@k_e współczuję sytuacji z mężem, ja jednego dnia miałam odwrotną sytuacje, że wyszedł pozytywny test i jak po kapieli przybieglam do łóżka (2tyg do tyłu co 2 dni był seks) to mąż już na wpół nieprzytomny po 15h pracy spał i mnie przepraszał, że nie da rady bo była 23, wstawał o 4 i znowu 15h w pracy).
Ja leżałam i łzy mi leciały, on zasnął w minutę i było po temacie.
Byłam rozżalona, bo przecież oboje chcemy a on nie może się spiąć na 10min?
Ja już też miałam dość ale chęć posiadania dziecka była większa. Odpuscilam, byłam zła na siebie, na męża, na wszystko.
Na następny dzień w dzień owu seks był raz, potem koniec bo już obydwoje mieliśmy dość. I udało się

Wydaje mi się, że seks codziennie jest ok - więc nie martw się o jakość nasienia. Mama ginekolog o tym pisała - codziennie super, 2 dni przerwy maks! Więcej przerwy w ogóle nie wzmacnia nasienia, tylko je osłabia- to samo tyczy się seksu 2 lub więcej razy w ciągu dnia.
Jeśli mąż i Ty macie ochotę to kochajcie się zawsze, gorzej gdybyście ochoty i chęci nie mieli o robili to z przymusu.
Wiele osób w okresie okoloowulacyjnym kocha się właśnie codziennie, a w ciągu całego cyklu co 2dni I to jest najlepsza metoda

Z jednej strony boli kiedy Ty się angażujesz cała sobą, a on "musi tylko kochać się kiedy trzeba". To może przytłaczac i denerwować, rozumiem to doskonale - sama to przechodziłam. Ale gdy emocje już opadną to trzeba się mad tym zastanowić i postarać się chociaż trochę odpuścić.
To że bierzesz leki, dbasz o siebie - to Ty będziesz nosiła to dziecko, Twój organizm DLA NIEGO musi być w formie, tak już nas natura stworzyła.. te przygotowania leżą w naszej gestii i już, obowiązki będą wspólne. A seks - no cóż.
Nie bój się kochać codziennie, bój się częstszego i rzadszego niż co 2 dni seksu.
A teściowa pitol. I to całe jak pierd..en.e.. poproś męża żeby też się odezwał przy następnej takiej odzywce, że taki problem musi być syraszny, na szczęście Was nie dotyczy bo wyniki są super i tyle. Takie komentarze są niezwykle bolesne, ale jakoś trzeba sobie z nimi radzić - dla własnego psychicznego komfortu.
Powodzenia Kochana.
Wierzę, że Wam się uda

będzie dobrze !
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom