reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My też damy pospolite obecnie imię bo Amelia. Ale nie wiedzieliśmy, że jest ono tak popularne, a wybrane było zanim zaczęliśmy starania. ;D

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Amelia też śliczne. W ogóle mi się dla dziewczynki podoba mnóstwo imion, wymienione już Alicja, Liliana, Amelia, Julka, Lenka, Hania, Oliwka, Marysia... do tego Antosia, Helenka, Pola, Nadia. A moim ukochanym imieniem jest Zosia tylko że co druga dziewczynka ma tak na imię :)
A znowu dla chłopców mało które imię mi się podoba... i tu jest problem :D

p19u43r85mf3dc6h.png

reklama
Amelia też śliczne. W ogóle mi się dla dziewczynki podoba mnóstwo imion, wymienione już Alicja, Liliana, Amelia, Julka, Lenka, Hania, Oliwka, Marysia... do tego Antosia, Helenka, Pola, Nadia. A moim ukochanym imieniem jest Zosia tylko że co druga dziewczynka ma tak na imię :)
A znowu dla chłopców mało które imię mi się podoba... i tu jest problem :D

p19u43r85mf3dc6h.png
Z kolei ja mam dla chłopca Janek (w razie W) i wszyscy się zgadzają> ja , mąż i dzieci.

@Maljan Mikołaj super![emoji4] Filip też mi się podoba, ale w naszym otoczeniu jest już trójka Filipów [emoji4]

Mnie się podobają takie zwykłe, normalne imiona[emoji4]
My, jeśli będzie chłopczyk, zastanawiamy się nad Michałem, Tomaszem i Piotrem [emoji4] no zobaczymy[emoji4] Najchętniej dałabym mu imię po tatusiu- Mateusz, ale to bezsensu [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

@monika267 czemu lekarz kazał Ci robic badania na choleostaze, moze gdzies pisałaś ale niestety nie widze nigdzie tego .
Bo mnie skóra swędzi dziwne to swędzenie poza tym pokrzywki mi się pojawiają to na brzuchu to na plecach cholera wie od czego :hmm:wczoraj było ok a dziś od rana swędzi raz plecy raz noga ręką wszystko naraz brak slow

@Maljan Mikołaj super![emoji4] Filip też mi się podoba, ale w naszym otoczeniu jest już trójka Filipów [emoji4]

My, jeśli będzie chłopczyk, zastanawiamy się nad Michałem, Tomaszem i Piotrem [emoji4] no zobaczymy[emoji4] Najchętniej dałabym mu imię po tatusiu- Mateusz, ale to bezsensu [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png
My jesli bedzie synus nazwiemy go po tatusiu ;) Tomasz Junior czyli Tomasz Jr. ;) tak dostojnie brzmi ;) a moj wtedy bedzie Tomasz Senior [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Bo mnie skóra swędzi dziwne to swędzenie poza tym pokrzywki mi się pojawiają to na brzuchu to na plecach cholera wie od czego :hmm:wczoraj było ok a dziś od rana swędzi raz plecy raz noga ręką wszystko naraz brak slow
No nie mów...ja mam tak samo, ale lekarz mi wytłumaczył, że to ze skazy białkowej i alergii na pszenicę... Teraz to już sama nie wiem[emoji852]

16uds65gf2i39h6o.png

Ja nastawiajac się na chlopca to chciałam Franka a jak się okazało że dziewczynka to był klops bo nawet nie myślałam o tym z mężem i kombinowalismy dość długo i w końcu padło na Ige i tak mówię że Igusia kopie Igusia to i tamto a jak w 18 tyg lekarz powiedział że nie widzi kto .....to już zwatpilam i czekam na 27.03 na polowkowe:-) :)

reklama
Ale akurat Lila i Alicja nie są AŻ tak popularne jak Zuzie, Julki, Zosie, Hanie i Lenki :) są popularne ale nie aż tak :)
My też nad chłopcem myślimy i wybór jest pomiędzy Filipem a Mikołajem, a obydwa imiona w pierwszej 10 najbardziej popularnych w 2017 :D ale co poradzić skoro nic innego nam się wspólnie nie podoba

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja też korzystam przy wyborze imienia właśnie z tej listy :)

16uds65gf2i39h6o.png
Mamy podobne gusty :) tylko Tomasza mamy w bliskiej rodzinie więc chyba nie. Piotr to teściu :D u nas jeszcze bierzemy Arka pod uwagę , może Przemka .. sama nie wiem :D z tych popularnych jak Filip czy Szymon to niestety ale w rodzinie pełno

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry