reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja bym powiedziała wprost, pewnie jakby mnie to stresowalo to byk się spięła i badanie mogłoby być nieprzyjemne. Mój był tylko przy pierwszym prenatalnym i dopochwowo też miałam ale patrzył taktownie w monitor, z reszta nie raz już widział okolicę intymne, w końcu jakoś to dziecko zrobił ;) ale na poród ma zapowiedziane, że ma tam nie zaglądać tylko cały czas być przy mojej głowie ;)

Haha to u mnie jak chłopców rodzilam to wyszedl na partych. Stwierdzil ze zemdlal by i jeszcze by klopotu narobił a po drugie mowil ze jakby tam zobaczyl mnie to raczej prędko by tam nie zajrzal ;D

Mój przy porodzie nr.1 wyszedł zaraz jak mnie położyli na leżankę a wrócił z pierwszym krzykiem dziecka rzecz jasna.
Przy 2. nie zdążył na poród, dojechał za karetką, zapalił fajka z jakimś innym oczekującym tatą i jak dotarł na górę dziecko już dawno było na świecie, a ten zdziwiony: Co??? Już?

Każda z was umie znaleźć macicę gdzie się kończy i gdzie zaczyna, bo ja nieraz dotykałam cały brzuch i przeszukiwałam ale nie mogę określić gdzie jest

Ja też nie mam pojęcia , ale boję się zabardzo dotykać żeby małej nie uszkodzić ja teraz to czekam na mocne ruchy i to mnie zaspokoi bo czuje małej ruchy ale nie jakieś intensywne i tylko 2 razy dziennie rano i wieczorem czy wy też tak macie ???

Bo jak tak zaczynam czytać czego się nie powinno to do jakiejś paranoji można dojść nosic max 5 kg, ciekawe jak to zrobić jak moje dziecko waży 20 może jej nie noszę ale nie raz zdarzało mi się ja gdzieś wyżej posadzić czyli podnieść przenieść bo usnęła. A to przesuwanie łóżka to się nawet nie zastanawiałam bo już kurzu się tam nabierało co jakiś czas trzeba ogarnąć

Ja w drugiej ciąży non stop nosiłam młoda, niby lżejsza była. Teraz tez na początku miałam zagrożona ale w miarę robiłam co mogłam. Prócz większych zakupów . Jak trzeba to trzeba. Ale z rozsądkiem. Jak coś gorzej mi było to się nie cackalam i leżałam plackiem i se musiały radzic młode. Mąż po robicie robił wszystko co one nie dały rady. Ale są już duże a Twoja maleńka . Internetow nie czytaj bo to szkodzi. Chyba ze nas a my staramy się pozytywnie :) a jak nie masz przeciwwskazań to staraj się w miarę normalnie funkcjonować. Będzie Ci łatwiej później

Ja też nie mam pojęcia , ale boję się zabardzo dotykać żeby małej nie uszkodzić ja teraz to czekam na mocne ruchy i to mnie zaspokoi bo czuje małej ruchy ale nie jakieś intensywne i tylko 2 razy dziennie rano i wieczorem czy wy też tak macie ???
Nie uszkodzisz uwierz mi :)
Ja czuję od rana do wieczora z różnym nasileniem i intensywnością, ale to 3 ciąża więc..

reklama
Każda z was umie znaleźć macicę gdzie się kończy i gdzie zaczyna, bo ja nieraz dotykałam cały brzuch i przeszukiwałam ale nie mogę określić gdzie jest
Ja nie mam pojęcia...

To następnym razem uzbroję się w pendrive i dvd, tak na wszelki wypadek, a co tam :) Jak powiedzą, że nie da rady to szkoda. Chodzę prywatnie z ubezpieczenia pzu, ale z chęcią dopłacę im coś za to nagrywanie jeśli będzie trzeba :)

Narzeczonego wyobrażam sobie tylko przy usg przez brzuch i przy rozmowie. Przy reszcie badań w żadnym razie. Nieważne, że on mnie tam widział, nie o samą mnie przecież tutaj chodzi, a o to jakie "dziwne" badania wykonują w tym gabinecie ;) Gdybym miała ginekologa kobietę to jeszcze by przeszło, a tu jak na złość dość młody facet.

Co do tego, czy przyszły tatuś ma być obecny przy porodzie to jeszcze nic nie ustaliliśmy...

Do góry