reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Rzeczy na szafce to pieluchy dla mnie,podkłady na łóżko,zapas wody, krem na suty,torebka, a obok łóżka walizka i torba z resztą ekwipunku. Mąż kupił nakładki na suty, bo bolą jak szlag... młoda przyjeżdża co dwie trzy godziny na papu, tam daja jej JesZcze mm... poprosilam o przeciwbólowe na brzuch,bo mam dziś kumulacje bólu...

@waraai przeca miałam big brzucho!!! A podczas cc słyszałam,że wody Ala miała bardzo dużo do dyspozycji. ;-)

reklama
Rzeczy na szafce to pieluchy dla mnie,podkłady na łóżko,zapas wody, krem na suty,torebka, a obok łóżka walizka i torba z resztą ekwipunku. Mąż kupił nakładki na suty, bo bolą jak szlag... młoda przyjeżdża co dwie trzy godziny na papu, tam daja jej JesZcze mm... poprosilam o przeciwbólowe na brzuch,bo mam dziś kumulacje bólu...

@waraai przeca miałam big brzucho!!! A podczas cc słyszałam,że wody Ala miała bardzo dużo do dyspozycji. ;-)
Martussa82 to trzeba Ci dziękować że znajdujesz chwilkę dla nas i piszesz i zdajesz relacje :p bolą sutki a to trzeba karmić glodomora :) mam nadzieję, że te nakładki Ci pomogą... Super zdjęcia!

Karlik współczuję bo dla mnie takie rzeczy tez mają dużą wartość a więc też wylalabym chyba morze łez :(

Ja dzisiaj dopakowalam torbe swoją, wyparzalam smoczki i butelki i czekam z niecierpliwością na jakieś oznaki :) jutro rano Ktg i pewnie dalej nic się nie dzieje...

1494185301-aaaaaa.jpeg

Z ostatniej chwili [emoji41]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w nakładki też już się zaopatrzyłam [emoji1]. Generalnie najbardziej przeraża mnie karmienie. Mam nadzieję że dam radę znieść ten ból. Jak nie to odciaganie i karmienie butla jak przy Olku. Jakoś to będzie [emoji6].
Zabieram laktator do szpitala więc będę podkrecać produkcję gdyby było jakoś nie tegesz.
Czy do szpitala bierzecie butelki ?
Martussa82 piszesz że Ala dokarmiana jest butla. Najczęściej dokarmiaja dzieci łyżeczką albo (na Żelaznej tak robią) sondą czyli strzykawka i rurką. Jak to jest z ta butlą?

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Strzykawka?sonda?lyzeczka? I to położne robią? Wierzyć sie nie chce! Ze maja czas i im sie chce?! Szok
We Wroc dostawałam butle i se radź.
8 lat temu to była butla szklana z gumowym smokiem a 6 lat temu jednorazowe enfamile.

Nakładki macie jakieś konkretne? ;)

@Karlik znam ten ból. Nie dość, że popełniałam sama takie tragedie, to jeszcze w zasadzie 90% zdjęć z tych 10lat w związku trzymał na swoich dyskach mój były partner. Jak odszedł z dnia na dzień, tak ani sztuki z tych zdjęć nie dostałam (a tam masa fot mego syna z dzieciństwa była jednak).
Pewnie skasował (tak jak wszystkich ludzi, których poznał w tym czasie i/lub byli/są związani ze mną, bez znaczenia, czy znał niektórych dłużej niż mnie :p).

Ale nie marudzę.
Zaraz będę mieć fajową córę z najfajowszym tatą. :p

@Martussa moje oczy mówią, że wcale nie był taaaki wielki. ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja w nakładki też już się zaopatrzyłam [emoji1]. Generalnie najbardziej przeraża mnie karmienie. Mam nadzieję że dam radę znieść ten ból. Jak nie to odciaganie i karmienie butla jak przy Olku. Jakoś to będzie [emoji6].
Zabieram laktator do szpitala więc będę podkrecać produkcję gdyby było jakoś nie tegesz.
Czy do szpitala bierzecie butelki ?
Martussa82 piszesz że Ala dokarmiana jest butla. Najczęściej dokarmiaja dzieci łyżeczką albo (na Żelaznej tak robią) sondą czyli strzykawka i rurką. Jak to jest z ta butlą?

Ile dałaś tak radę odciągnąć laktatorem i dawać z butelki? Długo Ci sie tak pokarm utrzymywał?
Ja do szpitala nie biorę laktatora ani butelki bo położna nie kazała. Wszystko maja na oddziale.

Ile dałaś tak radę odciągnąć laktatorem i dawać z butelki? Długo Ci sie tak pokarm utrzymywał?
Ja do szpitala nie biorę laktatora ani butelki bo położna nie kazała. Wszystko maja na oddziale.
6 miesięcy tak ciagnelam, ale młody był też na mm w 50%. I uwierz mi że wolałam odciągać niż karmić piersią. Teraz boję się że będzie to samo bo już się moich "dziewczyn" dotknąć nie da a co dopiero później [emoji17] .
Z plusów laktatora to to że mogłam sobie idealnie ułożyć produkcję w każdym cycu. Bo po dwóch tygodniach próby karmienia jeden miałam większy od drugiego przez nadprodukcje.

6 miesięcy tak ciagnelam, ale młody był też na mm w 50%. I uwierz mi że wolałam odciągać niż karmić piersią. Teraz boję się że będzie to samo bo już się moich "dziewczyn" dotknąć nie da a co dopiero później [emoji17] .
Z plusów laktatora to to że mogłam sobie idealnie ułożyć produkcję w każdym cycu. Bo po dwóch tygodniach próby karmienia jeden miałam większy od drugiego przez nadprodukcje.

Dodam że sama zrezygnowalam z dalszej produkcji ograniczając odciaganie.

reklama
Nakładki macie jakieś konkretne? ;)

@Karlik znam ten ból. Nie dość, że popełniałam sama takie tragedie, to jeszcze w zasadzie 90% zdjęć z tych 10lat w związku trzymał na swoich dyskach mój były partner. Jak odszedł z dnia na dzień, tak ani sztuki z tych zdjęć nie dostałam (a tam masa fot mego syna z dzieciństwa była jednak).
Pewnie skasował (tak jak wszystkich ludzi, których poznał w tym czasie i/lub byli/są związani ze mną, bez znaczenia, czy znał niektórych dłużej niż mnie :p).

Ale nie marudzę.
Zaraz będę mieć fajową córę z najfajowszym tatą. [emoji14]

@Martussa moje oczy mówią, że wcale nie był taaaki wielki. ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja mam nakładki medeli.
A o facetach inteligentnych inaczej to można nam gadać i gadać [emoji41] i najlepiej przy dużej ilości wina . Myślę że każda z nas popełniła takiego w swoim życiu [emoji6] .
Ale co nas nie zabije to nas wzmocni [emoji2]

Do góry