reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A ja kupiłam 2 kg truskawek zjadlysmy z córką po misce że smietana i cukrem, mniam:)

Widzę że wy dziewczyny wszystkie jednak idziecie w róż, ja jak była w ciąży z córką kupowałam większość rzeczy neutralnych jakby drugi byl chłopak i w sumie się sprawdziło. Jakbym miała różowy wózek itd to by nie miało sensu teraz. No chyba że będziecie to sprzedawać a nie trzymać dla kolejnych dzieci.

Z tą lewatywa to ja chyba sama sobie bym się bała, zresztą lewatywa przyspiesza poród podobno. Ale to już wiem co zrobić, kupię i będę miała że soba w szpitalu.
Ostatnio mój mąż stwierdził że jak zacznę rodzić w nocy to on obudzi córkę wsadzi nas do samochodu zawiezie mnie do szpitala a później córkę do kogoś bo drugi poród to szybciej więc nie ma czasu :) mam nadzieję jednak że az tak szybko to nie pójdzie.

ja w porównaniu do Was to jestem daleko do tego, żeby wszystko mieć zrobione :D jak na razie muszę dokupić jeszcze trochę maleńkich ubranek :D a dopiero w czerwcu jedziemy do ikei po komodę i lampki nocne :D no i jeszcze czeka nas malowanie sypialni, przenoszenie szafy, żeby było miejsce na komodę i łóżeczko ;) a później pranie, pranie i prasowanie, prasowanie :D

To jeszcze sporo przed Wami :)
A na kiedy termin ? Ja się wolę pospieszyć, jakieś mam obawy , że się nie wyrobie inaczej..

Wydaje mi się lepszy niż zdjęcia w albumie, bo mogą zginąć jak się wyjmie a strony z książki nikt nie wyrwie :) i chcemy zrobić taka grubsza, w twardej okładce :)

Jedyne czego nie polecam to album ze zdjęciami do wklejania. Kupiłam taki dla córki fakt że pięknie to wygląda ale wklejanie to katorga. Do dzisiaj jestem na etapie roczku córki a ona ma 5 lat skończone hahaha. Może się za to zabiorę w sumie bo po porodzie już napewno nie będę tego robić.

A ja kupiłam 2 kg truskawek zjadlysmy z córką po misce że smietana i cukrem, mniam:)

Widzę że wy dziewczyny wszystkie jednak idziecie w róż, ja jak była w ciąży z córką kupowałam większość rzeczy neutralnych jakby drugi byl chłopak i w sumie się sprawdziło. Jakbym miała różowy wózek itd to by nie miało sensu teraz. No chyba że będziecie to sprzedawać a nie trzymać dla kolejnych dzieci.

Z tą lewatywa to ja chyba sama sobie bym się bała, zresztą lewatywa przyspiesza poród podobno. Ale to już wiem co zrobić, kupię i będę miała że soba w szpitalu.
Ostatnio mój mąż stwierdził że jak zacznę rodzić w nocy to on obudzi córkę wsadzi nas do samochodu zawiezie mnie do szpitala a później córkę do kogoś bo drugi poród to szybciej więc nie ma czasu :) mam nadzieję jednak że az tak szybko to nie pójdzie.

No my kupujemy z odcieniami różu. Zostawimy dla drugiego, tak jak resztę rzeczy. Jak się okaże , że później będzie synek to sprzedamy i kupimy nowe rzeczy chłopięce :)
Lewatywy tez bym chyba nie potrafiła sama sobie zrobić. Już wolę mieć w torbie a w razie czego niech położna zrobi w szpitalu :p

ja w porównaniu do Was to jestem daleko do tego, żeby wszystko mieć zrobione :D jak na razie muszę dokupić jeszcze trochę maleńkich ubranek :D a dopiero w czerwcu jedziemy do ikei po komodę i lampki nocne :D no i jeszcze czeka nas malowanie sypialni, przenoszenie szafy, żeby było miejsce na komodę i łóżeczko ;) a później pranie, pranie i prasowanie, prasowanie :D
No to jesteśmy na tym samym etapie[emoji16]ja dopiero po 3 prenantalnych będę brała się za wyprawkę[emoji16]

Ja to szukam coś w tym stylu jak te na zdjeciu ale akurat od tego sprzedajacego trochę przeraża mnie czas wysyłki , jak nic podobnego nie znajde to wtedy ten kupie może dojdzie do porodu . Ten sprzedający ma takie apaszki z tasiemka do smoczka to by się nadalo na spacerki Zobacz załącznik 859724
Fajne :D też zapisałam na listę :D tylko szkoda , że nie ma w jednym kolorze , żeby pasował do różnych kolorów ubranek :)

Jedyne czego nie polecam to album ze zdjęciami do wklejania. Kupiłam taki dla córki fakt że pięknie to wygląda ale wklejanie to katorga. Do dzisiaj jestem na etapie roczku córki a ona ma 5 lat skończone hahaha. Może się za to zabiorę w sumie bo po porodzie już napewno nie będę tego robić.
O rany :D
To już lepiej wkladany taki album :D
Jedynie wklejany jaki mam to taki od mamy : 15270898376561458500789.jpg 152708986903922146947.jpg 15270898850621197769529.jpg 1527089896575957121370.jpg

Załączniki

• 15270898376561458500789.jpg
    15270898376561458500789.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 56
  • 152708986903922146947.jpg
    152708986903922146947.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 57
  • 15270898850621197769529.jpg
    15270898850621197769529.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 61
  • 1527089896575957121370.jpg
    1527089896575957121370.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 57
reklama
To jeszcze sporo przed Wami :)
A na kiedy termin ? Ja się wolę pospieszyć, jakieś mam obawy , że się nie wyrobie inaczej..

ja mam termin na 24 sierpnia ;) także trochę czasu jeszcze mam, ale obawiam się że będą upały i pod koniec ciąży nie będę miała siły, żeby gonić, prać i prasować ;) :D

Do góry