reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A mama ginekolog dementowała to mizoanie brzucha i w sumie jej argument do mnie trafia. Czy jak masujemy sobie rękę to mięsień się napina? No nie. A brzuch to też mięśnie:) więc ja miziam:))
U mnie to różnie staram się nie miziac tylko kładę rękę na brzuchu, ale czasami się poglaszcze :-) :) ale mój mąż uwielbia głaskać brzuszek i robić pierdzoszki do brzuszka tak się bawi z córcia a ja nie czuje ani skurczy ani żadnych niepokojących sygnałów.

reklama
U mnie to różnie staram się nie miziac tylko kładę rękę na brzuchu, ale czasami się poglaszcze :-) :) ale mój mąż uwielbia głaskać brzuszek i robić pierdzoszki do brzuszka tak się bawi z córcia a ja nie czuje ani skurczy ani żadnych niepokojących sygnałów.

Mój mąż też mizia i robi pierdzioszki hahaha. Ja tylko raz miałam takie stwardnienie że masakra ale to wiem że wtedy przegielam , jeszcze pracowałam i byłam w pracy prawie 10 h i jeszcze później na zakupy i to już była przesada. A tak to biore magne b6 3*1 i nie mam żadnych niepokojących objawow;)

Hej dziewczyny. Ciaza to jednak wyjatkowy stan. Bylam dzis po warzywa na targowisku i spotkalam się z taką życzliwością, że wrocilam pozytywnie nastawiona. Uslyszalam multum gratulacji od spotkanych znajomych i cioci, którą spotkalam. Nawet pan u ktorego kupilam skarpetki pogratulowal i powiedzial ze sam spodziewa się wnuka.

Hej dziewczyny. Ciaza to jednak wyjatkowy stan. Bylam dzis po warzywa na targowisku i spotkalam się z taką życzliwością, że wrocilam pozytywnie nastawiona. Uslyszalam multum gratulacji od spotkanych znajomych i cioci, którą spotkalam. Nawet pan u ktorego kupilam skarpetki pogratulowal i powiedzial ze sam spodziewa się wnuka.
A ja sie spotykam tylko z chamstwem hyhy serio :D ale mam to gdzies :D tylko znajomi sa pozytywni,z ciotkami sie nie widze bo za daleko ;)

Moja babcia taka jest i moja mama troszkę też, z tym, że mama jeszcze lubi nadinterpretować moje sny, dlatego przestałam jej cokolwiek mówić. Bo: czerwonej wstążki nie masz? jakaś zazdrosna ci dziecko zauroczy. W ciąży nie wolno na pogrzeb, nie wolno do szpitala w odwiedziny, nie patrz na brzydkie dziecko! bo twoje takie będzie. Co tam jeszcze? Nie wolno straszyć ciężarnej, bo jak się dotknie brzucha, to coś tam, coś tam... jest tego sporo. A największą panikarą jest moja ciotka, no to to już talent.
Hyhyhy moja mama taka jest :D nie podnos rak do gory jak lezysz.. itd.. masakra :D tyle ze z tym czerwonym to jest jakas prawda.. mam w rodzinie osobe ktora jak przyjezdzala i sie spotykalismy,zawsze komus cos bylo serio.. ja nosze czerwona bransoletke i moj maz tez ;) moze to smieszne ale wole nie ryzykowac w takie cos akurat wierze ;) w inne nie bardzo ;)

0A9D26C2-626F-4FC2-9ED5-D4466F7E409D.jpeg AE668E43-8FEA-4EFD-921A-62963E1BCA86.jpeg Przesiedziałem w lidlu godzinę :D są spodenki 2x za 12.99 i body podpinanie z przodu 2z za 12.99. Bardzo mi się podobają kolorki i wzory , jestem zachwycona

Załączniki

• 0A9D26C2-626F-4FC2-9ED5-D4466F7E409D.jpeg
    0A9D26C2-626F-4FC2-9ED5-D4466F7E409D.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 129
  • AE668E43-8FEA-4EFD-921A-62963E1BCA86.jpeg
    AE668E43-8FEA-4EFD-921A-62963E1BCA86.jpeg
    674,2 KB · Wyświetleń: 122
Ja nie kupuję już ubranek, bo drugi dzień piorę te używki, które mam i takie ilości mi powychodziły, że spokojnie odkładam jeszcze część ubranek dla przyjaciółki córki, która też w sierpniu rodzi :)

A kupiłam tylko dwie paki ubranek, trzecią dostałam od siostry (w sumie od jej koleżanki z pracy).
I takie piękne mam te niektóre szmatki, że małe księżniczki będą się lansować.
A dzisiaj na olx widziałam dwie piękne sukienusie, ale na 140cm, to już nie będę świrować, bo zanim dziewczyny tyle cm będą miały, to ja po czterdziestce będę :p

reklama
Hej dziewczyny, ale dzisiaj mi się dobrze spało :) jutro już wizyta u ginka, ciekawe ile mały waży :D

Mam wyniki krzywej i jakieś bardzo niskie te wyniki mi się wydają :o
Na czczo: 74,10
Po 1h: 73,20
Po 2h: 88,40.

Zgodnie z normami wypisanymi na wyniku niby jest ok, ale to też nic złego że są takie niskie?

Do góry