reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Straszne, że tak wiele z nas traci ciąże.
Ja sobie wmawiałam tak, że dziecko pewnie byłoby chore i natura sama zadziałała.
Ale serce i tak boli...

Dzisiaj moja siostra cioteczna, najlepsza przyjaciółka, dowiedziała się, że płód jest martwy. Była w 11 tc, rozwój płodu zatrzymał się w 9 tc. Trafiła do szpitala w sobotę z krwawieniem, ale dopiero dzisiaj zrobili jej usg.
A u lekarza prowadzącego usg nie miała ani razu. W szpitalu powiedzieli jej, że ma mięsaka.
Wiecie może co to jest? Czy to od tego mogło przestać bić serduszko?

reklama
Anik przykro mi Bardzo :(
Ja moja pierwsza ciążę straciłam 1.01.2014 mój Anioleczek (*)
W kolejną ciążę zaszlam w pierwszym pełnym cyklu po poronieniu który zaczął się 6.03.2014 a 7.12.2014 urodziłam mojego cudownego wyczekanego wymarzonego synka :*
Kolejnej ciąży bardzo pragnę lecz też ogromnie się boję by było wszystko ok...

Mi lekarz powiedział, że powinno być poniżej 2.5, a najlepiej 1-2. Najlepiej idź do endokrynologa. Lepiej dmuchać na zimne i za wczasu obniżyć, chyba że już jesteś w ciąży to tymbardziej.
Nie jestem. Staram się juz jakiś czas, ostatnio poroniłam bardzo wcześnie i lekarz mi kazał zrobić badanie na tarczycę,nigdy nie miałam problemów a teraz martwie się ze za długo odkladalam decyzje o drugie dziecko

Ja dzisiaj zrobiłam betę - 12 dpo, negatywna. <0.100. Takze czekam na @.. oby sie nie spóźniła... i zacznę 32cs, 14-ty po poronieniu. Teraz bede sie pare dni smutkac :(
Trzymam za Ciebie mocno mocno kciukasy musi byc dobrze wiem ze to glupio sie gada ale tylko Ty nestes w stanie odblokowac sie bo wszystko siedzi w spietej glowie czy jestes w stanie odpuscic sobie maxymalnie wszystko do konca roku i tak starasz sie juz tak bardzo dlugo ze mozecwarto zmienic klimat przesrawic lozko zrobic cos inaczej poprzytulac sie 3 razy dziennie codziennie zaszalec napic sie dobrego wina i puscic wodze fantazji. Nam sie udalo bo troche tak wlasnie zrobilam....polecam anoz sie uda i jaka frajda

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Evelinia:)
Szkoda gadać, jestem wściekła. Jutro mam dostać @ (28 dc). Zrobiłam test w 24 dc (po tym jak Ani wyszły dwie kreseczki - myślę sobie, a nuż i u mnie się coś pokaże). Oczywiście biel Vizira (test o czułości 10). Po jakiejś godzinie zerknęłam na ten test i widzę odznaczyła się druga kreska - ale nie, że zróżowiała, przeciwnie - zrobiła się biała na tle testu - taka jakby wklęsła - ale bardzo wyraźnie widoczna. Wiem, że po tak długim czasie to nic nie znaczy, ale piersi bolały mnie masakrycznie, pół tego miesiąca mnie muliło - a nigdy się to nie zdarza. Myślę sobie - udało się. Ale poleciałam do Rossmana po drugi test i w sobotę pod wieczór zrobiłam (26 dc) i biel Vizira (test o czułości 25). Widzę, ale nie przyjmuję do wiadomości - myślę, eee pewnie z drugich siuśków to nie wykrył test stężenia, zrobię w pn. rano. Zrobiłam dzisiaj rano - i znowu nic. W międzyczasie cycki przestały boleć i czuję znajome bulgotanie w brzuchu.
Nic to - kupiłam sobie test o czułości 10 i jutro zamierzam testować - chyba na złość @, bo przecież już stoi w progu. Myślę, że mam jakąś psychozę paranoidalną:) Nie wiem, czy jak dostanę okres, to sobie wmówię, że to późna implantacja?! :) Przestaję już wierzyć, że znam swój organizm, bo robi mnie w konia.
Do tego jeszcze - poszłam dzisiaj do endokrynologa - TSH mi spadło z 2,57 na 1,38, wszystkie inne hormony jak u 18-stki. Rezerwy jajeczek - niczym rezerwy złota w banku federalnym! Mówię mu, że mam już 40 lat, może za późno dla mnie - a On mi mówi, że z badań to mam lat "naście":) Nic tylko zachodzić. Wiesz, ja jeszcze mam to Hashimoto - a mimo wszystko badania wspaniałe.
A i tak lipa.. I jak tu się nie wściec?
Czekam do jutra - ale mogłaby @ przyjść dzisiaj i skrócić me męki:)
A jak u Ciebie? Mam nadzieję, że Tobie się uda w tym cyklu! Ściskam mocno!
Dopiero weszłam, a już się uśmiałam po pachy heh widzę,że mamy wiele wspólnego :-D test pokazuje biel, ale co tam może się myli :eek: :D Jeszcze się nie poddawaj nadzieja jest, może ta kreska jeszcze wyjdzie ;)
Grunt, że wyniki masz super, a jak masz tyle tych jajeczek to kopsnij mi z jedno / nie pogardzę :-D
Bocian krąży więc &&& trzymam za nas ;)
Fajnie by było o_O ale ja za bardzo się nie łudzę objawy mam na @ więc raczej w tym m-Cu :no:
Mojemu M się śniło , że test ciążowy leżał na szafce , mnie nie było w domu i on go wziął do ręki a tam dwie wyraźne kreski :biggrin2: biedny nawet on już ma shizy ;)
Jutro może sobie siknę ,co by nie odwyknąć
:-p
Będziemy w kontakcie, dawaj znać co u Ciebie i czekam na Twoje dwie kreseczeki kochana :happy:

reklama
Nie jestem. Staram się juz jakiś czas, ostatnio poroniłam bardzo wcześnie i lekarz mi kazał zrobić badanie na tarczycę,nigdy nie miałam problemów a teraz martwie się ze za długo odkladalam decyzje o drugie dziecko
Mam dokładnie to samo. U mnie syn w marcu skończył 11 lat.

Do góry