reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@Morawka takie naleśniki jak już masz nadziane to sru do piekarnika. Jeszcze serem posypać i palce lizać.
Jak tam Twoje samopoczucie?
Bo czytałam że jakieś dołki były...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@luska1979 ja w Ełku mieszkam :)
Przeprowadzajcie się wszystkie ma Mazury. Zapraszamy z @JustynaWM :D
@dzag82 widzisz a ja nie wyobrażam sobie mieszkania w górach :p mi to się marzy domek na wsi :D
Też bym zjadła pomidorowej ale takiej pomidorowej mojej mamy :D ale niestety dzieli nas ponad 150km :(
A ja nie wiem ile ważę bo ciągle zapominam się zważyć :p

@Morawka takie naleśniki jak już masz nadziane to sru do piekarnika. Jeszcze serem posypać i palce lizać.
Jak tam Twoje samopoczucie?
Bo czytałam że jakieś dołki były...

Dzięki :) Już jest nieźle :) tyko ten kręgosłup strasznie mi dokucza. Chwilę przy kuchni coś porobię i już boli. Wnerwia mnie to, bo ani porządnie posprzątać nie mogę, ani na zakupy jakiejkolwiek pójść. Nie mówiąc już o zabawie z dzieckiem, bo na podłodze też długo nie usiedzę. No jak stara baba. Chyba się wybiorę na przyklejenie tych taśm kinezycośtam, bo słyszałam, że może pomóc.

A propos smogu. Wczoraj rozmawiam z mężem przy Szymku na spacerze że straszny smog tu u nas. Na to Szymek "raaaaur!". Chyba niewyraźnie g na końcu powiedziałam [emoji14]

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

@Wiiktoriiaaa a ja sądzę, że jeżeli jest do dobra przyjaciółka/znajoma to się ucieszy i wyściska. Jak tracilam swoje maleństwa a potem długo staraliśmy się o kolejne to w około też były ciąże. Cieszyłem się jak szalona, odwiedzam ich maleństwa, znam relacje z każdego tygodnia i widziałam każde usg (bo to dobre znajome.. :>) W domu czasem było smutno, zdarzało się że płakałam mężowi.. Ale to dlatego że czekaliśmy na na swoje..
A jak w reakcji pojawi się zawiść i obrażenie się to może warto przemyśleć taka znajomość.. :)

@Morawka ja do naleśników mięsko gotuję, mielę, dodaje warzywka przyprawy itp, składam naleśniki na takie kwadraty/prostokąty, podsmażam lekko na patelni żeby się nie rozłaziły a potem wszystkie razem na blasze podgrzewam w piekarniku. Wychodzą super ;)

Ja nie lubie pomidorowej. Zjadlam ziemniaki z sosem. Juz bez pieczarek. Siedze i nawet mam sie dobrze. Zobaczymy jak wieczor przebiegnie
Jutro znowu idziemy ogladac dom nr1. Tym razem za dnia. I chcemy wejsc do piwnicy zobaczyc czy nic podmoklego nie ma. I strych zobaczyc jak maja sie krokwie..
Wczoraj zdecydowalismy ze na dole robimy jeden wielki salon z 2 pokoi. Kuchnia zostaje tam gdzie jest. Lazienka i wc osobno. Sa osobno ale obok. Wyburzamy wc i powiekszamy lazienke a wc przenosimy bo sama kuchnia ma 25m2. A u gory nad kuchnia stawiamy od razu mury. I tam wtedy beda z 4 pokoje i garderoba.
Musimy sie jeszcze ponegocjowac. Ciekawe czy sie uda. Juz pierwotnie 50tys upuscil.

Ja przyjaciolki nie mam. Nigdy nie potrzebowalam sie komus zwierzac a meczyly mnie zwierzenia innych. Mam kilka zaufanych kolezanek i wystarczy.

A tak z innej beczki dorwałam dziś w Rossmannie 6cio pak chusteczek nawilżający Pampers Sensitive po 26 zł. Wychodzi po 4,50 zł za paczkę! :D Nie wiem czy doczekają do narodzin, bo ja je często używam, ale warto ;D

Ja się ostatnio naczytałam tych testów kosmetyków na tej stronie sroka.o i na takie zakupy to z kartką idę. Z tego co pamiętam to najlepszy skład miało Babydream ale nie wszystko, co do pampersa to chyba średnio, ale nie pamiętam dobrze. Sprawdź, najwyżej Ty zużyjesz.

@Morawka to licho z tym kręgosłupem. Próbuj te taśmy, może pomogą. Mi na siedzenie w domu pomaga planowanie każdego dnia i staram się tego trzymać. Chociaż jak mnie przez weekend plecy nawalały to średnio było...

reklama
Ja tam nie czytam tych porownan. W biedrze sie zaopatrze w pieluchy i chusteczki. Kupilam wlasnie 2 smoczki. Tak mnie wzielo. Z napisami- caly tata i moja mamusia wie najlepiej.

Do góry