G
gosc12
Gość
Powinno się robić wcześniej to badanie. Bo nie kazda kobieta donosi do 37:/Gbs się robi dosyć późno coś koło 37 tc
Ja miałam dodatni i w trakcie porodu dostałam antybiotyk dożylnie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powinno się robić wcześniej to badanie. Bo nie kazda kobieta donosi do 37:/Gbs się robi dosyć późno coś koło 37 tc
Ja miałam bóle od soboty takie lekkie byliśmy na kto były 30% i powiedzieli ze na pewno spotkamy się w nocy i tak było bo ok 23 kręgosłup zaczął boleć do 1 udało mi się jeszcze polezec ale już przed 2 zaczęłam chodzić i powiem ze nawet były znoszę te bóle co 15 min ale przed 3 obudziłam męża i mówię jedziemy bo już skurcze co 8 min były ale cały czas znosne jak mnie przyjęli york 8 cm rozwarcia miałam jak mi przebili pęcherz ok 5:30 to bóle były okropniaste i o 7:55 urodzilam powiem Ci ze tych boli nie da się pomylić z tymi przepowiadajacymi zwłaszcza jak już jesteśmy w terminie czy po.Poza tym w 1 ciąży gdzieś ok 2 tyg przed porodem odchodzi czop taki dłużej z klaczkami krwi lekko różowy zapewne zauważysz ja 1 dziecko rodzicami w wieku 20 lat i zielona byłam a zauważyłam czop taki galaretowaty i 2 tyg później urodzilam ale można po czopie wcześniej nie ma reguły. W kolejnych ciazach może odejść tuż przed porodem lub wcześniej mi przy 2 dziecku odszedł w piątek a w niedziele dzidziuś był na świecie.Ale wiadomo każda z nas jest inna ale wierz mi tych boli nie pomyliszDziewczyny a skad wiedzialyscie, ze zaczyna sie wlasciwa akcja porodowa i trzeba jechac do szpitala? Bo mojej siostry znajoma miala prywatna polozna, wieczorem dzwonila do poloznej, ze ma skurcze. Polozna kazala jej isc spac. Rano pojechala do szpitala i zaraz urodzila. Dlatego sie zastanawiam jak to zrobic, zeby jak najdluzej przeczekac w domu a jak najmniej spedzic czasu w szpitaluz drugiej strony nie wszystkie kobiety zdaza dojechac do szpitala przed akcja...
Moze to dlatego mi gin przepisal te drogie tabsy dopochwowe..Gbs się robi dosyć późno coś koło 37 tc
Ja mam 50 kurde boję się tej drogi bo to roznie bywa i to nie 1 dziecko tylko 3.Pytałam gina a jakby się zaczęło wcześniej to mam dokąd jechać do tego co przyjmują z cukrzyca czy do najbliższego powiedział że jak będziesz czuć główkę to do najbliższegoMy mamy 40![]()
A ty wiesz ze ja nie pamietam tego czopaJa miałam bóle od soboty takie lekkie byliśmy na kto były 30% i powiedzieli ze na pewno spotkamy się w nocy i tak było bo ok 23 kręgosłup zaczął boleć do 1 udało mi się jeszcze polezec ale już przed 2 zaczęłam chodzić i powiem ze nawet były znoszę te bóle co 15 min ale przed 3 obudziłam męża i mówię jedziemy bo już skurcze co 8 min były ale cały czas znosne jak mnie przyjęli york 8 cm rozwarcia miałam jak mi przebili pęcherz ok 5:30 to bóle były okropniaste i o 7:55 urodzilam powiem Ci ze tych boli nie da się pomylić z tymi przepowiadajacymi zwłaszcza jak już jesteśmy w terminie czy po.Poza tym w 1 ciąży gdzieś ok 2 tyg przed porodem odchodzi czop taki dłużej z klaczkami krwi lekko różowy zapewne zauważysz ja 1 dziecko rodzicami w wieku 20 lat i zielona byłam a zauważyłam czop taki galaretowaty i 2 tyg później urodzilam ale można po czopie wcześniej nie ma reguły. W kolejnych ciazach może odejść tuż przed porodem lub wcześniej mi przy 2 dziecku odszedł w piątek a w niedziele dzidziuś był na świecie.Ale wiadomo każda z nas jest inna ale wierz mi tych boli nie pomylisz![]()
Ja się tak balm porodu że od 8 miesiąca ciągle w majtki patrzyłam czy coś się pojawiło i w końcu w 39 tyg był czop wtedy wiedziałam już ze to blisko mieszkałam wtedy z mamą to było inaczejA ty wiesz ze ja nie pamietam tego czopa![]()
Mi położna powiedziała, już po tym jak Janka urodziłam i poszłam na kontrolę po 6 tyg., że jak odejdą wody to trzeba jechać jak najszybciej do szpitala. Mówiła mi dlaczego, ale kurczaki, nie pamiętam.Ja bym nie ryzykowała, jeśli zaczną się skurcze i odejdą wody to od razu jedziemy do szpitala. Tym bardziej, że mamy 20 km drogi.
Ja ten czop pamiętam z pierwszej ciąży, w drugiej też coś tam mi się kołacze. Ale z pierwszej pamiętam, że jak to zobaczyłam, galaretowate coś, to zaczęłam bać się przeć na klocka, bo myślałam, że dziecku krzywdę zrobięPoza tym w 1 ciąży gdzieś ok 2 tyg przed porodem odchodzi czop taki dłużej z klaczkami krwi lekko różowy zapewne zauważysz ja 1 dziecko rodzicami w wieku 20 lat i zielona byłam a zauważyłam czop taki galaretowaty i 2 tyg później urodzilam ale można po czopie wcześniej nie ma reguły. W kolejnych ciazach może odejść tuż przed porodem lub wcześniej mi przy 2 dziecku odszedł w piątek a w niedziele dzidziuś był na świecie.Ale wiadomo każda z nas jest inna ale wierz mi tych boli nie pomylisz![]()
Mój mąż też by mi w życiu nie pozwolił tego robić teraz w ciążyUpralam dywan na dworze na mokro szczotką i z mężem się pokłóciłam bo mówi że jestem nie normalna żebym leżała ...i tak mnie zdenerwowal że oblałam go całego wodą z wężaD jak splukiwalam dywan na trzepaku ..
![]()
dywan tylko 2na 3 m a miał problem jakbym dywany z całej wsi wyprała..
A ja bylam kompletnie zielona w tych sprawach wtedy..Ja się tak balm porodu że od 8 miesiąca ciągle w majtki patrzyłam czy coś się pojawiło i w końcu w 39 tyg był czop wtedy wiedziałam już ze to blisko mieszkałam wtedy z mamą to było inaczejzwłaszcza że starsza siostra już miała dziecko i spodziewała się 2 miesiąc po mnie więc było mi raźniej
teraz mieszkam daleko od miasta od szpitala do 1 -23 km a do 2 -50 km i w tym powinnam rodzic z cukrzyca zaczynam się bać .....
![]()