reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry,
współczuję dziewczynom co leżą większą część ciąży. Ja od soboty więcej poleguję bo bolał mnie brzuch i stwierdziłam, że do jutrzejszej wizyty leżę. Wzięłam tydzień wolnego i leniuchuję:p Przez to leżenie nic mi się nie chce ani sprzątnąć ani zrobić obiadu jestem, opadłam z sił.

Ja też ostatnio więcej staram się odpoczywać i jak jestem sama w domu bo dziecko w przedszkolu, mąż w pracy to jak zjem śniadanie i od razu nie wezmę się za jakąś pracę to jest mi ciężko się zebrać. Im dłużej leżę tym bardziej boli mnie kręgosłup i tym gorzej jest mi później wejść na obroty.

To chyba zalezy od ludzi.. tu przytocze troche innt przyklad.. moj maz ucial sobie reke pila do drewna ,dosc gleboko.. pojechalismy zaszyc i ma tak zszyte i taka blizne jakby mu to robil jakis rzeznik.. wiec tu duzo zalezy od profesjonalizmu lekarzy ;)
A to trafił na prawdę na jakiegoś rzeźnika chirurga. Mój teść w ubiegłym roku też rozciął dłoń z wierzchu i miał sporo szwów założonych a dzisiaj można powiedzieć, że śladu nie ma.
Myślę , że zszycie krocza profesjonalnie to jedno a próg bólu i nastawienie psychiczne to drugie. Chyba wszystko ma znaczenie. Nieraz kobieta nawet nie wie od razu że oprócz nacięcia pękła. Znajoma dopiero sama w lusterku zauważyła, że ma po obu stronach krocza szycie. A o progu bólu to też by można dużo pisać..

reklama
Tak dietę mam w szpitalu... I jeszcze nie podjadam bo mi się pytały. Może za dużo jem bo to dość porcję.
To dietetyk ustala jakie porcje węglowodanów powinnaś zjeść ja mam ustalone do swojej wagi i BMI ile wymienników weglowodanowych muszę zjeść w ciągu dnia żeby nie mieć ketonow w moczu żeby nie być głodna po prostu.u mnie jest to 22 WW poczytaj sobie o tym na necie bo jest to najważniejsze żeby dieta była odpowiednią.Np.na śniadanie mogę zjeść jajecznice z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem i do tego 3 kromki chleba razowego 60g (lacznie) z wedlina i cukier ok 110.Ale jak zjem same kanapki z wedlina i warzywami to potrafi do 140 skoczyć dlatego mam insulinę myślę że im więcej warzyw czyli błonnika tym wolniej węglowodany się wchłaniają i cukier nie jest wysoki.Ja rano mogę jeść produkty mleczne np zupy mleczne i cukier niski a są kobiety co w ogóle nie mogą nabiału. Musisz poznać przez ok 2 tyg co co wywala cukier a co nie to próby wkurzajace bo raz zjesz kanapki i będzie git a na drugi dzień Ci po nich cukier skoczy ale najważniejsze że po każdym posiłku powinien być ruch sprzątanie odkurzanie itd spacer byle nie usiąść bo wtedy cukier też większy.

Dziewczyny w biedronce Dada 1 26 szt sa w promocji za 7.99 :)

Ja z córką na początek używałam dady a potem pampersy bo wtedy te z Lidla czy Rossmana były kiepskie. Teraz mam 1 z Lidla właśnie i kupiłam wczoraj w biedronie te pampki 2 w promocji. Muszę jeszcze dokupić kilka paczek 1 bo pamiętam , że na samym początku to szło mi bardzo dużo pieluch 8-10 dziennie.

zanka200389 -ja na początku wszystkiego się bałam teraz już mi przeszło i nie fiziuje ;) do tej pory ważę produkty żeby te wymienniki się zgadzaly np.żeby ciągle nie jeść chleba to wymieniam to na kasze ,ryż brązowy robię sałatki itp. Np.3 WW to 150 jogurtu naturalnego 2% 200g truskawek i 15 g płatków owsianych to często jem na 2 śniadanie lub podwieczorek.Jak będzie dobry diabetolg to wszystko powinien ci wytłumaczyć ja najpierw była u dietetyka a po nim wizyta u diabetolga i pytaj jak czegoś nie będziesz kumac bo na początku jak mówią to czarna magia.
Pamiętaj żeby nie jeść owoców po 16 bo też potrafią wywołać cukier u mnie akurat nie ale mój cukier jest na niższym poziomie niż u Ciebie więc na to tez uważaj.

J
Ja z córką na początek używałam dady a potem pampersy bo wtedy te z Lidla czy Rossmana były kiepskie. Teraz mam 1 z Lidla właśnie i kupiłam wczoraj w biedronie te pampki 2 w promocji. Muszę jeszcze dokupić kilka paczek 1 bo pamiętam , że na samym początku to szło mi bardzo dużo pieluch 8-10 dziennie.
A 1 w ogóle nie kupowałam i teraz też nie 2 są od 3 kg i dla mnie ok 1 są malutkie do 5 kg.Teraz jak czytałam opinie na temat nowych pampow z Lidla to nie mają dobrych opini jak te wcześniejsze. Może później je spróbuję???podobno za sztywne ale to trzeba przetestować ;)

No ja uzywalam dady i bylam zadowolona ale to bylo 4 lata temu, zobaczymy jakie sa teraz :) a kupiłam kiedys Pampersy ale te pomarańczowe to masakra przesikiwal je za kazdym razem.

To dietetyk ustala jakie porcje węglowodanów powinnaś zjeść ja mam ustalone do swojej wagi i BMI ile wymienników weglowodanowych muszę zjeść w ciągu dnia żeby nie mieć ketonow w moczu żeby nie być głodna po prostu.u mnie jest to 22 WW poczytaj sobie o tym na necie bo jest to najważniejsze żeby dieta była odpowiednią.Np.na śniadanie mogę zjeść jajecznice z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem i do tego 3 kromki chleba razowego 60g (lacznie) z wedlina i cukier ok 110.Ale jak zjem same kanapki z wedlina i warzywami to potrafi do 140 skoczyć dlatego mam insulinę myślę że im więcej warzyw czyli błonnika tym wolniej węglowodany się wchłaniają i cukier nie jest wysoki.Ja rano mogę jeść produkty mleczne np zupy mleczne i cukier niski a są kobiety co w ogóle nie mogą nabiału. Musisz poznać przez ok 2 tyg co co wywala cukier a co nie to próby wkurzajace bo raz zjesz kanapki i będzie git a na drugi dzień Ci po nich cukier skoczy ale najważniejsze że po każdym posiłku powinien być ruch sprzątanie odkurzanie itd spacer byle nie usiąść bo wtedy cukier też większy.
Wiec dlatego w domu jak mierzyłam cukier był ok tylko dużo się ruszalam a tu tylko leżę bo co mam robić [emoji53]

reklama
Do góry