reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@iveo wiesz w tym całym syfie jakim siedzimy trzeba znaleźć plusy :D ja zanim znalazłam tego "jedynego" byłam chyba u 15 specjalistów .... :D

@Chocolateri co u Ciebie ? jak się czujesz ? Chciałabym abyś wróciła, być może wdepnęłaś w mało ciekawym momencie ale warto abyś pozostała na dłużej <3

@magda1208 gratulacje :* piekna beta :)
No to napisze kolejny raz ;)
Mam zalecone 3 szczepienia pullowane (z kilku dawcow-tak mowil dr) co 3 tygodnie, zaczynam w poniedzialek czyli po kolei :
13.11, 04.12 i 28.12,
miedzy 2 a 3 szczepieniem mozemy sie starac, czyli od 05.12, wg aplikacji, jesli nic sie nie przesunie bede wtedy miec 12 dc wiec idealnie na owu.
Mlr nie mam badac po szczepieniach bo po dwoch rosnie na maxa i zrozumialam dr tak, ze wiecej i tak sie nie da nic zrobic. Cytokin nie mialam badanych.
jutro mam gina i niech przepisuje clo albo lamette, tylko nie wiem jak o te drugie zagadac :(
zbadam tez tsh,ft3/4 bo nie robilam od poronienia.

@Maciejka78 tsh w ciąży skacze ale mi lekarz mówił , że te mniejsze wartości są lepsze niż te wysokie , że lepiej z niskimi zaczynać ;* ja walczę z tymi wysokimi moja ciąża pierwsza była zdrowa ... tsh 10 ją zabiło eh a przy niskim spokojnie po prostu zmnijesz dawkę leku albo nie bierz go na razie ;*

@mickey* oki , ja jutro idę a wyniki w poniedziałek będą dopiero... ja mam te anty TG wysokie , TPO są w normie nie wiem jak teraz

@Maciejka78 tsh w ciąży skacze ale mi lekarz mówił , że te mniejsze wartości są lepsze niż te wysokie , że lepiej z niskimi zaczynać ;* ja walczę z tymi wysokimi moja ciąża pierwsza była zdrowa ... tsh 10 ją zabiło eh a przy niskim spokojnie po prostu zmnijesz dawkę leku albo nie bierz go na razie ;*

@mickey* oki , ja jutro idę a wyniki w poniedziałek będą dopiero... ja mam te anty TG wysokie , TPO są w normie nie wiem jak teraz
u mnie anty tg są ciut niższe od anty tpo
@dżoł a czy są u was rodzinie jakieś choroby autoimmmunologiczne lub nowotwory?bo wydawało mi się że któraś z Was pisała ale już się pogubiłam

@Maciejka78 właśnie tyle co wczoraj mówiłam @mickey* że moja przyjaciółka miała takie tsh w ciąży i z tego co pamiętam do dostała wysoką dawkę letroxu na to , ale pewna nie jestem ile. Musisz złapać jakiegoś dobrego endokrynologa skąd Ty jesteś ?

@Maciejka78 Milewicz mowi, ze z dwojga zlego lepiej miec nadczynnosc tarczycy niz niedoczynnosc. Po prostu trzeba moduloeac dawke. Ja pierwsze 8 tyg nie umialam ustabilizowac tarczycy. Spokojnie. Idz do endo i niech on sie martwi. A ty go pilnuj.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 tylko ja na tarczycę nie dostałam leku żadnego bo zawsze było w normie miesiąc temu miałam wynik.
TSH 1,157
Nie no TSH to chyba co tydzień w takim razie powinno się badac. Cholercia teraz tak myślę, ze moze to ta ilość glutenu, który włączyłam od ciązy bo nic innego nie wchodziło poza bułką na śniadanie jednak swoje zrobiła o_O

Dziewczęta moja a pomożecie zinterpretować poniższe? to APTT chyba za wysokie dobrze pamiętam?

APTT 28,9 sek 25,9 36,6 N
Fibrynogen 3,90 g/l 2,10 4,00 N
D-dimer, ilościowo D-dimer 299,86 ng/ml 0,00 500,00 N

Kochane moje dziewczyny chciała bym podzielić się z wami nowiną o CUUUUUUUUUUUUUDZIE.

Beta-HCGbeta-HCG260,60mIU/mlkobiety

Proszę nie miejcie mi za złe , że czynie to dzisiaj ,ale samej ciągle trudno mi w to uwierzyć choć jak wiecie modlę się nieustannie. Nie potrafię się cieszyć do końca strach mnie paraliżuje ja nigdy nie dotrwałam nawet do 8 tygodnia.

GRATULACJE!!! piekna beta na ten dzien!!!
Ja tam troche jestem obrażona, że 2 dni pozniej sie dowiadujemy, no ale chyba jakos ci to wybacze ;)
kciuki! :)

O ja cię!!!!! Co za dzień! :) :) :) Aż mnie ciarki przeszły. Fryzjerka miała racje!!!! Magda kochana jeśli wdrozylas leki będzie dobrze. Wiele dziewczyn wdraża je przecież dopiero po pozytywnym teście. 260 to ładna beta jak na 28dc :)
Fryzjerka mowila o grudniu! rąbnęła sie o jeden miesiac ;)

@bertha tak sie to bada. Oboje jrsyescie potrzebni, bo przy okazji sprawdzaja czy maz moze byc dawca
A jak badaja czy maz moze byc dawca? test LCT? do tego testu u Paśnika nie potrzeba męża. Paśnik mowi ze w Krakowie robia inna metoda i tam potrzebuja krwi tez od meza, a u niego nie.
ale rozumiem, ze mlr to juz wszedzie z M..

@bertha powtarzałam po pierwszej serii szczepień. Interleukina 10 pięknie się podniosła, ale MLR wyszedł 0. Immunosupresja miała obniżyć cytotoksyczność, i to zrobiła ale nie za dużo.
Podpowiem ci, immunosupresja przed szczepieniami :) wiec możesz spróbować, jak za mało zadziałała to wtedy zostaną szczepienia. A ty już po ivf w Novum bo chyba nie doczytałam?
Tak, juz po. w poniedzialek 2 dni temu, 11dpt beta = 0. takze niestety. z 5 dojrzalych i zaplodnionych komorek, w 3 dniu byly jeszcze calkiem calkiem zarodki, ale od 4 dnia zaczely zwalniac i padać. w 6 dniu pod koniec jeden zarodek zaczal zmieniac sie w blastocyste i w 7 dniu mialam podawaną jedna blastke 3AC. niestety bez sukcesu...
jakies sugestie co dalej?

reklama
Do góry