reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To miałaś jak ja z córką. Wprowadzone pokarmy stałe jadła łyżeczką. Nigdy nic z butelki nie chciała.
To miałaś jak ja z córką. Wprowadzone pokarmy stałe jadła łyżeczką. Nigdy nic z butelki nie chciała.
No uwiązana byłam bardzo przez te pól roku zanim nie zaczął jeść kaszki, zupki.
A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?
Wtedy dajesz cyca jak jest głodne będzie jadło dlugo z 2piersi jeśli tylko będzie mu się chciało pić to popije 2-3min i nie będzie chciało więcej

reklama
Dokładnie tak. A jeśli masz ubrania w szufladzie to po prostu zawiń w chusteczkę tą kawę lub herbę i połóż tak. Ale z tego co czytałam to masz jeszcze puste szuflady :)

Kobiety! Moja przyjaciółka synka w dzień karmi piersią, a w nocy butelką i Młody zaczyna się buntować w dzień i nie chce ciągać cycki... więc ja chyba będę rezygnowała z zakupu kilku butelek, żeby się Maluch nie rozleniwił. Wiadomo jakąś awaryjną na wszelki wypadek będę miała, ale to na wyjątkowe okazje związane z moim wyjściem ;)

Kochana! Gdzie kupiłaś te piękną bluzeczkę z pierwszgo zdjęcia? :D jest przesłodka <3
Dzieki ;) :p chodzi Ci o ten sweterek? Otoz sweterek i te dwie katanki z napisami z pierwszej foty kupilam w miescie w sklepiku normalnym z akcesoriami dla dzieciaczkow ;) :D

No właśnie zależy jakie kto ma mieszkanie. Wiesz ja mieszkam w domu pokoje mamy 4m x 4m więc mogę sobie pozwolić na takie szafy . Nawet mogłaby byc na 180 bo została mi luka 40 cm .
Co do termometru ja sprawdzam opinie na Ceneo i co tam ludzie piszą i jeszcze szukam w google opinii . A ty czym się sugerujesz wybierając termometr ? :)
Na początku chciałam termometr taki do ucha, później wyczytałam , że taki na odległość też jest spoko.
Wygodnie i szybko można zmierzyć temperaturę i dziecka i mleka, wody w wanience. Opinie też czytałam a ten z microlife teraz niedawno wyszedł. I jest w rankingu polecanych na pierwszym miejscu :)

Na początku chciałam termometr taki do ucha, później wyczytałam , że taki na odległość też jest spoko.
Wygodnie i szybko można zmierzyć temperaturę i dziecka i mleka, wody w wanience. Opinie też czytałam a ten z microlife teraz niedawno wyszedł. I jest w rankingu polecanych na pierwszym miejscu :)
To może dlatego ma mało opinii. Patrzyłam teraz i ten co kupiłam ma dużo więcej opinii ( warto patrzeć na forach też bo nie raz firmy opłacają ludzi żeby wystawiali dobre oceny. Sama kiedyś to robiłam. ) Jakbyś się zdecydowała to daj znać czy warty ceny . Ja zawsze boje kupować się nowości. Wolę starszy model a sprawdzony więc wybór padł na ten. Ale jak się denerwowałam przed otwarciem !! Bałam się że za każdym razem będzie mierzył inaczej jak termometr z Lidla .
Jak kupuje coś to otwieram sobie zakładki z Ceneo i po tym co widać na zdjęciu robię pierwsza selekcję :D
Screenshot_2018-04-26-14-12-42-242_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2018-04-26-14-12-17-039_com.android.chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-26-14-12-42-242_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-04-26-14-12-42-242_com.android.chrome.jpg
    54,7 KB · Wyświetleń: 366
  • Screenshot_2018-04-26-14-12-17-039_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-04-26-14-12-17-039_com.android.chrome.jpg
    51,6 KB · Wyświetleń: 360
A jest tak , że dziecku po prostu chce się pić i drze się o cycka ? I tak się poi tym mlekiem nie potrzebnie ?

Podczas każdego karmienia piersią najpierw mleczko jest takie jakby rzadsze i mniej treściwe to maluch wtedy pije. A jak jest głodny to po tym rzadszym zaczyna płynąć coraz bardziej tłuste mleko i wtedy sobie maluch je. Ja to widziałam wyraźnie przy odciąganiu laktatorem. Najpierw leci prawie przezroczyste mleko a za chwilę dopiero białe. Natura nas wyposażyła we wszystko co potrzebuje nasze dziecko ☺

Dziewczyny pisała któras o chusteczkach z rossmana ktore sa dobre te niebieskie czy zielone?
Ja czytałam jakieś testy chusteczek i najlepiej wypadały te ze zdjęcia choć u mnie w Rossmanie ich nie było i wzięłam jakiś inny kolor
Screenshot_2018-04-26-14-42-37-942_pl.com.rossmann.centauros.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-26-14-42-37-942_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    Screenshot_2018-04-26-14-42-37-942_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 353
Dokładnie tak. A jeśli masz ubrania w szufladzie to po prostu zawiń w chusteczkę tą kawę lub herbę i połóż tak. Ale z tego co czytałam to masz jeszcze puste szuflady :)

Kobiety! Moja przyjaciółka synka w dzień karmi piersią, a w nocy butelką i Młody zaczyna się buntować w dzień i nie chce ciągać cycki... więc ja chyba będę rezygnowała z zakupu kilku butelek, żeby się Maluch nie rozleniwił. Wiadomo jakąś awaryjną na wszelki wypadek będę miała, ale to na wyjątkowe okazje związane z moim wyjściem ;)

Kochana! Gdzie kupiłaś te piękną bluzeczkę z pierwszgo zdjęcia? :D jest przesłodka <3

Nie mam pustych. Niestety są w niej uprane i wyprasowane ubranka. Ale wyciągnę je żeby uprać jeszcze raz i wsypę ta kawę ja doradziłas. Robiłaś już tak ? Pomogło ?

To karmić w dzień w nocy zamaist wyciągnąć pierś i dać dziecku pojesc to woli iść do kuchni, podgrzać mleko i karmić butelka ? Dziwnie trochę..

reklama
To może dlatego ma mało opinii. Patrzyłam teraz i ten co kupiłam ma dużo więcej opinii ( warto patrzeć na forach też bo nie raz firmy opłacają ludzi żeby wystawiali dobre oceny. Sama kiedyś to robiłam. ) Jakbyś się zdecydowała to daj znać czy warty ceny . Ja zawsze boje kupować się nowości. Wolę starszy model a sprawdzony więc wybór padł na ten. Ale jak się denerwowałam przed otwarciem !! Bałam się że za każdym razem będzie mierzył inaczej jak termometr z Lidla .
Jak kupuje coś to otwieram sobie zakładki z Ceneo i po tym co widać na zdjęciu robię pierwsza selekcję :DZobacz załącznik 850847Zobacz załącznik 850848
Dam znać :)
Tylko obawiam się , że właśnie taki nie do ucha będzie później głupoty pokazywal :/
No ale zobaczymy, nowy, dobra firma , nie za grosze to może się sprawdzi. A takie rzeczy kupowane przez internet jak np termometr mają gwarancję ?

Do góry