reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

Morela_87 -
Tak i to aż tak bardzo,że nawet kąpiel sprawa mi ból. Ja z bólem piersi zmagam się już od samego początku ciąży. Zawsze byłam "płaska"..prawie zerówka i dopiero na kilka dni przed miesiączką delikatnie mnie pobolewały. Tym razem jednak ból pojawił się zaraz po owulacji,strasznie mnie swędziały z boku i z dnia na dzień robiły się coraz większe. Kiedy powiedziałam o tym mojej mamie to zaczęła się śmiać i twierdziła,że to jeszcze za wcześnie na takie zmiany ale ja na prawdę widzę,że są większe nawet po tym,że staniki mnie strasznie uciskają,a w niektóre się po prostu już nie mieszczę :D Najgorzej jest zaraz po przebudzeniu bo kiedy wstaje z łóżka czuje takie jakby "ciągnięcie" w dół ;/

Dorota_87 - Mi lekarz zawsze zalecał sok z żurawiny również na zapobieganie tej choroby ale to już jak byłam trochę starsza ...tak to zawsze przepisywał antybotyki i po kilku dniach było już ok :) Jako nastolatka miałam nawrót tej choroby i to olałam do tego stopnia,że pojawiło się przez to zapalenie przydatków,powiększony jajnik i bardzo ostre zapalenie pęcherza :( U małych dzieci przebiega to trochę inaczej i ta choroba dotyka wielu ale też łatwo ją wyleczyć , jak się okaże ,że to na 100% to zapytaj lekarza o witaminy na zapobieganie ew. nawrotom :) Na pewno już o tym wiesz ale ja i tak z własnego doświadczenia lubie coś doradzić :)
No ja na 100 % mam większe a to dopiero 5 tydzień. jeden stanik mi został tylko, który mnie nie uwiera:(

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
No ja na 100 % mam większe a to dopiero 5 tydzień. jeden stanik mi został tylko, który mnie nie uwiera:(

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Ja to stanik ubieram tylko jak wychodzę z domu :D Muszę wybrać się na zakupy bo mam same push up'y i maksymalnie mnie uwierają. Nie moge za cholerę się do tej zmiany przyzwyczaić :D Kasiulka! - Mi mówili własnie,że to na początku ciąży loty są najbardziej niebezpieczne dla rozwijajacego sie zarodka i to wtedy mdlosci i inne ciazowe dolegliwosci sa najwieksze,a podczas lotu moga sie one jesze bardziej nasilic.... Widac kazdy lekarz ma inne zdanie na ten temat i juz nie wiadomo komu w 100% ufac. Ja jednak z powodu tego calego stresu i mojej nerwicy dam sobie na razie spokoj.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny
Powodzenia na wizytach dzis!! ja mam jutro wizytę i to będzie 5t1d, wiec pewnie za wiele nie zobacze, ale musze isc po receptę oraz zastanawiam się nad zwolnieniem ciązowym, brała któraś tak wcześnie??

Nath mnie tez ciągle chce sie plakac, w zasadzie najchetniej bym sobie siadła gdzies w kąciku i płakała, w dodatku chodzę taka zła, mój m. ma tez teraz gorszy okres w pracy wiec awantury są dzień w dzień :/

Morela mnie piersi dopiero od kilku dni zaczeły bolec, choc urosły już wcześniej, ale od owulacji przyjmuję progesteron a od tego tez piersi bardzo rosną.

Dziewczyny czy Wy tez macie skurcze jak na @? mnie juz zaczeły przechodzic, ale od wczoraj znów mnie brzuch pobolewa, a w nocy dostałam taki skurcz, ze az się obudziłam, pozniej zasnełam i sniło mi się, ze dostałam okres :/ trochę się tym martwie, biorę cały czas magnez a jak mocno mnie boli brzuch to nospę.

