reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

U mnie powiedzialabym,ze dlugo. Zawsze Maluch jest pomierzony od stóp do głów. Nawet długość uda ostatnio mi podawała. I robi na dwa sposoby: przezpochwowe i takie zwykle bo z góry lepiej główkę widać.
Oczywiście szyjka i wszystko u mnie również. Mój chlopina kiedyś pod gabinetem siedział to mówił,ze 15 min było światło zgaszone(gasi do usg)

Co wizytę mierzy Ci dzidzie ?
Mi nie mierzy

reklama
Jeju, jak drogo! Ja płaciłam zawsze ok. 25-30 zł za jedną klasę, czyli razem do 60 zł + jakieś 5 zł za pobranie.

Ale tętno dziecka zbadał? No w enel-medzie też takie praktyki - ja tam mam abonament, ale na wizycie pełnopłatnej usg też by nie było. Dzisiaj się dowiadywałam jak to u nich z usg jest i pani mi powiedziała, że w tej placówce, w której przyjmuje gin, usg ciążowego w ogóle nie robią i że musiałabym jechać do innej placówki. Phi.
W tych placówkach typu enel-med, lux-med, medicover tak jest, że wizyta swoją drogą a usg swoją. I to mnie właśnie denerwuje. Z drugiej strony, jeśli z ciążą wszystko jest ok, to nie ma potrzeby co miesiąc robić usg. W tych placówkach jest tylko dobrze z badaniami. Jakie tylko chcę to mi robią, większość wyników w Internecie, a jak nie, to komentarz lekarza, czy wszystko jest ok, bo on akurat wszystkie moje wyniki od razu widzi. No i że można on-line poprosić o skierowanie też jest spoko. I w medicoverze jak widzę, że akurat lekarz ma sprzęt to zawsze wysępię usg.

A pewnie na NFZ chodzisz teraz tak ?
No słabe to jest że nie miałas USG a następna wizyta tak późno ??? :eek:

Ja mam co 3 tygodnie średnio ale prywatnie i na każdej usg robi , ale pewnie tak często mam bo kasę na tym robi ...

A swoją drogą ? Do dziewczyn prywatnie ktore chodzą , jak macie zawsze USG to zawsze drukuje Wam zdjęcie z wizyty bobasa ??? :confused:

Ja tez prywatnie i zawsze 3 foty dostaje, juz sie nie moge doczekac polowkowego bo wtedy daja plyte z nagraniem 3D maluszka bedziemy ogladac cale popoludnie

Mamy te które robiły pappa. Wyniki odbierałyście osobiście ? Czy przez telefon podawaly informacje z recepcji ?
Osobiście, ale jak tylko się pojawiły, to skomentował je lekarz wykonujący usg i mój prowadzący. Generalnie podczas badania otrzymałam informację, że jak coś będzie nie tak, to zadzwonią:/

A jak długo u was dziewczyny trwa takie usg ? Bo u mnie na prawdę szybciutko od 2 wizyt puszcza mi serduszko na usg, dzidzia mi pomacha, zmierzy szyjkę i koniec mam wrażenie ze to trwa dosłownie minutę ;D

Chyba ze to tylko takie moje odczucie bo na takie rzeczy to można patrzeć i patrzeć
U mnie też chwilkę, tyle co sprawdzi czy serduszko prawidłowo pracuje, robi pomiary i sprawdza czy się mniej więcej zgadzają z tp

Ja tez prywatnie i zawsze 3 foty dostaje, juz sie nie moge doczekac polowkowego bo wtedy daja plyte z nagraniem 3D maluszka bedziemy ogladac cale popoludnie
O widzisz i tu mi przypomnialas żeby dopytać czy moja ma 3d i daje płytę. Chociaż ja mam polowkowe w ramach nfz,więc nie wiem czy mam prawo oczekiwać takiego luksusu

reklama
mamy super sklep w Rzeszowie na podwisłoczu, koleżanka sobie bardzo chwaliła, tutaj link do sklepu
Link do: Odzież ciążowa, sukienki, spódnice, spodnie, legginsy, stroje, rzeszów

Oo cudownie planuje miec sobote polazic po sklepach czyli isc do 2 ulubionych tych co zawsze w ktorych nic ciazowego nie znajde ale tak jak piszecie moze cos takiego mniej wiecej gdzie brzuch sie bedzie miescil i tak chcialam spodnie ciazowe krotkie spodenki, te legginsy z hm spoko chodze w nich caly czas ale rozchodza mi sie w szwach mimo ze kupilam M a nosze 36 wiec wcale mi dupa w nich nie pęka [emoji23] no ale za 39 zl no coz ...

Do góry