reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zobacz załącznik 861281

Jeju, jeszcze z tydzień temu byłam całkiem żywa i w miarę aktywna. Od paru dni umieram tzn troszkę się przejdę z pieskiem, umyje naczynia i dosłownie padam na twarz. Dziś u nas ma być ponad 30 stopni także będę siedziała w domku i się chłodziła prysznicem i wodą w misce na nóżki. Obiad całe szczęście gotowy to staram się nic nie robić, bo aż słabo mi. A pod wieczór zawsze mam niemoc taką i na dodatek mam tak lekko napiety brzuch, masakra. 10 czerwca zamawiam walizkę i nad te polskie morze na pewno biorę spakowana tak jakbym w każdej chwili do szpitala miała wylansować, bo nigdy nie wiadomo, a będę już w 34 tyg.

U was też już coraz ciężej? [emoji18][emoji18]

u mnie jest to samo, upały nas wykończą;/ jeszcze niedawno czułam się ok, a teraz właśnie tak jak Ty szybko się męczę, słaba jestem..eh, a podobno przez wakacje mają być upały :(

reklama
witajcie dziewczyny ;) ja rano doczytałam to, co napisałyście :D wróciłam właśnie z ciucholandu..ale tak mi gorąco było, że tylko popatrzyłam za małymi ciuszkami dla dzidziusia i wróciłam do domu :D zajadam się właśnie truskawkami ze śmietanką, na polu jest taki upał, w cieniu jak powieje to znośnie, ale w słońcu nie da się wytrzymać :(

Macie prześcieradła dla maluchów jersey czy frotte? Dla nas mam i takie i takie i szczerze mówiąc sama wolę te ciensze jersey. Ale nie wiem czy dla malucha nie lepsze takie bardziej miękkie frotte? :)
Ja mam takie i takie[emoji4] ale też wolę jersey i tylko takie później będę kupować[emoji4]

Mam pytanko, pisałyście, ze można brać magnez i nospę w ciąży więc od piątku biorę mimo, że nie konsultowałam tego z lekarzem. Wizytę mam 7 czerwca to dopytam. Rano jest ok ale po południu, wieczorem brzuch się stawia i te kłucia w pochwie. Po nospie i magnezie jest dobrze nic nie boli ale zauważyłam, że mała się mniej rusza. Czy to możliwe, że po nospie i magnezie? Biorę 2nospy i 2tabl magnezu na dobę.
Ja byłam bliska wzięcia nospy bo w zeszłym tygodniu to bardzo twardniał mi brzuszek że aż kroka nie mogłam zrobić. Biorę 3 tabl magnezu od 13 tyg chyba bo wtedy też miałam skurcze i napinanie brzuszka. Nie wzięłam nospy bo trochę więcej zaczęłam odpoczywać i dołożyłam do diety codziennie banana i pomidory. Jak jest za mało potasu to tez mogą łapać skurcze mięśni brzuszka łydek. Zauważyłam że jest już lepiej. Twardnienie brzuszka mam sporadycznie i nie mam już ukłóć od dołu.
Zadzwoń do swojego gina i spytaj czy nospa może mieć związek z tym, że dzidzia spokojniejsza. Może po prostu tak się złożyło.

Ostatnia edycja:
Mam pytanko, pisałyście, ze można brać magnez i nospę w ciąży więc od piątku biorę mimo, że nie konsultowałam tego z lekarzem. Wizytę mam 7 czerwca to dopytam. Rano jest ok ale po południu, wieczorem brzuch się stawia i te kłucia w pochwie. Po nospie i magnezie jest dobrze nic nie boli ale zauważyłam, że mała się mniej rusza. Czy to możliwe, że po nospie i magnezie? Biorę 2nospy i 2tabl magnezu na dobę.

Ale po co dziennie 2 x nospa? Jeśli tak byś brała do końca ciąży przez te np 70 dni to policz jak się faszerujecie.. ja bym odrzuciła natychmiast nospe, brała 3 x magnez i poszukała w produktach naturalnych gdzie jest żelazo i magnez. Nie przepadam za lekami, a na pewno nie za braniem codziennie w ciąży tyle przeciwbólowych/rozkurczowyxh..

u mnie jest to samo, upały nas wykończą;/ jeszcze niedawno czułam się ok, a teraz właśnie tak jak Ty szybko się męczę, słaba jestem..eh, a podobno przez wakacje mają być upały :(

No dlatego musimy jak najwiecej polegiwać i odpcozywac, pic duuuuzo wody mineralnej. W ogóle apetyt mi się nawet zmniejszył przez te upały i przez to pewnie, że dzidzia coraz większa i narządy w środku maja coraz mniej miejsca. Ale damy radę, już niewiele zostało. Ja za 2 tyg zamierzam już pakowac torby do szpitala. Wole być przygotowana.

reklama
Hhaaa mam fotę, mogę w końcu z wami się podzielić twarzyczka , dziasiaj zaczynamy 27tydz Ala wazy równo kilogram, połówkowe mamy na 18 czerwca zaplanowane -o dziwo 30zl więcej niż normalna wizyta :) 065E0476-D541-464D-9478-2F7B42A2BDE1.jpeg

Załączniki

• 065E0476-D541-464D-9478-2F7B42A2BDE1.jpeg
    065E0476-D541-464D-9478-2F7B42A2BDE1.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 178
Do góry