reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Wymyslilam ze nie kupuje dostawki co sleeping..tylko kupie barierke na nasze lozko...bo mamy szerokie..i bede mogla klasc bobo od zewnatrz...a nie miedzy mna a mężem..a potem barierke przeloze do lozka dla dzieciakówZobacz załącznik 850100
Mi wlasnie sie ten pomysl spodobal, jak na fb wspomnialas. Musze sie zaglebic w temat czy w dzien mozna to jakos zlozyc itp :p Ale u nas na poczatku napewno bedzie kosz mojzesza, przynajmniej na 3 miesiace.

reklama
Jak mieszkałam z rodzicami zawsze mieliśmy jakiegoś psa, mały kundelek. Miał dwie budy jedną murowana a drugą drewnianą-przenosna. Jak zaczynał się okres jesienno-zimowy, buda była przenoszona do garażu. Nasze psy były tak nauczone, że nie chciały nawet do domu wchodzić. I tak to sobie wyobrażam w przyszłości :)
Poza tym Ja jestem strasznie na zapachy wyczulona, no a piesek wiadomo... :)
No i jeszcze kwestia wychodzenia z domu na 10 Godzin....

Co z tymi zapachami ? Bo mi nic nie wiadomo na ten temat a mam teraz 3 psa ;>
Może taki podwórkowy ma jakiś zapaszek ale te trzymane w domu o ile się o nie dba to nie maja ....

A piesek jest już starszy? U mnie w rodzinie tez jest jack russel suczka i nie jest łatwo... jak była mała to gryzła wszystko, meble, kapcie, ściągała skarpetę z nogi, skakała, zaczepiała bo cały czas chciała się bawić, była w szkółce i trochę się uspokoiła ale ze stołu kradnie wszystko, drzwi do pokoju tez trzeba zamykać żeby nic nie porwała... to jest pies ADHD:) inni znajomi musieli oddać pieska rodzinie jak im się dziecko urodziło bo nie dawali rady.. serio to jest rasa strasznie energiczna!
Suczka jest na prawdę bardzo grzeczna, słucha się, ma 2 lata, na początku pamiętam że siostra miała pogryzionego buta ale oddała go do dalszej konsumpcji i na tym jednym skończyło się :) innych szkód nie było. Faktycznie jest energiczna, ale mają domek z ogrodem więc w ciągu dnia zawsze ma szansę się trochę wybierać. Później wiadomo spacer z dzieciakami. Siostra uwielbia psiaka zresztą jak cała nasza rodzina :)

My też mamy duzeee łóżko 180*200 alemaz już mówi że się wynosi do salonu na narożnik bo się nie będzie wysypiac do pracy ... Hmmm :eek: u Was też uciekają z sypialni mężowie jak mają gdzie inne lozko w mieszkaniu ?

Jak to jest u obecnych już mam w ptaktyce ?

nieeee, haha moj ostatnio mi oznajmil, ze JA mam isc spac do mlodego, bo on wczeniejszej nocy sie nie wyspal :p taaa no, on ksiaze bedzie spal na 200x220, a ja z synem na 90 cm szerokosci? Chyba na glowe upadl hahaha

My też mamy duzeee łóżko 180*200 alemaz już mówi że się wynosi do salonu na narożnik bo się nie będzie wysypiac do pracy ... Hmmm :eek: u Was też uciekają z sypialni mężowie jak mają gdzie inne lozko w mieszkaniu ?

Nigdy nie uciekł, nie raz wstawal ze mną przy kolkach, czy jak mała była chora - mimo, że pracuje na 3 zmiany widziałam często, że nieprzytomny chodzi. Nigdy też się nie skarżył. Sam uwielbia się w nią wtulać przez sen, tak jak ja :)

Mój od początku śpi sam, teraz jak czytam mu w łóżku bajkę i chciałabym z mim zasnąć i tak się nim nacieszyć to mnie wygania. Przychodzę więc jak zaśnie i patrzę sobie jak śpi :) czasami zazdroszczę wam spania z dzieckiem
Ja śpie z malenstwem tylko do tąd aż nie zacznie nocki przesypiac calej..bo jestem len..i nie chce.mi sie wstawac..i latac do pokoju obok..1 syn do 7.miesiaca a drugi do 10 miesiąca...

Mój mąż zawsze wstaje razem ze mną do dziecka. Jak karmilam piersią to pilnował żebym nie zasnela (mam duży biust i to mogłoby się skończyć źle dla synka) jak jest butla to ja szykuje mąż uspokaja synka on karmi ja przewijam :) no i teraz mąż lula i nosi w nocy jak trzeba. Chodzi do pracy tydzien na 8.00 tydzien na 10. 00. Złoto nie mąż [emoji14]

nieeee, haha moj ostatnio mi oznajmil, ze JA mam isc spac do mlodego, bo on wczeniejszej nocy sie nie wyspal :p taaa no, on ksiaze bedzie spal na 200x220, a ja z synem na 90 cm szerokosci? Chyba na glowe upadl hahaha

Haha też prawda ... Niech on śpi gdzie indziej ... Temat rzeka . Mój to lubi idealna ciszę w nocy i ciemno a ja lubię nawet z radio spać i może być lekkie światełko . Zupełnie inaczej mamy . Więc go powoli uświadamiam że dziecko robi straszny hałas żeby się przyzwyczajał hahaahaha . :biggrin2:

reklama
Suczka jest na prawdę bardzo grzeczna, słucha się, ma 2 lata, na początku pamiętam że siostra miała pogryzionego buta ale oddała go do dalszej konsumpcji i na tym jednym skończyło się :) innych szkód nie było. Faktycznie jest energiczna, ale mają domek z ogrodem więc w ciągu dnia zawsze ma szansę się trochę wybierać. Później wiadomo spacer z dzieciakami. Siostra uwielbia psiaka zresztą jak cała nasza rodzina :)
Ja zawsze powtarzam, że może nam się trafić agresywny labrador i amstaff anioł :) rasa nie definiuje charakteru. To są pewne predyspozycje. Większość zależy od wychowania i zwyczajnie genetyki :)

Do góry