Bajunia
Fanka BB :)
Dziewczyny a pralyscie już ubranka dla pociech ? Ja mam same używane i powoli chciałabym się zabrać za to by wyprać je wszystkie chociaż na jeden raz na razie.
I właśnie tutaj mam dylemat . Jak prać za pierwszym razem ubranka ? W zwykłym proszku , 90° ? Czy może najlepiej już prac w dziecięcym proszku i później znowu w dziecięcym ?
Wolałabym prac w zwykłym proszku wiadomo , taniej i jakoś wydaje mi się ze lepiej dopierze plamki jeśli jakieś są a przed porodem wyprać w dziecięcym proszku raz jeszcze . Ale zastanawiam się czy ten zwykły proszek za pierwszym razem nie będzie uczulal . Doradzcie coś [emoji33]
U mnie to będzie tak że zanim skompletuję wszystkie ciuszki to już nie będzie czasu na pranie dwa razy. Zawsze ubranka dziecięce prałam w 60 st. W 90 st piorę tylko ręczniki bo ich nie prasuję. A wszystkie ubranka i tak prasujesz a żelazko ma temp ponad 200 st więc bakterie nie mają szans. Na miesiąc przed terminem chcę mieć spakowane torby do szpitala, wiec
od tego czasu mój tam nie chce jeździć no ale dla małego będzie musiał się poświęcić