reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

Cześć Laski [emoji3]

Podczytywalam Was wczoraj, ale jakoś tak weny mi było brak. Poza tym mój M był w domu (nie pojechał po pracy działać na drugim domku), więc sobie wspólnie w Trójkę dzialalismy.

Morela - ja też na ogół jestem bardzo śpiąca, ale jak przetrzymam mój "próg senny" o 18-19, to zasypiam dopiero po 22:00.
Co sie robi na zwolnieniu? [emoji3]. We wczesnej ciąży dostawałam tylko 2 tygodniowki, ale służyły mi na odespanie i zwalczenie mdłości (tego zwalczyć się nie dało, ale chociaż bez stresu chodziłam do własnego kibelka, a nie tego biurowego). Później na dłuższe L4 poszłam na 2,5 miesiąca przed porodem. Dbalam o siebie, siedziałam na BB, latalam na shopping dla Malutkiej, ugotowalam obiadek... i tak zawsze czegoś nie zrobiłam [emoji19]. Ok.2 miesiące przed porodem włączył mi sie power syndrom "gniazda", i zaczęło totalne szaleństwo zakupowe i szykowanie miejsca dla dzidzi. Także Ty teraz wypoczywaj, czytaj, oglądaj tv i ciesz się chwilą ciszy, gdy reszta domowników jest poza domem, a Ty masz czas tylko dla siebie [emoji3]

Joanna - no to witaj w klubie. Ja mam cyce 85 d/e. Mieszcze się we wszystkie biustonosze, ale mam efekt wypełnienia. W dzień jedynie po naciśnięciu bolą, a tak przypominam sobie o nich dopiero wieczorem po ściągnięciu stanika tj.odczuwam ich ciężar i ciągniecie.

I ja bym z chęcią z połowy rozmiaru zrezygnowała - jeżdżąc po budowach, zawsze znajdzie się jakiś burak, dla którego nie jest ważne co mam w głowie i kogo reprezentuje, tylko będzie mi się chamsko wlepial w biust. Zresztą na budowach to i "przód" i "tył" zawsze jest pod ostrzałem. Panowie są też bardzo "rycerscy" puszczając mnie 1 po drabinach czy rusztowaniach (na szczęście na te wchodzę tylko kiedy naprawdę muszę) [emoji19].

Karo - zdrówka! Lilith podała Ci jeden przepis, ja przypomnę o drugim (ciepłe mleko +masło + miód + czosnek)

Dorotko - ja tez bym wszystko najchętniej z pozycji leżącej robiła [emoji6].

Sandra - Dziewczyny odpisały Ci na temat wizyty (że szybko), bólu podbrzusza, nospy (ja dodam do listy dozwolonych leków jeszcze apap), więc ja powtarzać nie będę [emoji6]. Witaj w naszym gronie [emoji2]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam sie porannie :-) u mnie jakos leci, nastroj jako taki. Nerwowa jestem i latwo wybucham. Poza tym to bola mnie piersi, ciagnie podbrzusze i popoludniami jest mi niedobrze. Senna jestem ale zasnaac nie moge do jakiejs 1-2 h. W srode ide do lekarza. Denerwuje sie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam,

Lilith, bliźniaki? Wow!!! Gratuluję podwójnie :D ale fajnie :-)
Znalazłam wczoraj z 3 MHz :-D także czekam ze dwa tygodnie i zamawiam.
Oby jutro już był pęcherzyk...
Tydzień temu robiłam hcg i pierwsze było 51, następne po 48h 196.

Karo, możesz kupić sobie jeszcze sok z żurawiny taki 100%
Pomaga nie tylko na pęcherz :-)

Ostatnia edycja:
Ja patrzyłam swoim detektorem 3MHz i wydaje mi się że albo jeszcze za wcześnie na detektor, albo nie potrafię znaleźć. myślałam że to co słyszę to bicie serduszka a to podobno są jakieś przepływy. w którym miejscu szukacie?

Witam sie porannie
Wczoraj w pracy Przez Black Friday bo byl u nas przedluzony i bylo 20% na wszystko wiec ludzie zwariowali. Zrobilismy tyle utargu ze wlosy deba stawaja.po pracy mielismy impreze swiateczna.bardzo fajnie bylo i pyszne jedzonko i potanczylismy no i wyszlo w pracy wczoraj wielkie Babyboom bo dwie dziewczyny powiedzialy Wczoraj ze sa w 13 tyg.jak jeszcze przed swietami ja powiem to szefowa czerwonej goraczki dostanie.wrocilam Jakob o 1 Do domu bo mnie ten Katar okropnie meczyl.akurat sie obudzilam i znowu okropny bol glowy. Wczoraj po apapie troche przeszlo ale niechce tak czesto brac. Sproboje dzisiaj waszych rad moze pomoze