Nath, serio z tymi lotami ? Ja 2go grudnia lecę do Polski. Rozmawiałam z moim lekarzem z pl i mówiłam,ze bede leciała do Polski, bo chciałam sie umówić na wizytę i nic o przeciwskazaniach do lotu nie mówił. Mi w ogóle przez myśl mi nie przeszło ze to może byc niewskazane , w imie zasady 'ciąża to nie choroba' . W piątek bede u położnej to zapytam.Bilety kupione :o
Paalina - bo ciąża to nie choroba :-), ale podróż samolotem (ciśnienie) lub długie podróże samochodem/autokarem czasami nie sprzyjają niektórym kobietom. Moja znajoma 2 razie poronila we wczesnym etapie ciąży przez właśnie samolot i raz wycieczkę autokarowa. Teraz stwierdziła, ze jeżeli zajdzie to będzie siedziała cały 1 trymestr na tyłku.

Dodam jeszcze, że w jej przypadku bardzo ciężko było zajść w ciążę. O synka walczyli kilka lat. Także to też może mieć wpływ na jej predyspozycje i wrażliwość organizmu.

I ja się witam z nowymi lipcoweczkami :-)

Piszecie tak o tej kapuście i ogórkowej, że.. Aż sobie dzisiaj ugotuje, a co ;-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie i ja. Pamietacie mnie jeszcze?[emoji2]czytam Was ciagle ale brak weny na pisanie. Zanim z pracy wroce ogarne mlodego to juz trzeba sie do spania szykowac bo godzina 22ga a ze mna nie ma juz kontaktu[emoji4]moz w morzu[emoji53]wiec jest mi smutno i teskno i zle[emoji53]ale coz damy rade. Czy ktoras z Was tez jest tzw zona marynarza??
Ja obiawow puki co nie mam procz strasznie bolacych piersino i wczoraj naszlo mnie na leczo łooo matko caly talerz z bułka opędzlowalam[emoji4][emoji4]dzis dzwonie do gina i ustalam godzine jutrzejszej wizyty. Takze odezwe sie wieczorkiem. Milego dnia.
Witam nowe mamusie[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Wendy83 - Gratki!:) Mnie też bolaly strasznie jajniki na samym początku,a potem przeszło na piersi [emoji23]Ja drugą kreseczkę zobaczyłam 2-3 dni po przewidywanej dacie @ . Na poczatku kupilam zestaw identycznych 3 testow paskowych i 2 wyszly negatywne,a 3-ci z 2 blada kreseczka. Na drugi dzien zrobilam juz inny ,bardziej dokladny test i zobaczylam 2 wyrazne krechy :) Niektóre testy są po prostu "opózione" :D
1479277896-ajbimn.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje :)

Witajcie dziewczyny
Powodzenia na wizytach dzis!! ja mam jutro wizytę i to będzie 5t1d, wiec pewnie za wiele nie zobacze, ale musze isc po receptę oraz zastanawiam się nad zwolnieniem ciązowym, brała któraś tak wcześnie??

Nath mnie tez ciągle chce sie plakac, w zasadzie najchetniej bym sobie siadła gdzies w kąciku i płakała, w dodatku chodzę taka zła, mój m. ma tez teraz gorszy okres w pracy wiec awantury są dzień w dzień :/

Morela mnie piersi dopiero od kilku dni zaczeły bolec, choc urosły już wcześniej, ale od owulacji przyjmuję progesteron a od tego tez piersi bardzo rosną.

Dziewczyny czy Wy tez macie skurcze jak na @? mnie juz zaczeły przechodzic, ale od wczoraj znów mnie brzuch pobolewa, a w nocy dostałam taki skurcz, ze az się obudziłam, pozniej zasnełam i sniło mi się, ze dostałam okres :/ trochę się tym martwie, biorę cały czas magnez a jak mocno mnie boli brzuch to nospę.
ja progesteron mam powyżej 40 jednostek więc chyba sama tyle naprodukowalam :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Do góry