reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

my mieliśmy fotelik maxi cosi i był ok, kupiliśmy nowy a teraz będziemy go znowu używać. Brat korzystał z cybexa i też byli zadowoleni. Dobrze, że teraz nie muszę już wertować tematu, wystarczy że wózek chce zmienić z jedo fyns na jakiś mniejszy/lżejszy i znowu ten sam problem, że wszystkie są takie ogromne. Myślałam o wózku anex ale pomimo tego że lżejszy to i tak spory jak na moje 160cm, mutsy zgrabniejszy to znowu gondola i spacerówka wąskie :-/ i bądź tu człowieku mądry :p

reklama
Temat wózków = temat rzeka :D

Moj mąż co kilka dni przynosi nowy pomysl - wczoraj mu kolega polecił wózek maxi cosi mura. Ktos cos slyszal? Na naszym forum nic o nim nie bylo.

Ja go kiedyś bardzo chciałam :) ale ze względów kolorystycznych zdecydowałam się w 2014 na X landera x-mova :) Też sobie chwalę ..na początku mysłam, ze sprzedam po córce i dla 2 dziecka kupie inny ...ale nic co by mi się podobało nie jest w moim zasiegu finansowym..wiec na etapie gondoli na pewno zostanie, zresztą po 2,5 roku użytkowania nic się z nim nie dzieje.
Jeżeli będzie tak jak przy córce ..że wózke powędruje do opiekunki ..to może zafunduje sobie jakaś fajną spacerówkę dla siebie :)

my mieliśmy fotelik maxi cosi i był ok, kupiliśmy nowy a teraz będziemy go znowu używać. Brat korzystał z cybexa i też byli zadowoleni. Dobrze, że teraz nie muszę już wertować tematu, wystarczy że wózek chce zmienić z jedo fyns na jakiś mniejszy/lżejszy i znowu ten sam problem, że wszystkie są takie ogromne. Myślałam o wózku anex ale pomimo tego że lżejszy to i tak spory jak na moje 160cm, mutsy zgrabniejszy to znowu gondola i spacerówka wąskie :-/ i bądź tu człowieku mądry :p
Ja mam 157 i jak anex sport mierzyłam do siebie to spoko był :)

Karuzela rozumiem Cię bardzo dobrze, też miałam Jedo tym i go szczerze nie cierpię:) jak chcesz naprawdę lekki wózek to poogladaj sobie graco evo (jest leciutki, tylko miejski -ma kiepska amortyzację). Ja się nad nim zastanawiam właśnie, świetnie się też składa, tylko obawiam się czy dziecka nie wytrzesie przy tej amortyzacji...

Dziewczyny a czy możecie polecić jakiś dobry fotelik samochodowy? Mieliśmy brać od męża siostry, ale nam nie podpasował i siedzę od niedzieli, czytam, szukam i już sama nie wiem...
Ogólnie myślałam o maxi cosi cabriofix albo peblle? I czy używany fotelik będzie ok, czy raczej nastawić się na nowy?

Nika my zostawiamy fotelik po córeczce Maxi cosi cabriofix, bardzo dobrze się sprawował i miał dobre noty w testach. Teraz jest też duzo nowych fotelików, zobacz może na testy ADAC, jak wypadają. Chyba cybex bardzo dobrze z tego co kojarzę.
Lepiej kupić nowy, to jest kwestia bezpieczeństwa, żeby nie był po jakiejś kolizji.

Ostatnia edycja:
Patrzę że graco evo na taką samą wagę jak ten anex sport- a w anexie amortyzacja jest bardzo duża. Tylko nie wypowiem się o wielkości złożonego bo to aspekt który jest dla mnie nieistotny i nie mam porównania.

Oglądałam też bexa cube - waga też taka sama co w.w (czyli wszystkie te 3 są 12 kg) ale mniej mi się wizualnie podobał jednak może warto zobaczyć na niego w tej kategorii wagowej.

reklama
Aim faktycznie na podanej przez Ciebie stronie podana jest inna waga gondoli. Tym bardziej chętnie obejrzę jeszcze ten wózek anex, bo Graco oglądalam na żywo i byl lekki wg mnie

Do góry