Dziekuje dziewczyny Do pracy musze w srode dopiero wiec oby bylo juz lepiej

Lilith u nas tutaj np ja mam dzisiaj 9t0d i liczy sie 10 tydzien.tak liczy moj lekarz i Polozna.
f2w3flw15r2h1ssa.png

Hej dziewczyny
Ja mam w domu chłopa na wykończeniu - gardło go boli haha, najgorsze ze mnie tez chyba zaraził :/

Sandra mam to samo -chce mi sie spać a kręcę sie w nocy po łożku i nie mogę zasnąć ehh

Morela my za tydzień idziemy na imprezkę i pytam sie męża o której wrócimy a on ze pewnie do 1 w nocy to potrwa, a ja ze napewno tak długo nie wytrzymam, tym bardziej ze jadę autem i muszę godzinę drogi wracać przez wioski :/ w ogóle nie mam ochoty na wyjścia, najlepiej mi sie siedzi w domu przed kominkiem i pod kocem :)

Dzięki wielkie. tyle ciąż juz za mną a dalej człowiek się uczy. w uk nigdy nie liczą tego co leci ani tego skonczonego, zawsze dokładnie tydzisn + dzień.
Wedle terminu z karty za dwa dni zacznę 11 tc a wogole tego nie czuje w taki sposób..

Joanna oo dzięki wielkie!! pamiętam moje mega cyce po porodzie bardzo mi się to podoba.. może dlatego, że mam normalnie takje marne naleśniki.. i krzywe do tego. Teraz jak znacznie urosły to mam wrażenie, że różnice widać jeszcze bardziej :/

Patimyszka po porodzie od mleka są jeszcze większe a tak to nie ma reguły. czasem w ciazy mogą zrobić się początkowo tylko pełne mocno i tak zkstana.

Buscopan ponoć ma mniejsze dzialanje na płód. nie wierzę w dzieci ponospowe bo w każdej ciazy zarlam nospe garściami i ani jedno nie miało obnizonego napięcia mięśniowego. jednak gdzieś sis naczytalam w poprzedniej ciazy, że to ma mniejszy wpływ plus.. przede wszystkim na mnie działa dużo dużo lepiej. jedna tabletka to jak dwie nospy. i szybciej działanie odczuwam.

Właśnie ostatnio czytałam jakiś artykuł dotyczący nospy i "dzieci ponospowych" i zaczęłam się trochę wahać. Ale skoro buscopan jest lepszy, to przerzucę się na niego w razie czego.

Cześć Laski [emoji3]

Joanna - no to witaj w klubie. Ja mam cyce 85 d/e. Mieszcze się we wszystkie biustonosze, ale mam efekt wypełnienia. W dzień jedynie po naciśnięciu bolą, a tak przypominam sobie o nich dopiero wieczorem po ściągnięciu stanika tj.odczuwam ich ciężar i ciągniecie.

I ja bym z chęcią z połowy rozmiaru zrezygnowała - jeżdżąc po budowach, zawsze znajdzie się jakiś burak, dla którego nie jest ważne co mam w głowie i kogo reprezentuje, tylko będzie mi się chamsko wlepial w biust. Zresztą na budowach to i "przód" i "tył" zawsze jest pod ostrzałem. Panowie są też bardzo "rycerscy" puszczając mnie 1 po drabinach czy rusztowaniach (na szczęście na te wchodzę tylko kiedy naprawdę muszę) [emoji19].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Nienawidzę jak faceci patrzą na mnie przez pryzmat biustu i nie cierpię tych wszystkich niby śmiesznych żarcików na ten temat.
Wkurza mnie to, bo ja to nie tylko cycki, ale tego żaden facet nie jest w stanie pojąć.

Aga i oni pewnie sądzą, że Ty wcale nie wiesz o co im chodzi hehe.

hej kobietki ;)
10h snu ale co to za sen jak czlowiek budzi się przy każdej zmianie pozycji...
Mój mąż też niewyspany przez to moje kręcenie . ..

powiem Wam że ja mam 75E i nie czuje żeby mi się powiększył. na pewno jest twardy i boli przy dotyku mocniejszym. Rano prawie wcale ale po całym dniu jest tragedia . ..

reklama
Dziewczyny.. znowu brązowe plamy. Tym razem nie luteina a śluz... nic mnie nie boli, na dole tylko się kotluje jak zwykle, mam nadzieję ze to nic złego. Do wtorku nie wstaje z łóżka i z wiekszam dawke luteiny... troszkę się boję. Ale jestem dziwnie spokojna... [emoji5]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry