DorciaMamaOlka
Fanka BB :)
Jak długo krwawilas po zabiegu? Ile musialas czekać na @ ?Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty. Ja straciłam 3 ciąże, w tym jedną w 16 tc-również bezpośrednią przyczyną był obrzęk płodu. Ja bym nie czekała, u mnie zaczęła już wchodzić martwica tkanek mimo że zwlekałam tylko jeden dzień ze szpitalem. Co do tabletek przed zabiegiem to moim zdaniem nie warto z nich rezygnować (niektóre szpitale nawet tego nie proponują). Tabletki powodują rozwarcie a tym samym podczas zabiegu jest mniejsza ingerencja (nie trzeba na siłę rozwierać szyjki) i na pewno szybciej macica się zregeneruje. Co do starań to zazwyczaj lepiej jednak odczekać min 3 cykle bo wcześniejsze zajście w ciążę to niestety większe ryzyko powikłań w ciąży.. Ale ostateczną decyzję kiedy można się starać podejmie lekarz, zobaczy na usg jak się wszystko goi i powie co i jak. Ja dostałam zielone światło po 2 cyklach, zaszłam w ciążę po pół roku i urodziłam zdrową córkę. Teraz jestem w kolejnej ciąży.
Dziewczyny ja po badaniach prenatalnych, na tą chwilę na szczęście wszystko jest okoczywiście czekamy jeszcze na wynik testu PAPPa ale to jak wiadomo tylko statystyka
![]()
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom