reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Gotujesz rosolek na udkach(sa tluste),3 marchewki,pietrucha troche selera,cebula.. gdy marchew bedzie miekkawa dodajesz ziemniaczki,po dluzej chwili dodajesz obrane i pokrojone szparagi,i tak gotujesz ale uwazaj zeby nie rozgotowac szparagow,i ciachasz koperek swiezy.. ja lubie gryzc zupe ,wiec u mnie sa duze kawalki warzyw ;) dodaje pieprz do smaku ;) ja nie dodaje do zup zadnych kostek rosolowych i innej chemi ;)
To podobnie jak ja :) wszystkie zupy gotuje na rosole [emoji23] u mnie pewnie będzie to jako krem bo mnie od dziecka kawałki warzyw w zupach gryzą [emoji23]
W kawałkach uznaje tylko surowe bądź gotowane (ale nie w zupie) [emoji23]

reklama
To podobnie jak ja :) wszystkie zupy gotuje na rosole [emoji23] u mnie pewnie będzie to jako krem bo mnie od dziecka kawałki warzyw w zupach gryzą [emoji23]
W kawałkach uznaje tylko surowe bądź gotowane (ale nie w zupie) [emoji23]
To pogniec warzywa ale szparagi zostaw w kawalkach, bo straci swoj smaczek, a tu chodzi o smak szparaga :p chyba ze zamiast pyrek dasz wiecej szparagow :D

W intermarche na tym dziale masz tez taka pszenice preparowana z truskawkami suszonymi.. super z mlekiem.. tzn jest w moim miescie ,nie wiem czy w twoim beda te artykuly, ale mysle ze powinny byc.. :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie próbowałam nic , miałam kupić tą lactulose ale nie wiem czy to jest takie odpowiednie. A czopki nie zdążą zadziałać chyba. Bo nigdy nie wiadomo kiedy mnie to zlapie, nagle ból okropny i godzina/dwie wyjęte z życia. Pierw zaparcie a na sam koniec biegunka i wtedy wiem, że to już koniec. Ale po wszystkim ledwo dochodzę do łóżka i idę spac. Boje się , że to zaszkodzi małej :/
Czopki są super. Spróbuj. [emoji4]

Ja od tygodnia biore sorbifer durules, wcześniej brałam ok miesiąca ferrum, wcześniej ze 2 msc tardyferon, w poprzedniej ciąży też caly czas tardyferon, a na samym początku ciąży trochę brałam Szelazo :)
A masz może problem z ich polknieciem. Ja zaczęłam brać od dziś, popijam szklanka wody z cytryna ale i rano i wieczorem tabletka zatrzymuje się w przełyku i niechce dalej przepłynac czuje dyskomfort i taki dziwny posmak w ustach:unsure:

reklama
Do góry