reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2018

To było prywatnie czy nfz? W luxmedzie np nie ma usg na kazdej wizycie trzeba brac skierowanie i dopiero sie ma. A jak prywatna wizyta to wiadomo trzeba wcześniej sprawdzić.
Teraz juz nie daja skierowania. Dostajesz karte opieki przedporodowej czy jakos tak i ona jest skierowaniem ;-) tam masz chyba 3 usg, cytologie, wszystkie z krwi i mocz

reklama
@Mélodie wiesz doświadczenia moje mówią , ze dobrze bete robić ... lekarz Ci biochemicznej nie znajdzie ... bo beta będzie za 4 dni spadnie i jest spóźniona @ a tak na prawde to poronienie , nawet mozesz nie wiedzieć ze w tej ciązy byłaś ;/
Jak się sprawdza przyrost i nie jest prawidłowy idzie się szybciej na usg i mozna reagować chociażby aby zaśniad się nie zrobił jak zbyt długo chodzi się ze straconą ciążą ... wiele jest sytuacji .
Czasami jest tak ze beta rosnie prawidłowo a i tak moze byc coś nie tak , jednak w pierwszych dniach tygodniach wiele można się dowiedzieć własnie z bety . Chodzi o sam początek gdzie nie widać zarodka.
Co do lekarzy w polsce nie ma za dużo lekarzy , którzy mają dużą wiedzę w zakresie ginekologii immunologii i się dokształcają sa ale większość jednak jest do tyłu , bardzo ciężko znależć lekarza , który ma pojęcie np. poronieniach nawykowych . Ale to jak się jest w temacie to sie takimi rzeczami interesuje , bo wiadomo jak ciąża przebiega prawidłowo to można chodzić do kogokolwiek i nie trzeba wiedzieć zbyt wiele i lepiej nawet nie wiedziec :) ja na dzien dzisiejszy wiem za dużo
Dzięki za info. Przyda się. :)
W I ciazy dwoch mowilo ze II trym jest najbezpieczniejszy.. badz tu czlowieku madry ;p
Myślę, że opinii tyle ile lekarzy. Ja się np zastanawiam nad moim bólem głowy. Boli mnie wczoraj i wszyscy mówią żebym wzięła Apap, lekarz mówi, że najlepiej wcale, ulotka Apapa mówi żeby nie brać w pierwszym trymestrze. Ipuprofen nie bo działa poronnie (podobno się zdarza), inny lekarz mówi, że do 6 tyg mogę brać cokolwiek chce bo nie zaszkodzi.

No i siedzę drugi dzień i masuje pulsującą skroń.
Nie nooo czy chlopiec czy dziewczynka to obojetne byle zdrowo rosla fasolka <3 czekam juz na piatek na usg.. a z drugiej strony jakis stres..
O to to to. Ja mam tak samo. Sukieneczki są słodkie ale ogrodniczki też mogę kupować [emoji2]
Marta absolutnie nie. Co więcej usg co mc nie jest niezbędne.
No dobra ale przyznaj, że po to chodzisz z taką radością do tego lekarza co miesiąc. Żeby popatrzeć na swoje dziecko. To jest tak fascynujące że nie mogę się doczekać. [emoji5] [emoji5] [emoji5] [emoji5]
Wiem, że nie trzeba go robić co miesiąc. Nawet jeśli ktoś mi mówi, że warto, bo można zauważyć wcześniej problem, jeśli się jakiś pojawi. W pierwszej ciąży miałam robione co 4 tygodnie i mimo tego - lekarz nie zauważył, że syn ma wrodzoną wadę stopy.
Napisałam tylko, że myślałam, że w każdym gabinegie ginekologicznym jest już usg. W ostatnim roku byłam u kilkunastu lekarzy i każdy miał usg. Nawet mój lekarz, który w przyszłym roku kończy lat 80 - ma 2 aparaty usg u siebie w gabinecie....
Mój ma taki fajny monitorek za parawanem i moi chłopcy mogli oglądać sobie ten pęcherzyk. A zza parawanu lekarz komentował wszystko co widzą. W zasadzie niewiele widzieli bo to sam pęcherzyk ale sam fakt :).
Produkujecie tyle ze nie wyrabiam :d
Ja ledwo nadążam a mam dzisiaj trochę więcej czasu niż zwykle [emoji6] .
Moze i nie jest niezbedne, ale bardzo uspokajajace.
O to to to. [emoji2]

Ja odliczam dni do 20.04. chce zobaczyć to serducho! [emoji173]

Dziewczyny jak się dzisiaj czujecie ?
Ja się nie moge zebrać do kupy ... śpie leże śpie ... głównie spie ...na siłę wstaje własnie zeby jakis szybki obiad zrobić , nie ogarniam co mi sie dzisiaj dzieje ;p

Dziewczyny jak się dzisiaj czujecie ?
Ja się nie moge zebrać do kupy ... śpie leże śpie ... głównie spie ...na siłę wstaje własnie zeby jakis szybki obiad zrobić , nie ogarniam co mi sie dzisiaj dzieje ;p
Motylku ja na mega złości wszyscy mnie denerwują wczoraj się poklocilam z mezem jeszcze mnie trzyma chyba. Spać mi się chce, moj syn źle sypia w nocy...

Dziewczyny podnioslam dzis moja mloda, oczywiście nie pierwszy raz odkad jestem w ciazy wiec myslalam, ze to w porzadku, a dzis mnie zlapal taki tepy bol w podbrzuszu i nie puszcza... ide na 17 na wizyte, zobacze co mi powiedzą, denerwuje sie strasznie

reklama
Do góry