reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Juz pisalam ze w De mieszkam to teraz napiszę wam Ja nie oni mają podejście do spraw pielegnacj noworodka początkowo bylam dceptyczna ale po przemysleniu stwierdzam że mają rację jeżeli chodzi o poród naturalny kobieta wychodzić może do domu po kilku godzinach po cc tydzień w szpitalu. 1 mycie najlepiej 10 dnia oczywiście dziecka, bez chemii we. Mleko matki, na pępek nic ma wyschnac sam, ciemieniucha olejek migdałowy, nie kupowanie dużej ilości kosmetyków najlepiej 0 bo chemia, wyciąganie pupy szczególnie w 1 dniach w domu woda i płatkami kosmetycznym.Co do tych chusteczek to poczytajcie w necie jaki syf tam jest fajne wygodne i pachnące ale i dużo złego. Nudzi mi się trochę w tym szpitalu to pisze takie eseje

reklama
Powiem tak jak usłyszę ze, ,ciąża nie boli" od kogoś to dam w łeb bo co z tymi wszystkimi; zgagami, wymioty, bóle więzadeł ( przez rozciaganie) bole przy kichaniu nagłym wstawaniu, migreny,rwa kulszowa, niestrawność, ogólne inwalidztwo przy poruszaniu się, zadyszka, zmiany skórne, uczulenia, sikanie po nocy, łzy w oczach na widok noworodka w tv. Pewnie wiele ominelam na Plus widzę u siebie ładne włosy, mocne paznokcie i gładką skórę.
Ja już jednej babci powiedziałam: jak słyszę, że ciąża to nie choroba to zygac mi się chce.. może i nie choroba, ale podczas ciąży można się czuć gorzej niż chorym...

To podziwiam dziewczyny, bo ja w sukienkach to tylko na jakieś wyjście albo ewentualnie czasami w lato w takich letnich chodzę. 90% czasu w spodniach :D
Kiedyś też tak miałam[emoji4] niestety albo stety praca na mnie wymusiła chodzenie w sukienkach i jestem szczęśliwa[emoji16] nie wyobrażam sobie już lata w pracy w długich gaciach[emoji16]

Ja już jednej babci powiedziałam: jak słyszę, że ciąża to nie choroba to zygac mi się chce.. może i nie choroba, ale podczas ciąży można się czuć gorzej niż chorym...
Ja już usłyszałam to hasło w stosunku do mnie w momencie jak zaczęłam się mocno wahać i wątpić, że przez cały dzień przejdę ok 20 km w Bieszczadach w 6 miesiącu ciąży. Ale dałam sobie spokój, nic nie skomentowałam.

Ja już usłyszałam to hasło w stosunku do mnie w momencie jak zaczęłam się mocno wahać i wątpić, że przez cały dzień przejdę ok 20 km w Bieszczadach w 6 miesiącu ciąży. Ale dałam sobie spokój, nic nie skomentowałam.
Kochana w przychodni tak długo się gryzłam w język, że w końcu nie wytrzymałam [emoji23]

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Kochana w przychodni tak długo się gryzłam w język, że w końcu nie wytrzymałam [emoji23]

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Nie dziwię się, jak jeszcze raz to usłyszę na pewno nie zostawię tego bez echa. Zwłaszcza jak powie to osoba, która nie była w ciąży czy osoba, która w niej nie będzie bo jest facetem jak w powyższym przypadku :o, no zero wyobraźni.

Cześć dziewczyny:) u mnie tez pogoda zapowiada się piękna;) brzuszek mam coraz większy i bardziej widoczny ;) jasne ciąża to nie choroba ale każda z nas ma różne dolegliwości które jakoś musimy znosić[emoji16]

Witam sie z Wami niedzielnie ;) nie bylo mnie tutaj kilka dni i mam do nadrobienia 150 stron.. Chyba nie dam rady :/

Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieciaczki tez zaczely tak szalec w brzuchach? Moj synus od dwoch dni nie daje mi w nocy spac tak sie wierci. Nad ranem tez. Zobaczymy czy w ciagu dnia tez bedzie taki ruchliwy bo troche sie denerwuje czy wszystko u jiego w porzadku.. Ehh nie rusza sie - stres, rusza sie - tez stres czy nie rusza sie przypadkiem za bardzo i czy nie dzieje mu sie cos zlego :/

Pieknej niedzieli Wam zycze ;) u nas od kilku dni taka piekna pogoda ze chce sie zyc.

Ja tez ostatnio troche lepiej sie czuje i w koncu moge co nieco zrobic ;) i nawet cera mi sie poprawila w koncu :) ostatnio tylko chodzenie po schodach sprawia mi problemy a mieszkam chwilowo na 4 pietrze bez windy..

reklama
Powiem tak jak usłyszę ze, ,ciąża nie boli" od kogoś to dam w łeb bo co z tymi wszystkimi; zgagami, wymioty, bóle więzadeł ( przez rozciaganie) bole przy kichaniu nagłym wstawaniu, migreny,rwa kulszowa, niestrawność, ogólne inwalidztwo przy poruszaniu się, zadyszka, zmiany skórne, uczulenia, sikanie po nocy, łzy w oczach na widok noworodka w tv. Pewnie wiele ominelam na Plus widzę u siebie ładne włosy, mocne paznokcie i gładką skórę.
W pełni się z tobą zgadzam. W 2 poprzednich ciążach nie czułam żadnych dolegliwości ciążowych oprócz dużego niewygodnego brzucha pod koniec. Za to teraz 3cia ciąża to zupełnie inna bajka. Ciągle coś mnie boli a to rwana to kręgosłup, miałam mdłości no i problemy z tym guzem. Ta ciąża daje mi popalić za 3. Chociaż od kilku dni jest fajnie nic mnie nie boli o dziwo. Każda ciąża jest inna i nie ma co generalizować ale takie stwierdzenie, że ciąża to nie choroba działa na mnie jak płachta na byka
Wiadomo juz coś więcej co z twoją wątrobą? Dlugo będą cię jeszcze trzymali w szpitalu?

Do góry