reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Z tą no spą to bym uważała. Oczywiście jeśli ciąża zagrożona i lekarz zaleca to brać, ale tak na własną rękę odradzam. No spa może wpływać negatywnie na napięcie mięśniowe dziecka, mogą być probelmy ze ssaniem i jeszcze szereg innych. Koleżanka na studiach miała nawet taki temat "dzieci ponospowe".

Przy skurczach lepiej wziąć większą dawkę magnezu, a leki w ostateczności.

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Z tą no spą to bym uważała. Oczywiście jeśli ciąża zagrożona i lekarz zaleca to brać, ale tak na własną rękę odradzam. No spa może wpływać negatywnie na napięcie mięśniowe dziecka, mogą być probelmy ze ssaniem i jeszcze szereg innych. Koleżanka na studiach miała nawet taki temat "dzieci ponospowe".

Przy skurczach lepiej wziąć większą dawkę magnezu, a leki w ostateczności.

74703e3ksg0ul1uj.png
Zgadzam się z Tobą w 100 % pracuje w aptece

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

dzięki kochana ! a powiedz jeszcze ile tego siemienia ( łyżeczkę , dwie ) i jaką ilością wody się zalewa? i czy ten kisiel pijemy schłodzony czy moze być letni? bo na necie są przeróżne info, raz ze pół szklanki, raz ze szklankę, raz ze na noc trzeba zostawić i dopiero rano pić :/ z góry dziękuję ! u mnie reflux taki że tez bez sinych środków na receptę nie wyrabiam czasami :(
1477160737-1d1mld.jpeg

Mielone siemie kupne jest nie polecane bo tluszcze sie utleniaja. Ja wlasbie gotuje kisiel z ziaren. Dla mnie taki najlepszy. Sposob jedzenia lnu zalezybod problemu. Na reflux, zgage, wrzody itp najlepszy bedzie kisiel gotowany z ziaren ale jedzony bez zoaren, sam glut. Na problemy z perystaltyka czyli zaparcia dobre bedzie jedzenie ziaren. Olej tez dobry na zoladek i przelyk.

Ja obecnie wrzucilam lyzke ziaren i zalalam 330ml wody. Zaraz zobacze czy wyjdzie dobra konsystencja.
Smaku nie lubie i sobie dosladzam.kojarzy mi sie ze szpitalem z dziecinstwa..dawali nam siemiendo picia...rozcienczone... Ochyda

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

1477161163-1d1mld.jpeg

Gotowalam 5min. Kolor slomkowy, konsystencja rzadki kisiel. Czy dluzej gotujesz tym ciemniejszybi gestszy. Ale dla mnie to max. Gesciejszego nie przelkne.

A mam taka zgage ze bola mnie plecy i zebra......
Cos czuje ze znow polubimy sie z siemieniem...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Mimo, iz mam prze pisana nospe wzielam raptem dwa razy. Teraz jak czytam co piszecie to juz sie chyba calkiem powstrzymam.

Ja wzielam pare razy w zeszlej ciazy. Kilka razy nie zaszkodzi, ale duza ilosc kazdego dnia to co innego. I tez roznie wplynie na rozne dzieci..

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Witam kolejna czerwcowa Mame :) glowa do gory ! Oszczedzaj sie i wszystko bedzie dobrze :))

Ja tez nie mam karty ciazy, bo bylam u gina poza miejscem zamieszkania i oczywiste bylo, ze prowadzic ciazy nie bedzie. Teraz mam wizyte dopiero 15.11 u poleconego gina na NFZ i juz tez kolejna wyznaczyli mi na 6.12 . Teraz mam dylemat.. Jak bylam prywatnie to powiedziano mi na co mam zbadac krew (oczywiscie we wlasnym zakresie) i nie wiem czy to robic, czy sie wstrzymac i poczekac az dostane skietowanie / maja tam swoje laborAtorium. Kolezanka mi radzi sie wstrzymac, zeby kasy nie wydawac.. Przeciez kolejna wizyta po 3 tygodniach.. No i nie wiem.. :[

Jak piszecie o jedzeniu to czuje sie conajmniej dziwnie *,* raz mam ochote niesamowita na to, co wspominacie, a na co innego "bll" :d

Co do plci.. Wszystko mi jedno byle tylko zdrowe bylo *,*

Nad imieniem dla chlopca imtensywnie myslalam przez pierwsze dni. I jedyne, ktore spodobalo sie wybrednemu tatusiowi to Aleksander ;)
Dla dziewczynki imie bylo juz wczesniej ustalone -Adelka. Po mojej Babci. Dawno z siostra sie umowilysmy, ze ktora pierwsza bedzie miala corke, to wlsnie tak ja nazwie :) na szczescie P. Nie protestowal :))

reklama
Do góry