reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@luska1979 Ja też nie czuję nic a nic.. Przyjdzie i na nas czas! :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png
Podłączam się i ja ☺ też nic nie czuję ewentualnie gazy

reklama
Itta87, temat chust to temat rzeka :laugh2: Jak takiego całkiem Maluszka będziesz wiązać to pewnie zaczniesz od elastycznej albo kółkowej. Ale ja w wiązania takich całkiem Maluszków mam zerowe doświadczenie i wiedzę, to nie pomogę. Z resztą co by mi kto oświecony nie powiedział, to dla mnie noworodek przez pierwsze tygodnie ma leżeć w wózku a nie w chuście :-p Najlepiej by było na forum chustowe zerknąć chusty.info albo chustowo.pl Tam też mają recenzje chust różnych producentów. Jeśli chodzi i chusty zwykłe, to nie warto tracić pieniędzy na te pościelówki za psie pieniądze z Allegro. Dobra chusta musi mieć splot skośno-krzyżowy i to jest najważniejsze. Inaczej po prostu nie da się jej dobrze odciągnąć. Możesz spróbować, czy uda Ci się to zrobić z prześcieradłem takim zwykłym :-D Nie ma bata. Potem to już kwestia materiału z jakiego jest zrobiona, bo są cuda różne jedwabne, bambusowe itd. W Polsce chyba najbardziej są popularne Lenny Lamb, Nati, Storchenwiege, Hoppediz. Ja mam Nati. Kupiłam używaną. I to jest fajne rozwiązanie, bo po pierwsze jest taniej :-p, a po drugie jest już "złamana", bo jest przeprana i nie jest tak sztywna jak nowiutki materiał.

Dobra, jeden już śpi, drugi je kolację, ogląda ostatnią bajkę i idzie do wanny. Mam nadzieję, że szybko ko pójdzie spać i będę miała wolny wieczór w samotności :-D

Ja też nie wcześniej niż trzymiesieczniaka będę chciała chustowac. Muszę poczytać. Pod patrzeć i też chcę kupic używana bo raz, że taniej a dwa można liczyc na doświadczenie innych :) U nas tez juz Tymi po kolacjii, moczy dupcie a mama w spokoju na forum czatuje. Pare minut i do spania :)

Evelinia to masz tak jak ja.Wiki urodziła się w niecałe 2 lata po Emi więc w zasadzie wszystko miała po Emi.
Emikaa Oilatum to stosuje dla Emi ale ona alergikiem a młodsza tylko na nivea.Bo nie ma problemów skórnych.Nie chcę stosować od urodzenia emolientów jeśli nie będzie takiej potrzeby.
Chyba zostanę przy nivea.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Guarana mi mąż przerobi w razie czego huśtawkę na prąd.
Dzag82 miłego wieczorku życzę.
Ja zaraz kończę kolację i do pracy...buuu.

Evelinia to masz tak jak ja.Wiki urodziła się w niecałe 2 lata po Emi więc w zasadzie wszystko miała po Emi.
Emikaa Oilatum to stosuje dla Emi ale ona alergikiem a młodsza tylko na nivea.Bo nie ma problemów skórnych.Nie chcę stosować od urodzenia emolientów jeśli nie będzie takiej potrzeby.
Chyba zostanę przy nivea.

U nas też będzie odstęp 23 miesięcy między dzieciakami. Zastanawiam się jak sobie dam radę bo mąż w pracy a wszyscy daleko ...

Luska, spokojnej nocki!

A ja mam pytanie do dziewczyn z dziećmi w okolicy roczku. Natalkuś, Qńka - Was kojarzę, mam nadzieje, ze dobrze. Ale pewnie jeszcze jakieś są... Teraz jeszcze macie dzieci u siebie w sypialni pewnie? A co w sierpniu? ;-) ;) Zmieścicie w sypialni dwa łóżeczka, czy już wyprowadzacie Starsze? Ja mam jeszcze ten problem, że Witek często się w nocy budzi i nie wyobrażam sobie latać do innego pokoju... No i musiałby być z Tymkiem, pewnie by go budził płaczem... Z drugiej strony Młodsze tez będzie budził.... No nie mam pojęcia jak to ugryźć... Nawet w sypialni nie mamy miejsca na drugie łóżeczko :rofl2:

reklama
Do góry