reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Grama co to znaczy że chodzi. Mówi się żeby nie dźwigać i nie trzymać rąk długo w górze żeby się łożysko nie odkleiło. Co jeszcze może grozić nie wiem :/

Głowa mnie boli.

Idę dziś z dziećmi na wieczorny spacer w poszukiwaniu księżyca

reklama
Hej Wam. Mały obrócił się troszke inaczej i tym sposobem przestał uciskać to co uciskał i tętno ma fajne. Czasem mu skacze powyżej 160 lub poniżej 110, ale jeszcze tak na granicy.
W nocy miałam skurcze, moje tętno 130, ciśnienie 130/80 przy skurczach i okropne duszności. Całą noc byłam pod ktg i pod pulsometrem, pielęgniarki i lekarz ze mną siedzieli bo słabłam na skurczach. Rozwarcie sie zrobilo na 2 cm. Po kroplówce się uspokoiło na tyle że skurcze mam, ale są nieregularne i raz mocniejsze raz słabsze. Dziś mnie czyści i odeszło mi kawałek czopa z krwią. Maluch waży koło 3 kg, jest duży, i strasznie ciśnie się w kanał. Przepływy ma super. No i to chyba na tyle :) Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Jezu ty następną będziesz :)

Ja mam zamiar uzywac octaniseptu, wszyscy mi tak podpowiadaja i nawet polozna na szkole rodzenia mowila o octanisepcie. Spiryt to jednak spiryt i jak dla mnie to on z noworodkiem nie powinien miec nic wspolnego, no ale to tylko moje zdanie, nie wiem jak inne dziewczyny :)

Akurat ze względu na skład to octenisept też nie jest dobrym rozwiązaniem dla noworodka ze względu na rakotwórczy fenoksyetanol w składzie. Lepiej nie używać go do stałej pielęgnacji. My używamy czasem do dezynfekcji, ale sporadycznie. Sami raczej niczego nie będziemy stosować, w większości przypadków wystarcza tzw. sucha pielęgnacja.

Idę dziś z dziećmi na wieczorny spacer w poszukiwaniu księżyca

Fajnie masz z tym księżycem, u nas dzisiaj gęste chmury i nie ma szans na ujrzenie. Ale może dzięki temu jego moc będzie słabsza i nie urodzę;))
Asia cały dzień marudna i dopiero teraz wreszcie coś jej się poprawilo, nawet bajki nie pomagały ani ulubione przysmaki:( Miałam już dość tego dnia.
Działa wam dobrze tapatalk? U mnie usunęły się wszystkie dane, każe się logować i szukać forum (nie znajduje). Mam Windowsa, już ostatnio działanie tapatalka mnie wkurzało bo ciągle się wyłączał ale przynajmniej działał a teraz beznadzieja

Akurat ze względu na skład to octenisept też nie jest dobrym rozwiązaniem dla noworodka ze względu na rakotwórczy fenoksyetanol w składzie. Lepiej nie używać go do stałej pielęgnacji. My używamy czasem do dezynfekcji, ale sporadycznie. Sami raczej niczego nie będziemy stosować, w większości przypadków wystarcza tzw. sucha pielęgnacja.
no to co uzywac do tego pepka w koncu?

reklama
Tak jak pisałam przeważnie jeśli nic się nie dieje to wystarczy umyć i wysuszyć. A środki typu octenisept używać wtedy kiedy są np. złe warunki higieniczne w jakich przebywa noworodek.
dzieki :)

a powiedzcie, mozna krople zoladkowe brac w ciazy? ja nie wiem, juz czy to zgaga czy bo zoladka, ale jest hardkor, zaraz zaczne lazic po scianach :(

Do góry