reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dobra wstaję z tego łóżka, nastawię pranie i obiad. Dziś starszy syn zażyczył sobie fasolkę po bretońsku. Fasola moczy się od wczoraj wieczorem teraz tylko do szybkowaru i za 40 min jest obiad.
Za mną chodzi hamburger od niedzieli tyle pisałyście i mi się zachciało. Może jutro po wizycie sobie kupię. Ciekawa jestem ile przytyłam. Mam plan max 8-10kg w ciąży, miesiąc temu było +5kg. W poprzedniej ciąży w 30tc mam w karcie ciąży, że było + 12kg na tym etapie tyle, że zaczynałam z wagą niższą o 13kg.

reklama
Dobra wstaję z tego łóżka, nastawię pranie i obiad. Dziś starszy syn zażyczył sobie fasolkę po bretońsku. Fasola moczy się od wczoraj wieczorem teraz tylko do szybkowaru i za 40 min jest obiad.
Za mną chodzi hamburger od niedzieli tyle pisałyście i mi się zachciało. Może jutro po wizycie sobie kupię. Ciekawa jestem ile przytyłam. Mam plan max 8-10kg w ciąży, miesiąc temu było +5kg. W poprzedniej ciąży w 30tc mam w karcie ciąży, że było + 12kg na tym etapie tyle, że zaczynałam z wagą niższą o 13kg.
Nie mam dziś telewizji jakaś awaria. Cicho w mieszkaniu nie lubię tak:sad:

Ja dzisiaj zrobiłam ostatnie pranie ubranek, jeszcze do wyprania mi została pościel i pieluszki tetrowe. A na obiad dzisiaj placki ziemniaczane zaraz będę robiła bo mi smaka narobilyscie ostatnio

@kasiak85 czyżbyś była jedna z tych co nie umie bez telewizji żyć? Moja mama pierwsza rzecz która robi jak się znudzi to włącza telewizor, ja natomiast od 7 lat nie mam w domu telewizji. Mamy telewizor gdzie oglądamy seriale itd z komputera. Na początku mi było dziwnie a teraz stwierdzam że straszne głupoty w tej telewizji lecą więc lepiej jej nie mieć:) lubię ciszę a jak chce czegoś posłuchać to wolę radio.

Ja dzisiaj po wizycie położnej [emoji4] dzisiaj mówiła o połogu, zarówno rzeczy typowo "techniczne" jak i bardziej psychologiczne [emoji4] i mówi do mnie, że mam do terminu 8 tygodni, ale musimy liczyć, że na nasze spotkania mamy 6 tygodni, bo 2 tyg przed terminem już dużo dziewczyn rodzi i że taki czas jest najlepszy, w sensie żeby dopiero wtedy się dziecko urodziło a nie wcześniej [emoji4]

Ja dzisiaj zrobiłam ostatnie pranie ubranek, jeszcze do wyprania mi została pościel i pieluszki tetrowe. A na obiad dzisiaj placki ziemniaczane zaraz będę robiła bo mi smaka narobilyscie ostatnio

@kasiak85 czyżbyś była jedna z tych co nie umie bez telewizji żyć? Moja mama pierwsza rzecz która robi jak się znudzi to włącza telewizor, ja natomiast od 7 lat nie mam w domu telewizji. Mamy telewizor gdzie oglądamy seriale itd z komputera. Na początku mi było dziwnie a teraz stwierdzam że straszne głupoty w tej telewizji lecą więc lepiej jej nie mieć:) lubię ciszę a jak chce czegoś posłuchać to wolę radio.
Powiem ci ze ja trzymam tv do filmow.. chociaz z nudow teraz ogladam te pierdy niektore.. ale faktycznie moglabym poczytac ksiazke.. niemam fb i w sumie jestem tylko tu na forum :D staram sie nie dac zeswirowac temu swiatu ;) bo to oglupiacze ,caly ten internet,portale,media itd.. to co leci w tv to sa takie bzdury i debilizm ze szok..

Zacznij śpiewać [emoji16]
Włączyłam radio i śpiewam:biggrin2:

Nie, na szczęście nie. Ja telewizji prawie nie oglądam teleexpres tylko i jak jestem w domu to lubię mieć włączone ddtvn ale to na zasadzie, że ja coś robię o telewizor sobie gada. Oglądam 2 seriale ale to na internecie kilka na raz jak mam wolniejszą chwilę. Mój teść tak ma. Denerwuje mnie to jak u nich jesteśmy. Pierwsze co robi jak wstanie z łóżka to włącza telewizor i ten telewizor tak cały dzień gra głośno aż jestem przez to nerwowa.

Jak zaczęłam to nie wiem kiedy skończę :biggrin2:Zrobiłam zupę, posprzątałam w szafkach w łazience, umyłam toaletę, wannę, nastawiłam pranie, teraz prasuję. Tak mi się przypomniało, że mam stertę ubrań do zaszycia. Dzieci ciągle przynoszą dziurawe spodnie z przedszkola, a to na podwórku gdzieś porwą, wczoraj mąż wywrócił się na motorze rozdarł spodnie i kurtkę i też chce, żeby mu zaszyć, bo to jego ulubione ...a ja tak nienawidzę tego robić:(

Powiem ci ze ja trzymam tv do filmow.. chociaz z nudow teraz ogladam te pierdy niektore.. ale faktycznie moglabym poczytac ksiazke.. niemam fb i w sumie jestem tylko tu na forum :D staram sie nie dac zeswirowac temu swiatu ;) bo to oglupiacze ,caly ten internet,portale,media itd.. to co leci w tv to sa takie bzdury i debilizm ze szok..
Też nie mam fb i nie zamierzam;)

reklama
Do góry