reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja nie kupuje ani kołdry ani poduszki. Kolderke podobno bezpiecznie można używać od 12 miesiąca życia, a poduszka im pózniej tym lepiej. Czytałam, że najlepszy czas na poduszkę gdy dziecko samo pójdzie i weźmie sobie poduszkę do spania. Ja kupuję z pościeli tylko prześcieradło, śpiworek i woombie z otworkami na rączki. Ewentualnie jeszcze na początku do spania jest rożek.
No właśnie położna z baaaardzo dużym doświadczeniem powiedziała, ze takie płaskie poduszeczki aby główka była pod 15% kontem. Wiec ja kupiłam 2 takie całkiem płaskie.

reklama
No właśnie położna z baaaardzo dużym doświadczeniem powiedziała, ze takie płaskie poduszeczki aby główka była pod 15% kontem. Wiec ja kupiłam 2 takie całkiem płaskie.
Ja nie jestem położną ani tym bardziej lekarzem :) Poprostu czytałam opinie lekarzy, że poduszka dla takiego maluszka nie jest zalecana. Dlatego ja narazie nie kupuje. Nie wiem jak inne dziewczyny. Każdy robi jak uważa :)

Aj i nic się nie chwalisz. Gratuluję!
A powiedz nam jaką miał wagę i długość? [emoji8]

Od dnia urodzenia nawet nie weszłam na forum poza wczorajszym dniem i akurat było o mnie :) Leon to Okruszek, urodził się z waga 2730g i 53cm. Powiem Wam że świat się zmienia, czekajcie na swoje Kruszynki z niecierpliwością!!

Ja na poczatku wszytsko tlumaczylam skokami [emoji16] A potem po prostu doszlam do wniosku, ze przeciez maluszek tez ma prawo miec zly dzien czy dwa. No i u nas zmiany pogody zawsze oznaczaly dzien marudzenia [emoji4]
Mysle, ze skoki rozwojowe istnieja, tyle ze jedne dzieci przechodza je bezobjawowo, a drugie marudza. Ale ja nie przykladalabym do tego jakiejs wielkiej wagi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko u nas to akurat na te tygodnie wypada co skoki rozwojowe, była bardzo grzeczna a od soboty rykotek .. powiedz mi czy twoja jak miała niecałe 3 m-ce to spala w dzień ? Moją niby zasypia przy cycu a jak jest odkladana do łóżeczka to sie budzi :/

Tylko u nas to akurat na te tygodnie wypada co skoki rozwojowe, była bardzo grzeczna a od soboty rykotek .. powiedz mi czy twoja jak miała niecałe 3 m-ce to spala w dzień ? Moją niby zasypia przy cycu a jak jest odkladana do łóżeczka to sie budzi :/

Moja ogolnie w dzien spala malo. Drzemki miala max 30minutowe kilka razy dziennie. Tez nie dawala sie odkldax i u nas okazalo sie, ze to dlatwgo, ze nie dojadala. Jadla, zasypiala nienajedzona, wiec w momencie odkladania byl placz, bo chciala znowu jesc. Jestes pewna, ze Twoja je do syta, a nie zasypia w polowie? :)

Ja korzystam z tej listy, którą wstawialy dziewczyny. Oczywiście trochę ją modyfikuje. Coś nie mogę jej tu dodać, bo wyskakuje błąd, ale chyba w sobotę była dodawana. Też chcę jak najszybciej zakończyć kompletowanie wyprawki. Na szczęście wszystko jest na dobrej drodze. Ubranka praktycznie już mam. Pewnie coś jeszcze dokupie gdy wpadnie mi w oko, ale to co trzeba było kupiłam. Dokupić mam jeszcze tylko 4 szt. body z krotkim rekawem, ale czekam na wiosenną kolekcje. Z tekstyliów praktycznie mam wszystko oprócz tych pieluszek wielorazowych. Będę zamawiała niedługo, bo na początku marca chcę się brać za prasowanie. Wózek i fotelik zamówiony. Na przełomie lutego i marca kupujemy mebelki. Na szczęście są już wybrane. Kupiłam sobie już na wyprzedażach do szpitala 2 szt. koszul nocnych (dokupie jeszcze z jedną), szlafrok i kapcie. I tak oprócz mebli zostaną mi do kupienia gadżety do karmienia, monitor oddechu, kosmetyki pielęgnacyjne i przybory higieniczne oraz resztę rzeczy do szpitala.

A mi wszyscy mówią ,ze mam jeszcze czas [emoji15] zaczynam sie martwic ,ze nie zdążę ... mam trochę ciuszków, kolonii, sleepee i lozeczko, którego jeszcze nie sprawdziłam [emoji51]Chyba przez ten remont tak zwlekam .

Dziewczyny mam take pytanie. Kupujecie kołderkę i poduszkę i na to poszwy czy kupujecie te takie całe kołdry i poduszki które można w całości do pralki?

Ja nie kupuje pościeli, bo po pierwsze: noworodek nie spi w pościeli a po drugie; rodzę w lato, wiec otulacze, śpiworki i ewentualnie kocyki [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Moja ogolnie w dzien spala malo. Drzemki miala max 30minutowe kilka razy dziennie. Tez nie dawala sie odkldax i u nas okazalo sie, ze to dlatwgo, ze nie dojadala. Jadla, zasypiala nienajedzona, wiec w momencie odkladania byl placz, bo chciala znowu jesc. Jestes pewna, ze Twoja je do syta, a nie zasypia w polowie? :)

Trochę pije, zasypia i tak w kółko, więc pewnie też nie dojada, karmię piersią i nie wiem ile wypiła, musiałabym ściągać mleko i wtedy będę wiedziała ile zjadła. Tylko że teraz nie ma kiedy jak mała cały czas przy cycu :D W nocy np wypije w 15 min i śpi 3, 4 godziny :)

reklama
Tez tak mam ze większość dnia przy cycu siedzimy. W nocy spi ale karmienie tez dlugo trwa. Ale położna twierdzi, ze bardzo ładnie przybiera wiec sama nie wiem

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Do góry