasem też słyszałam, że może zrobić więcej szkód... A chodzi o to, że macica obkurcza się w swoim tempie, co więcej robi to szybciej od więzadeł na których jest zaczepiona, w momencie jak zaczniemy ściskać brzuszek to idzie ona ku dołowi na tych wlasnie (jeszcze) luźnych więzadłach.

Hm, ja po kazdej ciazy uzywalam pas, dzieki temu mialam ladna figure, brzuszek ladnie wracal do swoich ksztaltow i nie byl "rozlazly" :) nigdy nie slyszalam o negatywnych skutkach powiem szczerze..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry sobotnio :)
Ooo bardzo fajny artykuł :) położna mi mówiła, że warto dodawać np do olejku migdałowego trochę witaminy E i co jest bardzo ważne, żeby nie dźwigać po porodzie. Tłumaczyła, ze samo dziecko będzie dla nas sporym obciążeniem, żeby na pewno nie dźwigać samemu np dodatkowo fotelika (istnieje ryzyko, że macica opuści się)

Jaki to olejek i od kiedy mozna robic takie masaze w takim przypadku gdy szyjka jest krotka ?

Z pasem też słyszałam, że może zrobić więcej szkód... A chodzi o to, że macica obkurcza się w swoim tempie, co więcej robi to szybciej od więzadeł na których jest zaczepiona, w momencie jak zaczniemy ściskać brzuszek to idzie ona ku dołowi na tych wlasnie (jeszcze) luźnych więzadłach.

Moze zalezy jak mocno sie sciska ? Aha, i ja pas uzywalam dopiero po pologu

Jaki to olejek i od kiedy mozna robic takie masaze w takim przypadku gdy szyjka jest krotka ?

Np. Migdałowy
W tym artykule jest, że już od połowy ciąży można zacząć takie masaże, ale najważniejsze są ostatnie 2 miesiące. Nie wiem jak to wygląda przy krótkiej szyjce, ale wydaje mi się, że taki masaż chyba nie powinien być jakoś mocno inwazyjny ?

A co do pasa to tylko powtarzam jakie są zalecenia ze str medycznej i nie neguje, że z zewnątrz może wszystko ladnie wyglądać :) może faktycznie dotyczy to tylko czasu połogu, a potem już mozna

Np. Migdałowy
W tym artykule jest, że już od połowy ciąży można zacząć takie masaże, ale najważniejsze są ostatnie 2 miesiące. Nie wiem jak to wygląda przy krótkiej szyjce, ale wydaje mi się, że taki masaż chyba nie powinien być jakoś mocno inwazyjny ?

A co do pasa to tylko powtarzam jakie są zalecenia ze str medycznej i nie neguje, że z zewnątrz może wszystko ladnie wyglądać :) może faktycznie dotyczy to tylko czasu połogu, a potem już mozna

No slyszalam ze w pologu nie mozna, ale potem juz nosilam ;) tak w szpitalu radzili..

No a jakiej firmy olejek ? Gdzie sie to kupuje ?

reklama
Np. Migdałowy

Ja mam wrazenie ze po takim masazu bym urodzila [emoji23][emoji23] dlatego pytam czg to bezpieczne przy zagrozonej ciąży

Do góry