reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe mamusie 2018

dziekuje za mile przywitanie pierwszy trymestr mega mdlosci, bralam leki, ale jakos specjalnie nie pomagaly jedynie imbir dawal rade, ale patrzec nie moge teraz na niego , a od dwoch dni pomimo wejscia w drugi trymestr czuje bol podbrzusza, a do tego kregoslup sie odzywa, przez te biochemiczna ciaze, oblecial mnie strach, ze moze zagrajace poronienie, wzielam nospe bardziej ze strachu jak z bolu, nie mam plamien, ani stawiania macicy, ale czytam ze u was tez sie zdarzaja, bole kregoslupa to ciut jestem spokojniejsza, bylam w sobote na badaniu usg i wszystko bylo ok przyziernosci w normie plci nie znam, termin porodu 18 luty.
@ana. spokojnie, wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli. Tak to już jest, że jak coś złego przejdziemy, to potem myślimy o tym i się tego boimy. Ale badania wychodzą dobrze i tego się trzymaj, bo martwienie się nic nie pomoże.
Co do magnezu, że niby truje.. chyba oszalała Pani :) Magnez pomaga też mamusiom na skurcze, bóle, kołatania itd. Teraz w ciąży mamy większe zapotrzebowanie. Ok, kiedyś można powiedzieć, że się tyle tabletek nie brało, ale kiedyś też żywność była zdrowsza i bardziej bogata w witaminy. A teraz większość warzyw i owoców przerabiane, sztucznie pompowane i jeszcze inny tryb życia ludzi sprawia, że czasem trzeba się wspomagać dodatkowo.
Zmieniając temat, to ciekawa jestem czy wasi lekarze zlecają test na HIV. Wiem że w Polsce nie jest to powszechna praktyka, ale w innych krajach jak np. Niemcy jest to standard. Mój lekarz zaleca, chociaż ja zrobiłam dawno przed ciąża, bo dla byłego nie byłam pierwsza tak sobie uświadomiłam, a we wcześniejszych ciążach mój lekarz nie zalecal, dopiero teraz w tej.
Też miałam zlecone badania na HIV od razu na początku.
A miałyście badania w kierunku Cytomegalii? Bo to nie jest takie powszechne, a podobno ważne i właśnie mam skierowanie, ale to płatne jest.

reklama
@Syla88 miałam, ja mam dość szeroki pakiet medyczny z firmy, tego typu badania mam w pakiecie na szczęście, to było jedno z pierwszych badań wraz z antygenami, HIV, toksoplazmoza i innyni

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam,

co do testów na hiv to moja gin mówi, że w ciąży to standard wymagany, robi się to dwa razy.

Tak samo miałam już za 1 razem krew badaną pod kątem innych chorób przenoszonych drogą płciową.

Moja gin zawsze zerka - "co tam jest wymagane odgórnie"

Zachcianki. . . Ktoś mi tu na te pierogi z kapustą i grzybami zachcianek zrobił. No ale... dziś ryba, mizeria i ziemniaczki.

U mnie na śniadanie ostatnio królują kanapki z kiełbasą Żywiecka z indyka (ja wieprzowiny nie jem), kupuje w biedronce jest pycha i na to pomidorek malinowy mniam mniam. Zaraz sobie zrobię :D chce mi się ciągle rosołu, potrawki z kurczaka i ogólnie sosów [emoji16]

U mnie na śniadanie ostatnio królują kanapki z kiełbasą Żywiecka z indyka (ja wieprzowiny nie jem), kupuje w biedronce jest pycha i na to pomidorek malinowy mniam mniam. Zaraz sobie zrobię :D chce mi się ciągle rosołu, potrawki z kurczaka i ogólnie sosów [emoji16]

Tez lubię żywiecka z biedry. Moje dziewczynki tez się zajadają [emoji16]

16ud3e3kpztre1wh.png

reklama
Do góry