reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No właśnie chyba muszę kupić po małej paczce w końcu kupienie pieluszek to nie problem a pampersy mi córkę uczylily ale dopiero te większe rozmiary. Kusi mnie to z Rossmana bo babydream cenowo wychodzi fajnie i ma bardzo dobre opinie.
W rossmanie sa chyba czesto promocje na chusteczki z babydream te pomaranczowe z bio nagietkiem ;) ja kupilam ostatnio 4 op za 18 zl

Ja od początku kupowałam chusteczki i pieluchy z dady . Lenka nigdy nie była uczulona. Na chusteczki są często promocję 3pac za 9,99
Pampersy kupowałam okazjonalnie jak były te mega boxy w promocji jak teraz w biedronce 144 szt 2 bodajże za 49,99 .
Co do rozmiaru to myślę że nie ma co kupować za dużo 1 bo są naprawdę malutkie . U nas dodatkowo jak wychodzi się ze szpitala to dostaje się karton próbek z Niebieskie Pudełko. Dwa lata temu była w nim cała paczka oryginalnych pampersow 1

Ja dziś mam zły dzień upał mnie wykańcza mój chciał pojąć po coś tam do ojca (mieszkamy 300m od siebie)więc poszliśmy z córką z nim szła wesoła uchachana weszła 1 za 5 min wchodzę a ta stoi i patrzy się na salon że łzami w oczach pytam co się stało a ta nic wzięłam przytuliłam i czekam co będzie dalej.tam już był wnuczek ukochany 4 latek
W poniedziałek 11.06[emoji4]
U mnie lekarz w przypadku miednicowego ułożenia, skieruje mnie na pewno na cc.

Ja też mam 11go wizytę ☺ ja to bym sama nie chciała rodzić sn w takiej sytuacji. Gin by tu nie miał nic do gadania☺ ale pewnie też by skierował na cc

ja również :D jest to super sprzęt :D a jeszcze mam małą kuchnię to sprawdza się idealnie ;)
O jejku sprawiacie że żałuję że nie kupiłam zmywarki :D no ale może kiedyś [emoji14]
Ja znów teraz uwielbiam kuchnię indukcyjna. Wcześniej była gazowa to mnie wkurzało czyszczenie tej kuchni , że żółkła i jedzenie spadało na kuchnię i trzeba było to żeliwne coś podnosić :/ a na indukcji nie dość że szybko się gotuje to jeszcze łatwo czyści :) to jest mój numer jeden wśród sprzętów :D

Dziewczyny zapytam bo ja nie biorę ale na co bierze się magnez w ciąży??bo brązowa dostała 3x2 tab.i nie wie na co ja wiem ze kilka dziewczyn bierze z forum na twardnienia brzucha ???a ona wyniki ok i niby wszystko ok więc po co to a szyjki ma 37mm
Mi gienio każe brać żebym ciśnienia nie miała wysokiego, bo brzuch mi nie twardnieje, a jak już to góra ze 3 razy w ciągu dnia. A skurcze łydek mam mimo magnezu, ostatnio tak mnie w nocy chwyciło, aż do stopy i dziwny kształt przybrała (baletnicy) :p

Zostaje w szpitalu... ciśnienie 140/100 i cukromocz. Muszą mnie ustabilizować
Oj, niedobrze. Ważne, że pod opieką jesteś, trzymam kciuki i wracaj szybko do domu.

Ja dostaje zadyszke myjac naczynia [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
U mnie na szczęście, od marca jest zmywarka. Na starym mieszkanku nie było miejsca na nią, a teraz spokój. Szczególnie jak mój Krzysiek zaczyna gotować :p Po nim kuchnia wygląda jak by ją tajfun przeleciał.

Dlatego ja mam zmywarkę Haha
Fajnie, ze humorki się nas dziś trzymają :D Taki poniedziałek nam nie straszny. Mąż pisał do mnie przed chwila co dziś na obiad robię, ja na to ze nic ha to zaczął się śmiać, ze mak (od dziś u nas nowe kupony) Haha
Ja na obiad mam wczorajszy rosół, także dzisiaj dogotowałam makaronu i po sprawie.

Do ubikacji swietnie nadaje sie cytryna zauwazylam :D wrzucam cytryne i limonke w plastrach(zuzyta do wody cytrynowej) zostawiam na troche.. tak pozbylam sie kamienia i swietnie mi wybielilo ;)
Dobrze wiedzieć, mi często cytryna zostaje jak K jedzie do pracy. Teraz nie będzie pleśniała tylko zrobi dobry uczynek w kiblu :p

Dziewczyny a macie jakiś sposób jak doprać takie jasno żółte plamki na ubrankach niemowlęcych? Mamy ciuszki bo bratanku i na kilku rzeczach nie sprały się te plamki. Mogę te ciuszki namoczyć w vanishu a później wyprać jeszcze raz? Czy macie jakieś inne sposoby?
Spróbuj namoczyć w wodzie z sodą, w wodzie z mydłem lub w wodzie z octem, albo kup lovela odplamiacz (mi vanish gie pomagał).

ja bym chciała urodzić tak z 1, 2 tygodnie wcześniej ;) a jeszcze mam umowę do końca sierpnia, a termin na 24 sierpnia ;/ więc modlę się żeby wcześniej urodzić, bo tak to mi macierzyńskie przepadnie ;/

Wydaje mi się , że w przypadku kiedy umowa kończy się przed dniem porodu to z automatu pracodawca przedłuża ją aneksem z zapisem właśnie "do dnia porodu". Ja tak miałam w pierwszej ciąży ☺ nie może Ci przepaść macierzyński, jeśli zaszłaś w ciążę mając umowę☺

reklama
Do góry