reklama
belka
Klub grudniówek'07
To prawda. Jeszcze jak bys miala dwoch chlopcow pod rzad gdzie i jeden to zalozy i drugi... Ale dla jednego to troche szkoda.
Ja dla Maluszka malo bede kupowac przynajmniej przez pierwsze miesiace. Duzo dostane uzywanych a zawsze ktos cos jeszcze doniesie
Ja dla Maluszka malo bede kupowac przynajmniej przez pierwsze miesiace. Duzo dostane uzywanych a zawsze ktos cos jeszcze doniesie

asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
udzielil mi sie wasz ''szal'' zakowpow czyli w moim wykonaniu to pojscie do jednego sklepu dla dzieciaczkow. ogolnie z ciekawostek to widzialam uroczy wozek tygryskowy-puchatkowy trzykolowiec i nawet nie byl taki drogi bo 140£. i mnostwo ubranek na widok ktorych robilismy ''ooo to kupimy''. zgodnie z ustaleniami wstrzymujemy sie z zakupami do pazdziernika. ogolnie jednak stwierdzam ze dla dziewczynek jest wiecej ubran ''ksiezniczkowych'' dla chlopczykow bardziej sportowe.
asmodis o jakim podwojnym wozku myslisz?? takim ze na dole starsze dziecko jedzie a na gorze duze??
dla zwolenniczek kroliczka udalam sie nawet do sklepu z dodatkami krawieckimi w poszukiwaniu oczu. niestety byly tylko male ( mniejsze od groszowki ) i przyklejane. to chyba nie za dobre?? bo jak dobre to moge kupic.
otakim albo jedno za drugim na tym samym poziomie...ale to juz nieaktualne bo kupiona pojedyncza spacerowka....przemyslalam sprawe ze jesli ja bede na zajeciach a moja mama opiekowala sie ninka a tesciowa malenstwem to potrzebne dwa wozki a nie jesden
stefanka
CENTRUM DOWODZENIA NICZYM
belka ja bylam w takim malutkim sklepiku tylko tak przy okazji ale wlasnie duzo osob mi mowilo ze Mothercare jest tani i ma duzy wybor. nie bylam osobiscie bo prawde mowiac do konca sierpnia zbieramy na auto i mamy plan zaczac zakupy dla dzidziusia w pazdzierniku, ale ogladalam stronke. powiem ci ze w anglii tez jest przesad zeby nie kupowac wczesniej rzeczy dla dzidziusia tylko poszlo to w bardziej komercyjna strone- mozesz kupic tylko przetrzymuja ci to w sklepie do porodu:-)
asmodis pytalam bo widzialam w sklepie taki podwojny smieszny ale chyba wybralas rozsadniejsza wersje :-)
asmodis pytalam bo widzialam w sklepie taki podwojny smieszny ale chyba wybralas rozsadniejsza wersje :-)
stefanka
powiem ci ze ja to juz nie przeliczam ale za kazdym razem jak mowie mamie ze poledwica sopocka kosztuje 10-12£ za kilogram to mama mowi ze drogo :-)Wiesz napewno nie dla wszystkich te ceny sa kosmiczne ale ja wiele nie zarabiam i 70zl za spodenki ,ktore synek ubierze kilka razy(bo i tak sie zdarza)to dla mnie troche przegiecie nie mowiac o body za 40 zl![]()
dlatego jak bylam w polsce to zrobilam duuuzzzzee zakupy i wierz mi ze jak bym mogla to wiele rzeczy kupowalabym w polsce.
jedyna zaleta to promocje i przeceny kosmetykow :-)
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
ja wiem ze niekore wygladaja smiesznie bo ogladalam strony...niektore mnie powalily
belka
Klub grudniówek'07
Stefanka co do zakupow za wczasu to wiem moja Babcia strasznie na mnie krzyczy
Ale kiedy ja to pozniej kupie? Tu w szpitalu juz po dobie wypuszczaja do domu jak nie wczesniej. A moj Maz bedzie bal sie ze zle wybierze albo cos.
Naprawde jest mozliwosc kupna i zeby przetrzymali? Nie wiem sama. Wolalabym miec juz wszystko przygotowane jak bede szla rodzic.

Naprawde jest mozliwosc kupna i zeby przetrzymali? Nie wiem sama. Wolalabym miec juz wszystko przygotowane jak bede szla rodzic.
Weroniczka
Klub grudniówek'07
zupełnie bez sensu z tym nie kupowanie za wczasu. No bo co z tego że mąż po porodzie pójdzie i kupi skoro to wszystko trzeba jeszcze wyprać i wyprasować przed ubraniem maluszkowi. To rozumiem że mniej więcej przez pierwsze dwa, trzy dni ma chodzić golutki;-)
Ale rozumiem bo moja teściowa też z takiego jak dla mnie głupkowatego pojęcia wychodzi. I też musiałam ją mocno naprosić się żeby mi dała pieluszki tetrowe przed urodzeniem Stasia bo musze je przygotować.
Ale rozumiem bo moja teściowa też z takiego jak dla mnie głupkowatego pojęcia wychodzi. I też musiałam ją mocno naprosić się żeby mi dała pieluszki tetrowe przed urodzeniem Stasia bo musze je przygotować.
Ataata
Grudniowa Mama '07
Ja tez jestem za kupowaniem wszystkiego wcześniej
Tyle że tez nie za wcześniej, tak jak ja sie zaczęłam napalać ostatnio... że mam dziewczynke i miałam już kupić wczoraj kombinezonik różowy... a tu zonk, bo chyba chłopak...

Dobrze że sie jeszcze wstrzymałam
Także wcześniej oczywiście, że tak, ale jak juz sie jest pewnym na 100% płci;-)

Tyle że tez nie za wcześniej, tak jak ja sie zaczęłam napalać ostatnio... że mam dziewczynke i miałam już kupić wczoraj kombinezonik różowy... a tu zonk, bo chyba chłopak...

Także wcześniej oczywiście, że tak, ale jak juz sie jest pewnym na 100% płci;-)
reklama
stefanka
i wlasnie dla ulatwienia zycia przesadnym w polaczeniu z praktycznoscia sklep mothercare przetrzymuje twoje zakupy az do porodu:-)
wszystko zeby tylko wydac u nich troche szmalu
Weroniczka ''chodzicgolutki'' brzmi super hehe:-)
wszystko zeby tylko wydac u nich troche szmalu
Weroniczka ''chodzicgolutki'' brzmi super hehe:-)
Podziel się: